LJ MB SB

TRANSILVANIJA - DEŽELA GROFA DRAKULE

5-DNEVNO POTOVANJE

Zagotovljen odhod - dopolnjevanje skupine. Spoznavanje glavnih znamenitosti Translivanije v dobrih 4- dneh. Zelo bogat program.

ZAGOTOVLJEN ODHOD – dopolnjevanje skupine


ODHOD: 4. april 2024 zvečer | 5 dni | avtobus | šifra: TR1589

1. dan, četrtek zvečer, 4. 4. 2024: Odhod iz Celja v poznih večernih urah in nočna vožnja po avtocesti po Sloveniji in Madžarski.
2. dan, petek, 5. 4. 2024: Nočna vožnja preko Madžarske in jutranji prihod v Romunijo. Ime TRANSILVANIJA (Sedmograška) povezujemo z grofom Drakulo. A ta del je bil dolgo časa pod Ogri in Matijo Korvinom (kralj Matjaž). Prvi stik z deželo bo v kraju Oradea. Mesto je slikovito tudi zaradi pisanih fasad v stilu secesije. Nadaljevanje vožnje v kraj Cluj-Napoca, ki je poznan kot nekdanja prestolnica dežele Transilvanije. Med drugim je tu rojstna hiša kralja Matjaža – Matije Korvina. Predstavlja center kulture, izobraževanja in gospodarstva. Prav zaradi vsega tega je vedno živahno mesto. Popoldan pot do Sighisoare. Še eno nekdaj utrjeno mesto, je danes turistični biser. Velja kot najbolje ohranjeno srednjeveško mesto Romunije, kjer se je leta 1431 rodil kontroverzni vlaški vladar Vlad Tepeš, bolj znan kot grof Drakula. In čeprav je Grof Drakula izmišljena oseba, nastala v knjigi irskega pisca Bram Stoker, je v legendah in pripovedkah živ še danes. Voden sprehod po starem obzidanem mestu Sigisoara. Staro mestno jedro je za mnoge najbolj romantično mesto v državi in se nahaja na listi svetovne kulturne dediščine Unesc-a: Citadela – edina še naseljena v Evropi, urni stolp, cerkev na griču z ostanki obzidja… Namestitev v hotel, čas za osvežitev, večerja v hotelu. Nočitev.
3. dan, sobota, 6. 4. 2024: Zajtrk v hotelu in pot naprej v zeleni del dežele v Karpate, kjer so v letu 2005 ustanovili zatočišče za rjave medvede. V njihovem naravnem okolju jih mnoge rešili pred gotovo smrtjo. Obisk in voden ogled. Romunijo in Transilvanijo poznamo predvsem po slavnem grofu Drakuli. Pot najprej v dvorec Bran, znan kot grad grofa Drakule, iz XIII.stoletja, v katerem je Vladar Tepeš Drakula bil zaprt. V prvi polovici 20.st, je bil grad rezidenca Ferdinanda in Marije, drugega romunskega kraljevega para. Ogled gradu (vstop po želji) ali le sprehod po tržnici pod gradom. Pot do mesta Brasov. Je tretje od utrjenih nemških citadel (Kronstadt) ali imenovan „Vrata Transilvanije“. Leži na obronkih Karpatov z bogato arhitekturo gotike, baroka in renesanse. Je eden najbolj obiskanih mest v Romuniji. Sprehod po mestu mimo glavnih mestnih znamenitosti: Černa cerkev – največja gotska cerkev med Dunajem in Istanbulom, trg pri stari mestni hiši, najožja ulica v Evropi… Za konec dneva pot do hotela na obrnkih Karpatov, namestitev in čas za osvežitev, večerja in nočitev.
4.dan, nedelja, 7. 4. 2024: Zajtrk v hotelu. V kraju Sinaia stoji kraljevski dvorec Peleš, eden najlepših dvorcev v Evropi. Predstavlja kraljevo letno rezidenco, sredi prostranih smrekovih gozdov. Vstop po želji (doplačilo na poti). Pot nas pelje nato naprej do mesta Sibiu, ki je bilo 2007 leta evropska prestolnica kulture. Še danes velja za eno najpomembnejših kulturnih središč tega dela Evrope. Po ogledu namestitev v hotel, osvežitev. Večerja v eni od restavracij s tradicionalno folklorno predstavo. Nočitev.
5. dan, ponedeljek, 8. 4. 2024: Zajtrk v hotelu. Dan namenjen povratku proti domu z vmesnimi postanki. Na poti postanek v mestu Alba Iulia, katerega center predstavlja trdnjava v obliki sedmerokrake zvezde. Kraj ima pomembno vlogo v zgodovini Romunije. Čas za samostojno kosilo. Povratek domov v poznih večernih / nočnih urah.

CENA: 389 EUR pri najmanj 40 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x polpenzion + 1 x nočitev z zajtrkom v 1/2 sobah TWC v hotelih***/****, večerja s folklornim programom in živo domača narodno glasbo, oglede po programu z vključenimi vstopninami (vključen tudi obisk zavetišča medvedov), strokovno slovensko vodenje in celotno organizacijo;

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi:
- za 1/1 soba 75 EUR/osebo,
- za odhod iz Ljubljane = 45 EUR/osebo (posebej organiziran transfer iz Ljubljane do Celja in nazaj),

MOŽNA DOPLAČILA na licu mesta (odvisno od zanimanja, potrebno je min. število):
- za grad Bran cca 20 EUR,
- za dvorec Peleš cca 10 EUR.

OPOMBA: Program je bil pripravljen po dogovoru s skupino starejših potnikov iz okolice Celja, ki želijo k udeležbi pritegniti še nekaj oseb za zagotovitev nižje cene po udeležencu. Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo. Potovanje bo vodil g. Bogdan Jazbec, vodnik z dolgoletnimi izkušnjami.

Splošni pogoji turistične agencije so sestavni del ponudbe in so na voljo na prodajnih mestih.

  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • krožno potovanje
  • bogata zgodovina
  • skupinski odhod
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava