Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

NAJDALJŠA NOČ V PADOVI: BASSANO DEL GRAPPA, FERRARA, ABANO TERME

ODHOD: 30. december 2019 | 4 dni | avtobus | šifra: N91380

1. dan: ponedeljek, 30. 12.2019:
Odhod iz Maribora ob 06.00 zjutraj in pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani,  Sežani ... Prestop meje v Italijo z vmesnimi postanki. Potovanje mimo Trevisa in prihod v severnoitalijansko mestece BASSANO DEL GRAPPA, ki velja za prestolnico »grappe« (žganja iz grozdnih tropin), znano pa je tudi po lesenem mostu čez reko Brento. Krajši ogled mesta: Piazza Liberta, most Alpini, slikovita ulica Via Matteotti ... Nato obisk muzeja znane destilarne Poli o pridobivanju odličnega lokalnega žganja. Sledi pokušnja žganj in možnost nakupa. Sledi vožnja v PADOVO, eno najstarejših italijanskih mest, ki se je že v srednjem veku ponašalo s pomembno univerzo, svoj pečat pa je mestu dal tudi sv. Anton. Nastanitev v centru mesta v hotelu Europa**** in čas za krajšo osvežitev. Nato peš odhod na ogled ene največjih znamenitosti mesta – kapele Scrovegni s slavnimi freskami slikarja Giotta, ki sodijo v vrh evropskega slikarstva. Po ogledu vrnitev v hotel in večerja v restavraciji Zaramella. Nočitev v hotelu.

2. dan: torek, 31.12.2019:
Po zajtrku odhod na zanimiv izlet na vzhodni rob Padske nižine. Najprej vožnja v DELTO REKE PAD na zaščiteno naravno območje, kjer se največja italijanska reka izliva v Jadransko morje. Vožnja skozi regionalni park preko več rokavov reke Pad in postanki na zanimivejših točkah. Sledi vožnja v mesto FERRARA, ki je del Unescove svetovne dediščine in je nastalo ob delti reke Pad. Ogled glavnih znamenitosti: renesančno obzidje, romanska stolnica, mestna hiša, palača Estense ... Prosto za kosilo. Popoldanska vrnitev v Padovo v naš hotel ter prosto za počitek in pripravo na najdaljšo noč. Ob 20. uri zbor v restavraciji Zaramella in bogata SILVESTRSKA VEČERJA (z vključeno pijačo) in glasbo slovenskega zabavnoglasbenega ansambla DANCE BAND. Skupaj bomo nazdravili novemu letu 2020 in plesali do zgodnjih ur. 

3. dan: sreda, 1.1.2020:
Po poznejšem zajtrku zbor potnikov in opoldanski peš ogled glavnih znamenitosti v središču PADOVE: univerza iz leta 1222, cerkev Sv. Antona Padovanskega s številnimi kupolami, Donatellov kip vojščaka Gattamelata, veličasten trg Prato della Valle, mestna hiša (Palazzo della Ragione), Teatro Verdi ... V popoldanskem času sledi odhod v ABANO TERME – eno najpomembnejših zdraviliških mestec v Italiji, ki je bogato s termalnimi vrelci in zdravilnim blatom. Po krajši avtobusni vožnji postanek v centru turističnega in zdraviliškega kraja in sprehod po središču mesta med številnimi hoteli in lokali. Nekaj prostega časa v novoletnem vrvežu na mestnih ulicah. Vrnitev v hotel v poznih popoldanskih urah. Večerja restavraciji Zaramella in NOVOLETNI PLES z našim ansamblom, ki nas bo s plesno glasbo spet zabaval pozno v noč. 

4. dan: četrtek, 2.1.2020:
Po zajtrku prosto dopoldne v Padovi za samostojne oglede in nakupe v središču mesta. V opoldanskem času odhod iz hotela in vožnja iz Padove nazaj mimo Benetk in Trsta proti Slove
niji. Prihod domov v poznih popoldanskih oz. zgodnejših večernih urah.

 


Hotel EUROPA****:
Je moderen mestni hotel s tradicijo. Leži v zgodovinskem jedru Padove, le kakšnih 300 m od znamenite kapele Scrovegni (do bazilike Antona Padovanskega je cca 1,3 km). Sobe so klimatizirane, s televizorjem, mini barom, wifi-jem, kopalnico, sušilcem za lase ... Gostom je na voljo hotelski bar in odlična restavracija Zaramella, ki sodi med najboljše restavracije v mestu in se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama.

 

CENA: 485 EUR pri najmanj 90 potnikih 

CENA VKLJUČUJE: 3 nočitve s samopostrežnim zajtrkom v sobah 1/2 TWC, 2 večerji, silvestrsko gala večerjo z vključeno pijačo (vino in voda, kozarec penine) do polnoči, glasbo s slovenskim ansamblom Dance band drugi in tretji večer, vse oglede po programu, vstopnini za muzej destilarne v Bassanu del Grappa in za kapelo Scrovegni v Padovi, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo.

POPUSTI: otrok do 12. leta starosti v sobi skupaj z 2 odraslima ima 10 % popusta.

MOŽNO DOPLAČILO:  soba 1/1 = 110 EUR.


Za zabavo in kvalitetno plesno glasbo bo skrbel slovenski ansambel DANCE BAND v dvo- ali tričlanski zasedbi.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top