LJ MB SB

JAPONSKA

12-DNEVNO POTOVANJE

Raziščite kontraste sodobne metropole in tradicionalne japonske kulture z obiskom Tokia, Kyota in Hiroshime. Poglobite se v zgodovino in lepoto znamenitih templjev, gradov ter naravnih čudes, kot je gora Fuji, ter okusite raznolike japonske kulinarike.

ODHOD: 7. september 2024 | 12 dni | letalo | šifra: JPN632
 
IŠČEMO SOPOTNIKA
 
1. dan: Zbor potnikov na letališču Ronke v Trstu. Polet z letalsko družbo Italian Airways ob 11.20 na relaciji Trst–Rim–Tokio. Nočni let.

2. dan: Pristanek na letališču Haneda v Tokiu ob 10.40 po lokalnem času. Po ureditvi formalnosti prvi ogled TOKIA s postanki pri budističnem templju Asakusa, cesarski palači, bogatem mestnem predelu Ginza, pod nebotičnikom Tokyo Skytree (doplačilo) in v Akihabari, centru elektronike in japonske kulture anime. Nastanitev in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Prosti dan v mestu za nakupe, obiske muzejev ali možnost celodnevnega obiska pokrajine NIKKO (z vlakom). V kraju Nikko je eno najlepših šintoističnih svetišč iz belega marmorja in keramike, postavljeno v spomin šogunu Tokugawa Ieyasu. Nikko je čudovita hribovita pokrajina in velja za priljubljen enodnevni pobeg iz prestolnice. Poleg svetišča ogled še nekaterih budističnih templjev in čudovitega mostu Shinkyo. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Kratek postanek v mestnem središču SHINJUKU ob kipu kužka Shiba, ki je s svojo lojalnostjo umrlemu lastniku očaral Japonce in svet. Vožnja v HIROSHIMO s hitrim vlakom SHINKANSEN. V Hiroshimi ogled spominskega muzeja žrtev atomske bombe in parka Shukkeien. Zaključek dneva v »vasi« Okonomiyakija, možnost pokušine lokalne specialitete okonomiyaki. Namestitev in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Pot s trajektom na bližnji sveti otok MIYAJIMA za ogled templja Itsukushima in slavnih vrat Tori na morju. Nekaj prostega časa. Možnost vzpona na vrh otoka s sedežnico ali obisk katerega od templjev ob vznožju. Nadaljevanje proti vasici Kurashiki s čudovitimi rečnimi kanali. Zaključek dneva z obiskom enega od treh najlepših vrtov pokrajine, parka KORAKUEN v OKAYAMI. Nočitev.

6. dan: Zajtrk in nadaljevanje proti mestu HIMEJI, obisk gradu bele češnje, enega najbolje ohranjenih japonskih gradov. Obisk še enega izmed čudovitih vrtov Kokoen. Popoldanski prihod v drugo največje japonsko mesto OSAKA. Panoramski ogled mesta: grad Osaka, predel Shinsekai, Dontobori ... Prosto. Nastanitev in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Dan v japonski prestolnici kulture, mestu tisočih templjev in številnih znamenitosti na UNESCOVEM seznamu svetovne dediščine. Vožnja v mesto KYOTO in ogled fotogeničnega bambusovega gozda Arashiyama. Spoznavanje zena v kamnitem vrtu templja Ryoanji in obisk enega najbolj znanih budističnih templjev Kinkaku-ji. Prosto za kosilo na tržnici Nishiki. Popoldanski sprehod skozi najbolje ohranjen srednjeveški predel Gion, kjer bivajo japonske gejše. Prosto in vrnitev v hotel. Nočitev.

8. dan: Zajtrk. Pot iz Kyota v staro prestolnico NARA, mesto tisočih srn. Te so udomačene in popestrijo obisk s prostim sprehajanjem po starem centru mesta. Naučene so se tudi prikloniti v zameno za piškot. Ogled templja Todaiji, največje lesene zgradbe na svetu, z enim največjih bronastih kipov bude na japonskem. Prosto v osrednjem parku in vrnitev v Kyoto. Sprehod po svetišču Fushimi Inari, sestavljeno iz tisočerih vrat Tori. Še ogled templja Kiyumizudera. Nočitev.

9. dan: Zajtrk. Zgodnje nadaljevanje poti proti severni obali največjega japonskega otoka in prihod v mesto KANAZAWA, znano po produkciji zlatega lista. Ogled znamenitega vrta KENRAKUEN in pot v osrčje japonskih Alp. Postanek za ogled vasice SHIRAKAWAGO s posebno arhitekturo lesenih hišk. Še vožnja v mesto TAKAYAMA, znana po pridelovanju žgane pijače sake in čudovito ohranjeni ulici iz japonskega obdobja Edo. V mestu tudi možnost pokušine okusne govedine Hida (wagyu). Nastanitev in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Postanek med gorami v bližini OKUHIDE, možnost obiska kopališč z bazeni termalne vode, imenovanih Onsen, ali sprehod po pokrajini. Za občudovalce narave možnost vzpona z gondolo na razgledno ploščad med japonskimi Alpami. Nadaljevanje proti kraju MATSUMOTO za ogled tamkajšnjega gradu, ki je eden izmed originalnih 12ih trdnjav (tenshu) in ga uvrščajo med nacionalne zaklade japonske. Namestitev in nočitev. 

11. dan: Zajtrk. Vožnja proti simbolu Japonske, gori FUJI. Dopoldanski postanek ob jezeru FUJIKAWAGUCHIKO za fotografiranje tega mogočnega vulkana, ki že tisočletja navdihuje japonske umetnike. Nadaljevanje v priljubljen letoviški kraj HAKONE, nato spust proti obali in postanek pri kraju KAMAKURA z velikim sedečim Budo. Nočitev.

12. dan: Zajtrk. Transfer do letališča Haneda. Ob 12.40 let na relaciji Tokio–Rim–Trst. Predviden pristanek v Ronkah ob 22.55 po lokalnem času. Zaključek potovanja.
 
CENA:     2.990 EUR pri najmanj 25 potnikih
                3.090 EUR pri najmanj 15 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: povratno letalsko vozovnico na relaciji Trst–Rim–Tokio, letališke pristojbine in takse, prtljago za oddajo do 23 kg, 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih***, vse oglede po programu v kombinaciji avtobusnega in javnega prevoza, 1x prevoz s hitrim vlakom Shinkansen na relaciji Tokio–Hiroshima, lokalne spremljevalce, slovenskega vodnika, celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: muzej žrtev atomske bombe, tempelj Itsukushima, park Korakuen, grad bele češnje Himeji in park Kokoen, bambusov vrt Arashiyama, tempelj Ryoanji, zlati tempelj Kinkakuji, tempelj Todaiji, tempelj Kiyumizudera, park Kenrakuen, vasica Shirakawago, grad Matsumoto.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 
- za sobo 1/1 = 580 EUR,
- povratni transfer iz Maribora do letališča Trst = 55 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- izlet v pokrajino Nikko (vožnja, vstopnino v svetišče in vodenje) = 65 EUR/osebo,
- predstava Gejš v Gionu = 30 EUR/osebo,
- doplačilo za polpenzion (kosila ali večerje) = cca. 350 EUR/osebo (plačilo vodniku na poti, prijava vnaprej v agenciji),
- vstopnine za dodatne muzeje in templje, ki niso vključeni v programu (po želji).
 
POMEMBNO: 
- del ogledov je lahko izvedenih tudi s koriščenjem javnega prevoza,
- sobe v japonskih hotelih so lahko manjše, kot smo jih navajeni v Evropi,
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja, 
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava