LJ MB SB

JUGOZAHODNA FRANCIJA: DORDOGNA, COGNAC in BORDEAUX

5-DNEVNO POTOVANJE

Očarljive dežele, slikovite pokrajine in kulturne lepote. Pustolovščina brez primere v jugozahodni Franciji.

ODHOD: 3. junij 2024 | 5 dni | letalo | šifra: JZF907
 
1. dan: Zgodnji transfer iz Maribora do letališča v Benetkah. Direkten polet z nizkocenovno letalsko družbo Ryanair predvidoma ob 13.00 proti Franciji. Po pristanku v Bordeauxu ob 15.00 sledi vkrcanje na najeti francoski avtobus in vožnja v DORDOGNO, ki ji nekateri pravijo tudi Perigord. Prihod do mesta Perigueux. Nastanitev v hotelu na tem območju, večerja in nočitev. 

2. dan: Zajtrk. Avtobusni izlet v slikovito območje ob reki Dordogne. Najprej obisk samostana CADOUINE (pod Unescom), kjer je bila nekoč mogočna cistercijanska opatija na romarski Jakobovi poti. Nadaljevanje poti ob reki Dordogne skozi slikovite kraje in več gradov s krajšimi foto postanki (vas Beynac et Cazenac, trogloditska vasica La Roque-Gageac ...). Sledi obisk »visečih vrtov« MARQUEYSSAC na platoju nad reko, od koder se nudi lep razgled na okolico. Vrnitev v PERIGUEUX za krajši ogled centra mesta z mogočno stolnico z nenavadno orientalsko podobo. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku vožnja jugovzhodno v sosednji departma Lot, obisk znamenite romarske vasice ROCAMADOUR z atraktivno lego v soteski nad pritokom reke Dordogne. Po ogledu povratek v Perigord in ogled za mnoge najlepših francoskih vrtov EYRIGNAC – tipičen primer vrtnega oblikovanja iz 17. in 18. stoletja. Sledi vožnja v vasico LASCAUX in obisk kopije jame s slovitimi prazgodovinskimi slikarijami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in takojšnja vožnja do mesta COGNAC, središča vinjaka – svetovno znanega francoskega konjaka. Obisk lokalne destilarne in seveda tudi pokušina konjaka. Vožnja poti proti jugu ter popoldanski prihod v glavno mesto Akvitanije BORDEAUX. Ogled glavnih znamenitosti: mestno središče s katedralo sv. Andreja, cerkev sv. Križa, Veliko gledališče, most Pont de Pierre … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

5. dan: Zajtrk. Prosto dopoldne za individualne oglede in nakupe. Popoldanska vožnja na obalo Atlantika do slovitih sipin PILAT. Z vrha najvišje sipine v Evropi se nudi čudovit razgled na Biskajski zaliv. Še postanek v kraju ARCACHON, priljubljenem letoviškem kraju ob istoimenskem zalivu, nato transfer na letališče v Bordeauxu. Polet z Ryanairom 20.40 proti Benetkam s pristankom ob 22.30. Organiziran transfer v Slovenijo do Maribora, prihod v poznih nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah.
 
CENA:  1.150 EUR pri najmanj 25 potnikih             
              1.290 EUR pri najmanj 15 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair na relaciji Benetke–Bordeaux–Benetke, 1 manjši kos ročne prtljage v max. dimenzijah 40x20x25 cm + 1 večji kos ročne prtljage do 10 kg v dimenzijah 55x40x20 cm, 4 x polpenzion v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, vse prevoze z najetim turističnim avtobusom v Franciji po programu, vse oglede po programu, organiziran transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slovensko vodenje in celotno organizacijo. 

Vključene vstopnine:
za samostan Cadouine, za vrtove Marqueyssac in Eyrignac, za ogled kopije jame Lascaux, za obisk destilarne konjaka z degustacijo (vstopnine skupaj = cca. 65 EUR/osebo). 
 
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 
- za sobo 1/1 TWC = 160 EUR, 
- za večji kos prtljage za oddajo do 20 kg = od cca. 70 EUR za oba poleta (cene se spreminjajo).
 
MOŽEN POPUST:  
- tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.
 
POMEMBNO: 
- ker v času objave programa rezervacije poletov še niso bile potrjene, se v tej zvezi lahko še nekoliko spremeni program, odhodno/dohodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan,
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta, 
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, v primeru manjšega števila potnikov je možno, da se bo kje za del programa koristilo tudi javni prevoz,
- skladno s pogoji letalskih prevoznikov se sedeži na letalih lahko dodelijo tudi naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej proti doplačilu,
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Letalo

3. jun. 2024 - 7. jun. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 1.150,00 €
SKUPNA CENA: 2.300,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava