LJ MB SB

SALZBURG, NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN PORENJE

6-DNEVNO POTOVANJE

Zelo bogato krožno avtobusno potovanje! Salzburg-Augsburg-Rothenburg-Wurzburg-Frankfurt-Koblenz-Trier-Speyer. Zagotovljen odhod-dopolnjevanje skupine. Turistično potovanje in romanje.

ODHOD: 27. aprila 2024 | 6 dni | avtobus | NRC1346     - dopolnjevanje skupine

1. dan: Odhod avtobusa iz Trstenika ob 05. uri zjutraj in takojšnja vožnje preko tunela Karavanke v Avstrijo. Zgoden dopoldanski prihod v SALZBURG. Ogled starega jedra mesta: mestna hiša, Mozartova rojstna hiša (zunanji postanek), škofovska palača, cerkev sv. Petra, stolnica ...  Opoldanski odhod iz mesta in krajši postanek v vasici OBERNDORF, kjer je nastala najbolj znana božična pesem Sveta noč. Prestop v Nemčijo in vožnja po Bavarski mimo Münchna do AUGSBURGA eno najbogatejših mest v renesančni Evropi. Ogled mestnega jedra: mestna hiša, Avgustov vodnjak, Maksimilijanova cesta s številnimi lepimi stavbami, stolnico in obisk Fuggerei (prvo socialno naselje v Nemčiji) … Nastanitv v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan:
Po zajtrku sledi potovanje po najbolj znanem delu NEMŠKE ROMANTIČNE CESTE. Najprej vožnja skozi DONAUWÖRTH po osrednji ulici Reichstrasse, ob kateri stojijo impozantne patricijske hiše, mogočni rotovž ter cerkev Naše gospe. Nato krajši postanek v NÖRDLINGENU, mestecu z mogočnim obzidjem in cerkvijo sv. Odrešenika. Poleg značilne srednjeveške strukture se nahaja na območju, kamor je pred več milijoni let padel meteorit. Sledi vožnja do mesta DINKELSBÜHL, ki je ohranilo podobo izpred 300 let: mestno obzidje, znotraj njega pa stare, tesno skupaj stisnjene hišice. Ogled središča s poznogotsko cerkvijo sv. Jurija. Poldanski prihod v slikoviti ROTHENBURG. Srednjeveško mesto skriva slikovita pročelja in kaže številna mestna vrata. Mestno jedro krasijo stolpi in več kot 40 vodnjakov. Ogled mesta, nato nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja do WÜRZBURGA ob reki Maini. Univerzitetno mesto, obdano z vinogradi, je znano predvsem po baročni palači Residenz in mogočni trdnjavi Marienberg. Ogled mestnega jedra s stolnico in notranji ogled palače Residenz. Nadaljevanje poti do mesta FRANKFURT, ki leži ob reki Maini. Krožna panoramska vožnja mimo glavnih znamenitosti (sejmišče, finančna četrt, opera, nabrežje reke Maine ...), nato sprehod po starem mestnem jedru za obisk Goethejeve hiše, postanek na Romerbergu in ogled stolnice sv. Jerneja. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Dopoldanski prihod v PORENJE do RÜDESHEIMA, obiskanega romantičnega mesteca ob reki Ren, ki je že od nekdaj privlačilo številne angleške in nemške književnike in ki slovi tudi kot vinsko mesto. Krajši ogled mesta: Klunkardshof, Drosselgasse, Adlerturm... Sledi vožnja po dolini reke Ren med Rüdesheimom in Koblenzom, ki sodi med najatraktivnejše. Na delu poti bo vključena tudi plovba z ladjico po reki mimo številnih gradov (Rheinstein, Sooneck, Gutenfels, Katz ...) in mogočnih skal, med katerimi je tudi toliko opevana LORELEY. Popoldanski obisk znamenitega gradu MARKSBURG, nato še krajši ogled KOBLENZA (staro jedro z baziliko sv. Kastorja, spomenik Karlu Velikemu ob sotočju Rena in reke Mosel ...). Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku avtobusna vožnja (delno ob reki Mosel) v TRIER. Ogled mesta kjer se je rodil sv. Ambrož, obisk stolnice sv. Petra. Nato potovanje nazaj do rene Ren in mesta SPEYER za ogled starega dela mesta in obisk znamenite stolnice, ki velja za eno najpomembnejših in najlepših romanskih arhitekturnih spomenikov svojega časa. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Takojšnja vožnja proti Stuttgartu in obisk muzeja Mercedes. Sledi vožnja v STUTTGART za obisk slovenskega katoliškega društva. Maša in druženje s Slovenci. V zgodnejših popoldanskih urah nato avtobusni odhod proti domu. Povratek po avtocesti mimo Münchna in Rosenheima, prestop nazaj v Avstrio in še vožnja (z vmesnimi postanki) mimo Salzburga in Beljaka) do Slovenije. Prihod nazaj v Trstenik v poznih večernih urah.

CENA:      910 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 5 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine, takse in davke na poti, slovensko vodenje in celotno organizacijo.  
Vključene vstopnine za: Fuggerei v Augsburgu, palačo Residenz v Würzburgu, Goethejevo hišo v Frankfurtu, vožnjo z ladjico po Renu, grad Marksburg, muzej Mercedes v Stuttgartu.

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 = 250 EUR,

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

Možne so še manjše prerazporeditve v programu.

Program je pripravljen za župnika Brankota Balažica in za skupino romarjev iz Trstenika in okolice. Pretežni del programa je namenjen turističnim ogledom, dnevno pa bodo (ali zjutraj ali zvečer) nekje na poti organizirane tudi maše. Po dogovoru z naročnikom, v skupini z veseljem sprejmejo tudi ostale zainteresirane potnike.


PROGRAM SE LAHKO PO DOGOVORU S SKUPINO ŠE MALENKOST SPREMENI ALI DOPOLNI.
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

Določite termin

Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava