LJ MB SB

ISLANDIJA - VELIKI KROG

9-DNEVNO POTOVANJE

Bogat program po Islandiji.

ODHOD: 28. september 2024 | 9 dni | letalo | Šifra: VK1126
 
1. dan: Zbiranje na letališču Zagreb. Let z letalskih prevoznikom Croatian Airlines ob 18.45 s prestopom v Münchnu. Predviden pristanek na mednarodnem letališču Keflavik ob 00:05. Transfer do hotela v Reykjaviku in nočitev.

2. dan: Zajtrk in nekoliko kasnejši odhod iz hotela. Dan za raziskovanje znamenitosti klasičnega ZLATEGA KROGA, s tremi najbolj popularnimi znamenitostmi Islandije. Nacionalni park THINGVELLIR, kjer je leta 930 začel delovati Islandski parlament, kjer se sprehodimo med »celinama« in je danes uvrščen na seznam UNESCO. Sledi obisk geotermalnih polj GEJZIR, po katerih so gejzirji dobili ime. Najbolj veličasten vrelec po imenu STROKKUR v povprečju izbruhe kar na vsakih 5-7 minut. Nadaljevanje poti do GULLFOSSA, dvojnega slapu iz višine 32m, ki privablja potnike v vseh letnih časih. Zaključek poti z obiskom in juho pri kmetiji FRIÐHEIMARJ TOMATO, kjer nam predstavijo zanimivo Islandsko zgodbo kako ustvariti posel iz vroče vode. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Potovanje ob slikoviti južni obali Islandije. Obisk LAVA CENTRA, v katerem s pomočjo interaktivne in napredne tehnologije spoznamo geologijo in vulkanske sisteme na Islandiji. Obisk spektakularnih slapov SELJALANDSFOSS in SKÓGAFOSS. Postanek pri obali črnega peska REYNISFJAR. Zaključek poti v karizmatični vasici VIK, ki je ena najbolj slikanih vasic na otoku. Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Pot do nacionalnega parka VATNAJÖKULL, v katerem je največji ledenik v Evropi. Vrhunec dneva je obisk svetovno znane lagune JÖKULSÁRLÓN. Plovba z ladjico po ledeniški laguni polni plavajočih ledenih gmot. Nadaljevanje poti po vzhodni obali, razgibani poti po globokih fjordih, obkoljenih z gorami in občasno majhnimi vasicami. Regija je poznana po čredah divjih jelenov, ki se podijo po pokrajini. Kratek postanek v DJUPIVOGUR, starem trgovskem centru vzhodne obale. Večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja po severovzhodnem visokogorju, ki izgleda kot lunina pokrajina. Do območja jezera MÝVATN in geotermalne površine NÁMASKARÐ, dom številnih blatnih vročih vrelcev in fumarol v odtenkih rdeče, oranžne, rumene in zelene. Na poti postanek pri veličastnem slapu DETTIFOSS, najmočnejšem slapu v Evropi. Popoldan dosežemo naravni paradiž jezera Myvatn. Postanek za sprehod po verigi vulkanskih psevdo kraterjev SKUTUSTADAGIGAR in labirintih lave v DIMMUBORGIRU, ki so zaradi številnih naravnih dvoran imenovan tudi »temni gradovi«. Zaključek poti ob slapu bogov GOÐAFOSS, v katerega so leta 1000 odvrgli kipe starih norskih bogov. Večerja in nočitev. 

6. dan: Zajtrk. Postanek v severni prestolnici - mestu AKUREYRI. Nadaljevanje poti po Arktični obali proti naselju SIGLUFJORDUR, nekdanji prestolnici ribolova za slaniki. Območje je znano po Islandskih konjih. Sledi obisk konje kmetije, z ogledom in razlago. Popoldanski postanek pri eni najlepših kmečkih hiš in ljudskih muzejev – GLAUMBÆR (zunanji ogled). Kmetija danes obsega 13 stavb, in je na tem mestu že od poselitve Islandije. Namestitev.

7. dan: Zajtrk. Kratek jutranji sprehod do kraterja GRABROK sredi zelenega lavnega polja. Sledi obisk majhne vasice REYKHOL, v kateri je nekoč bival zgodovinar, pisatelj, poet in glavar Snorri Sturluson. Obisk bližnjih znamenitosti: Hraunfossar (»slap lave«), Barnafossar (»otroški slap«). Ogled DEILDARTUNGUHVER, ki velja za najmočnejši vroči vrelec v Evropi, s stalno temperaturo 97 stopinj. Namestitev v Reykjaviku.

8. dan: Zajtrk. Dan v glavnem mestu – REYKJAVIK, z možnimi fakultativami. Dopoldanska možnost izleta z ladjo za opazovanje kitov in popoldan možnost obiska znanega geotermalnega kopališča »Modra Laguna«. Alternativno še možnost doživetja Islandije v obliki virtualnega poleta čez Islandijo (»Fly Over Iceland«). Pozno popoldanski transfer na letališče. Direkten let do letališča Dunaj z letalsko družbo Austrian Airlines ob 00.10. 

9. dan: Pristanek na letališču Dunaj ob 6.15. Organiziran transfer v Slovenijo. Zaključek potovanja.

CENA:       2.720 EUR pri najmanj 20 potnikih
                  2.950 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Zagreb–München–Keflavik in Keflavik-Dunaj, vse letališke pristojbine, vključen tudi 1 kos velike prtljage za oddajo do 23 kg, 4 x polpenzion (mešano večerje s tremi hodi ali bife), 3x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelih ***, vsi avtobusni prevozi in transferji na Islandiji po programu, vse oglede po programu, organiziran transfer iz letališča Dunaj do Ljubljane, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: vsi omenjeni narodni in nacionalni parki po programu, kmetija Friðheimar z vključeno juho, Lava center, vožnja z ladjico po ledeniški laguni Jökulsárlón, obisk kmetije z islandskimi konji.
 
MOŽNA DOPLAČILA v agenciji: 
- za sobo 1/1 = 635 EUR,
- transfer iz Slovenije do letališča Zagreb = 35 EUR / osebo,
- obisk Modre Lagune (vključen prevoz, brisača in 1 pijača) = 100 EUR / osebo.
 
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- izlet z ladjico z opazovanje kitov iz Reykjavika =  115 EUR,
- virtualni »polet čez Islandijo« (vključen prevoz) = 40 EUR / osebo,
- jahanje Islandskega konja (vključen prevoz, enourno jahanje) = 120 EUR / osebo.
 
PREDVIDENA NASTANITEV je v sledečih hotelih (gre za hotele 3* kategorije):
Hotel 201 KOPAVOGUR 3*, Hotel ORK 3*, H DYRHOLAEX 3*, Hotel BREIDDALSVIK 3*, Hotel NATUR 3*, Hotel TINDASTOL 3* in Hotel KLETTUR 3*.
Pridržujemo si pravico katerega izmed navedenih hotelov tudi zamenjati s podobno ponudbo (skladno z razpoložljivostjo v času potrditve).

POMEMBNO: 
- Ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega osebnega dokumenta, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Za vstop na Islandijo zadostuje osebna izkaznica.
- Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih.
- Vključene so 4 večerje (bife ali s tremi hodi). V dnevih, ko večerje niso vključene, je hotel na lokaciji z dovolj izbire v okolici. V kolikor bo potrebo pa bomo organizirali prevoz do bližnje restavracije.
- Cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  

 Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji letalskega prevoznika in turistične agencije!
 

 

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava