LJ MB SB

PARIZ (letalo)

3-DNEVNO POTOVANJE Z LETALOM

ODHOD: 25. junij 2024 | 3 dni | letalo | šifra: PAR541

1. dan: Zbirališče potnikov ob 7. uri na zagrebškem letališču. Direkten polet letala družbe Croatia Airlines ob 9.00 proti Franciji  in pristanek v Parizu na letališču Charles de Gaulle predvidoma ob 11.05 uri. Sledi avtobusna vožnja v PARIZ in takojšen krožni panoramski ogled mesta: trg Bastille, mestna hiša, ulica Rivoli, trg Concorde, Elizejske poljane, Elizejska palača, trg Trocadero, Eifflov stolp, opera ... Popoldanska nastanitev v hotelu. Proti večeru (prevoz z metrojem) vzpon na hrib Montmartre, ogled cerkve Sacre Couer in sprehod do trga umetnikov Place du Tertre ter do zabaviščne ulice Pigalle. Vrnitev v hotel in nočitev. 

2. dan: Po zajtrku nadaljevanje z ogledi francoske prestolnice (prevoz z metrojem). Vožnja do mestnega otoka s pravosodno palačo, najstarejšo uro, Conciergerie in katedralo Notre Dame (zunanji ogled). Sprehod v Latinsko četrt do Sorbone, Panteona in Luksemburških vrtov in nato še mimo mestne hiše do centra Georges Pompidou ... Prosto popoldne oz. proti doplačilu (ob vnaprejšnji rezervaciji) vožnja z vlakom v Versailles in ogled soban dvorca »sončnega kralja« Ludvika XIV. Vrnitev v Pariz in proti večeru še možnost vožnje z ladjico po reki Seini. Nočitev v hotelu. 

3. dan: Po zajtrku prosto za samostojne oglede ali nakupe ali pa (ob vnaprejšnji rezervaciji) možnost organiziranega vzpona na Eifflov stolp z vodnikom. Po želji še možnost obiska katerega izmed znanih muzejev (muzej Louvre, muzej impresionistov, ...). Sledi popoldanski transfer na letališče Charles de Gaulle in polet letala ob 18.30. Pristanek na letališču v Zagrebu predvidoma ob 20.20. Zaključek potovanja.

CENA:    595 EUR pri najmanj 25 potnikih 

CENA VKLJUČUJE: 2x nočitev z zajtrkom v hotelu**/*** v sobah 1/2 TWC, polet na relaciji Zagreb–Pariz–Zagreb s Croatia Airlines, vse letališke takse, vključen 1 kos velike prtljage do 23 kg, avtobusni transfer iz letališča do hotela in nazaj (prvi dan z vključeno krožno panoramsko vožnjo), vozovnice za oglede po programu prvi in drugi dan, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 = 90 EUR,  
- povratni transfer do let. Zagreb = 55 EUR/osebo,
- za organiziran vzpon na Eifflov stolp z našim vodnikom in prevozom z metrojem = 40 EUR za odrasle (otroci in mladina 12-24 let plačajo 25 EUR, otroci do 12 let 17 EUR),
- za organiziran izlet v Versailles z vlakom vključno z vstopnino za dvorec = 35 EUR za odrasle, (mladi do 26 let plačajo 15 EUR).

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- za plovbo z ladjo po reki Seini = cca. 20 EUR, 
- za prevoz z metrojem (v prostem času, kar ni vključeno v oglede po programu).

OPOMBE: 
- navedene cene za vzpon na Eiffel in za izlet v Versailles veljajo le, če se za te oglede odločite ob prijavi (in če je prijava še zadosti zgodaj, da lahko te vstopnice tudi zagotovimo). Na licu mesta so cene lahko višje, možno je tudi, da vstopnic ne bo mogoče več dobiti, 
- zaradi gneče, ki je v Parizu običajna v večini terminov skozi leto je možno, da bo potrebno za vstop v določene muzeje in znamenitosti (Eiffel, Versailles, Louvre ...) potrpežljivo čakati v vrsti tudi dlje časa. 
Vnaprejšnja rezervacija za vstop ob določenih uri je sicer možna, vendar pa to za večino znamenitosti pomeni, da je treba vstopnice rezervirati in kupiti tudi 2 meseca in več vnaprej. Toplo priporočamo, da se za potovanje prijavite čimprej in se pri tem tudi takoj odločite za vzpon na Eifflov stolp in za izlet v Versailles, v agenciji pa bomo takoj, ko bomo imeli zadostno število potnikov, poskušali vnaprej zagotoviti vstopnice in se s tem izogniti čakanju, če bo le mogoče. Ne moremo pa tega garantirati.  
- včasih (zaradi velikega števila rezervacij) ni možno dobiti vstopnic za Eifflov stolp do vrha, ampak le do 2. nadstropja. V takem primeru bomo kupili vstopnice samo do 2. nadstropja, razliko pa potnikom vrnili (praviloma se je potem možno v drugem nadstropju postaviti v vrsto in si na licu mesta dokupiti vzpon do vrha, kar pa je spet odvisno od gužve in trenutne odločitve upravljalca stolpa). 
- ogled soban v dvorcu Versailles ni voden, skozi sobane se naši potniki sprehodijo sami (osnovno razlago bo naš vodnik podal pred vstopom v dvorec).  

POMEMBNE INFORMACIJE: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta, 
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

25. jun. 2024 - 27. jun. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 595,00 €
SKUPNA CENA: 1.190,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava