LJ MB SB

BIHAĆ IN NARODNI PARK UNA

3-DNEVNO POTOVANJE

ODHOD: 14. september 2024 | 2 dni | avtobus | šifra: BU1571
 
1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije (pobiranje potnikov v Mariboru, Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani). Prestop meje in vožnja mimo Karlovca in Slunja. Dopoldanski prihod v Bosno in na območje NARODNEGA PARKA UNA. Vožnja z lokalnimi minibusi do obrežja reke UNE. Ogled slapov ŠTRBAČKI BUK. Čas za sprehod po urejenih poteh s čudovitimi pogledi na slapove in reko. Nadaljevanje poti do MARTIN BRODA na sotočju Une in Unca. Tu se nahaja samostan Rmanj, ki ga je dala graditi Katarina Branković, žena Ulrika II Celjskega. Ogled največjih in najimpozantnejših slapov v narodnem parku Una. Nazadnje še postanek v KULEN VAKUFU, največjem naselju v narodnem parku, skozi katerega je potekala rimska cesta, ki je povezovala provinci Panonijo in Dalmacijo. Namestitev v hotelu v Bihaću ali okolici, večerja in nočitev. 

2. dan: Zajtrk v hotelu. Ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti BIHAĆA ob reki Uni: džamija Fehtija, muslimansko pokopališče … Obisk Kapetanove kule in ogled Muzeja I. zasedanja Avnoja. Čas za sprehod po znani Bihaški promenadi, manjše nakupe, okrepčilo. Zgodaj popoldne vrnitev v hrvaško Liko do Slunja. Ogled slikovitega sotočja Korane in Slunjčice RASTOKE, ki mu pravijo tudi »male Plitvice« in predstavljajo simbiozo fantastičnih tvorb narave in tehničnih dosežkov človeka, starih več stoletij. Večerna vrnitev v Slovenijo.
 
CENA:    165 EUR pri najmanj 35 potnikih
                190 EUR pri najmanj 25 potnikih             
      
CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine, davke in parkirnine, vse oglede po programu, lokalno vodenje, slovenskega vodnika, celotna organizacija.
Vključene vstopnine: za Štrbački buk (vključen prevoz) in Martin Brod v NP Una, Muzej I. zasedanja Avnoja, Kapetanovo kulo in Rastoke.  
 
MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi:  za sobo 1/1 = 25 EUR.
 
MOŽEN POPUST: 
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama), 
- tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi! 
 
POMEMBNO: točna trasa odhoda in pobiranje potnikov po Sloveniji bo določena glede na število prijavljenih potnikov iz posameznih krajev, o čemer bodo potniki obveščeni pravočasno v dopisu pred odhodom. Potnike bomo v vsakem primeru pobirali v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru, v ostalih krajih na poti pa le, če bo izvedljivo.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
 
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 2 dni (1 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

14. sep. 2024 - 15. sep. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 165,00 €
SKUPNA CENA: 330,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava