LJ MB SB

SEVERNA MAKEDONIJA IN ALBANIJA

6-DNEVNO POTOVANJE

Ugodna kombinacija krožnega potovanja po Severni Makedoniji z 2-dnevnim skokom v Albanijo. Vključeni polpenzioni in vse vstopnine po programu. Vključen direkten letalski prevoz iz Zagreba do Skopja in nazaj.

ODHOD: 28. april 2024 | 6 dni | letalo | Šifra: SMA971

1. dan: Zbor potnikov na letališču v Zagrebu ob 12.00. Ob 14.00 polet z letalsko družbo Croatian Airlines proti Severni Makedoniji. Pristanek na letališču v Skopju ob 15.15 uri. Po opravljenih formalnostih sledi vrkcanje na najeti avtobus ter vožnja mimo Skopja in Tetova proti jugu s krajšimi postanki . Nadaljevanje poti skoz Kičevo proti Ohridskemu jezeru. Kasnejši prihod v OHRID, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja ob Ohridskem jezeru preko Struge, prečkanje meje z Albanijo in vožnja preko mesta Elbasan do albanske prestolnice TIRANE. Krožni ogled glavnih znamenitosti: Skenderbegov trg, urni stolp, opera, nacionalna knjižnica, Ethem Begova mošeja. Prosto za kosilo in manjše nakupe. V popoldanskih urah še vožnja do stare albanske prestolnice KRUJE za ogled Skenderbegove trdnjave in muzeja. Vrnitev v Tirano, nastanitev v hotelu v centru mesta, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja do obmorskega mesta DRAČ in krajši sprehod skozi staro jedro: beneški stolp, amfiteater, obzidje, mošeja, gledališče ... Nadaljevanje v BERAT, mesto tisočerih oken, ki velja za eno najstarejših in najlepših. Ogled gradu in cerkve sv. Onufrija, ki je znana po ikonah. Vrnitev mimo Elbasana v Severno Makedonijo in večerni prihod v OHRID. Večerja v lokalni restavraciji z živo glasbo. Nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku ogled starega mestnega jedra Ohrida (Unesco). Peš skozi staro mestno jedro z značilno arhitekturo do cerkve sv. Sofije, rimskega amfiteatra, Samoilove utrdbe … Še obisk cerkve sv. Klementa in Pantaleimona na hribu ter nekaj prostega časa na ohridski čaršiji. Sledi plovba po jezeru (z redno linijo) do SV. NAUMA in ogled znamenite cerkve. Nadaljevanje mimo Prespanskega jezera do Bitole. Večerja v lokalni restavraciji, nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan: Zajtrk, nato krajši ogled BITOLE in dopoldanska vožnja v KAVADARCE. Obisk kleti Tikveš z degustacijo vina in prigrizkom (sir in pršut). V popoldanskih urah prihod v arheološko najdišče STOBI in ogled. Še vožnja do Skopja, večerja v lokalni restavraciji in nastanitev v hotelu.

6. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled glavnih znamenitosti makedonske prestolnice SKOPJE: orientalski del iz 16. in 17. stoletja, skopska čaršija, Kuršumli han, Daut-pašin hamam – javno kopališče iz 16. stoletja, begova džamija, kamniti most čez Vardar, pravoslavna cerkev sv. Spasa, trdnjava Kale. Še prosti čas za kosilo in zadnje nakupe, nato sledi transfer na letališče v Skopju. Polet ob 15.55 uri s Croatian Airlines in pristanek na letališču v Zagrebu predvidoma ob 17.10 popoldan. Zaključek potovanja.

CENA: 795 EUR pri najmanj 35 potnikih
              855 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski poleti na relaciji Zagreb–Skopje–Zagreb, vse letališke takse, vključen 1 kos velike prtljage za oddajo do 23 kg + 1 kos ročne prtljage do 8 kg v dimenzijah 55 x 40 x 20 cm, vsi prevozi in transferji s turističnim avtobusom na celotni poti po Makedoniji in Albaniji od/do letališča v Skopju (6 dni), 5 x polpenzion v 1/2 sobah TWC v hotelih 3/4* v S. Makedoniji in Albaniji po programu (večerje v lokalnih restavracijah ali v hotelu, vključeni 2 večerji z živo glasbo), plovba z ladjo Ohrid–Sveti Naum (redna linija), ogled kleti in degustacija vina s prigrizkom (siri in pršut) v kleti Tikveš–Kavadarci, stroške lokalnega vodnika, kjer je potreben, spremstvo slovenskega vodnika ves čas potovanja, celotna organizacija.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za enoposteljno sobo = 99 EUR,
- za povratni transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča Zagreb = 55 EUR/osebo.

POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih,
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • bogata zgodovina
  • čudovita mesta
  • skupinski odhod
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 6 dni (5 nočitev)

PREVOZ: Letalo

28. apr. 2024 - 3. maj 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 795,00 €
SKUPNA CENA: 1.590,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava