LJ MB SB

DOLINA NERETVE IN HERCEGOVINA

3-DNEVNO POTOVANJE

ODHOD: 7. junij 2024 | 3 dni | avtobus | šifra: DN1586

1. dan: Odhod iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane. Vožnja preko Novega mesta in Bele krajine. Prestop meje, vožnja proti južni Dalmaciji in naprej proti Hercegovini. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v hercegovsko prestolnico MOSTAR. Panoramski ogled mesta, ki po vojni s pomočjo UNESCA spet dobiva staro podobo (katedrala, Bulevar, pravoslavna cerkev …). Peš ogled zgodovinskega jedra KUJUNDŽILUKA in sprehod do znamenitega mostarskega mostu. Možnost obiska turške hiše in džamije (doplačilo). Čas za nakup spominkov in odkrivanje mesta, okrepčilo … Večerna nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja v DELTO REKE NERETVE in v Vidu pri Metkoviću ogled arheološkega muzeja Narona, prvega hrvaškega muzeja na prostem, ki je nastal na mestu nekdanjega avgustovega hrama. Sledi vožnja do bližnje vasice Momoći. Aperitiv in gusarska plovba z neretvanskimi lađami po slikovitih kanalih delte Neretve. Vmes malica (pršut, sir, olive, domač kruh in kozarec vina). Popoldanska vrnitev v Hercegovino. Krajši ogled mesteca POČITELJ s številnimi stavbami iz turškega obdobja, ki ga je Ivo Andrić poimenoval »mesto iz kamna«. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja v romarsko središče MEĐUGORJE. Skupni informativni ogled svetišča: park z razpelom slovenskega kiparja Andreja Ajdiča, cerkev sv. Jakoba starejšega. Prosti čas za obisk cerkve in/ali maše. Po želji vzpon na Crnico (»hrib prikazovanja«). Popoldne še ogled 30 m visokih slapov KRAVICE na reki Trebižat, ki po obliki spominjajo na Niagarske slapove. Slovo od Hercegovine in vrnitev proti domu po isti poti. Pozen prihod v Slovenijo.


CENA: 299 EUR
pri najmanj 40 potnikih
              340 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, gusarska plovba z ladjicami po delti Neretve (aperitiv, malica, kozarec vina), oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in vstopne takse, lokalno vodenje (kjer je obvezno),    slovensko vodenje in organizacijo.

Vključeni vstopnini: za arheološki muzej Narona in slap Kravice.

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi:  za sobo 1/1 = 40 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: za turško hišo v Mostarju = cca. 3 EUR, za džamijo cca. 3 EUR.

 MOŽNI POPUSTI:
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • naravne lepote
  • romarski kraji
  • čudovita mesta
  • skupinski odhod
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

7. jun. 2024 - 9. jun. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 299,00 €
SKUPNA CENA: 598,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava