LJ MB SB

PO POTEH BARBARE CELJSKE (MADŽARSKA IN SLOVAŠKA)

4-DNEVNO POTOVANJE

ODHOD: 13. junij 2024 | 4 dni | avtobus | šifra: BC1587

1. dan: Odhod avtobusa ob 5.00 iz Ljubljane, pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru ter vožnja na Madžarsko. Potovanje mimo Blatnega jezera s postankom za kavico na južni strani jezera. Vožnja do VESZPREMA, ki je bil leta 2023 Evropska prestolnica kulture. Ogled mesta, znamenitega gradu in mestnega parka Szinhazkert. Nato vožnja v SZEKESFEHERVAR, zgodovinsko središče Madžarske, kjer so kronali madžarske kralje, tudi Barbaro Celjsko. Ogled zgodovinskega kompleksa nekdanje kronske katedrale in zgodovinskega središče mesta. Nadaljevanje do mesta TATA, kjer je imela Barbara eno svojih najpomembnejših postojank. Zunanji ogled gradu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku potovanje v smeri t. i. Donavskega kolena. Najprej postanek pri sloviti baziliki v ESZTERGOMU, zatem prihod v mestece VIŠEGRAD. Ogled gradu, na katerem je nekajkrat bivala tudi Barbara. Prihod v BUDIMPEŠTO in ogled mesta (z avtobusom in peš), poudarek na ogledih BUDIMA, kjer je imela Barbara svoj naslovni grad. V poznih popoldanskih urah vožnja proti Egru. Večerja v csardi. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku ogled zanimivega mesta EGER, znanega po svoji trdnjavi in vinu Egribikaver (vključena pokušnja). Vožnja do mesta MIŠKOLC in ogled Barbarinega najpomembnejšega gradu DIOSGYOER. Prestop na Slovaško in postanek za krajši sprehod po mestu KOŠICE. Vožnja do legendarnega SPIŠKEGA GRADU (Unesco) za foto postanek. Sledi obisk mesteca LEVOČA za postanek v srednjeveškem mestecu, ogled in obisk znanega krilnega oltarja mojstra Pavla. Vožnja pod Visokimi Tatrami, preko Nizkih Tater v BANSKO BYSTRICO. Prihod v mesto, krajši ogled mestnega središča, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in vožnja v bližnji ZVOLEN, za obisk gradu, ki ga je zelo rada obiskovala Barbara Celjska. Nato postanek na njenem lovskem dvorcu VIGLAŠ, kjer bo krajše predavanje o Barbari Celjski. Vožnja v BANSKO STIAVNICO (Unesco), ki je bila Barbarina posest, kot še mnogo drugih rudarskih krajev tega dela Evrope. Krajši sprehod in ogledi spomeniško zaščitenega mesteca. Postanek v slovaški prestolnici BRATISLAVI. Peš ogled glavnih znamenitosti od gradu skozi Židovsko četrt mimo cerkve sv. Martina v staro mestno središče. Čas za zadnje nakupe, vožnja mimo Dunaja v Slovenijo, s poznim povratkom.

CENA: 530 EUR pri najmanj 30 potnikih
             570 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3x polpenzion v hotelih 3*/ 4* v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom po programu, vsi stroški cestnin in parkirnin, vinska degustacija v Egru, odlično slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 120 EUR.

MOŽEN POPUST:
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima),
- tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi.

OPOMBA: program je pripravil naš sodelavec, g. Rok Videc, ki bo tudi vodnik na tem potovanju.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • arhitekturno bogastvo
  • bogata zgodovina
  • gradovi
  • čudovita mesta
  • skupinski odhod
  • polpenzion
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

13. jun. 2024 - 16. jun. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 530,00 €
SKUPNA CENA: 1.060,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava