Prijavite se na e-novice!

 

NOVOLETNA NAMIBIJA

ODHOD: 28. december 2017 | 12 dni | letalo | šifra: NNA793

1. dan: Organiziran transfer iz Maribora, Slovenske Bistrice, Celja in Ljubljane na letališče v Benetkah. Polet preko enega od vmesnih letališč proti Namibiji. 

2. dan: Pristanek v prestolnici WINDHOEK, kjer se mešata afriška in nemška kultura. Sprehod po ulici Pall St. Mall z ostanki meteorita, mimo najstarejše zgradbe v mestu Alta Feste, anglikanske katedrale, parlamenta in magistrata. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku potovanje proti severu, po območju bogatem z rudami in minerali. Postanek na kateri izmed tržnic. Nadaljevanje poti proti najbolj znanemu parku v Namibiji, NARODNEMU PARKU ETOSHA. Namestitev lodgu, večerja in nočitev.

4 dan: Po zajtrku celodnevni safari. Tu živi več kot sto vrst živali in več kot tristo vrst ptic. Najboljše lokacije za fotografe so vodni izviri, kjer se živali najraje zadržujejo. Tu najdemo vse najpomembnejše afriške živali: slone, žirafe, nosoroge, zebre, leve, antilope, leoparde ... Večerja in nočitev. 

5. dan: Po zajtrku obisk vasi, kjer živijo HIMBE, eno zadnjih ljudstev, ki gojijo tradicionalen način življenja. Kljub turizmu so ohranili starodavne navade. Značilna so njihova rdeča pobarvana telesa in dekleta v kratkih krilcih iz kozje kože. Ogled njihovih bivališč, tradicionalne plese… Večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v pokrajini DAMARALAND: okameneli gozd, ki ga je ustvarila naravna katastrofa pred 250 milijoni let, Ožgana gora in bazaltne »orgle«. Tukajšnja ljudstva so se morala dobro prilagoditi divjini. Nato vožnja do kulturnozgodovinskega spomenika TWEIFELFONTEIN z nekaj naravnimi posebnostmi, kot so kamenodobne skalne poslikave. Večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Vožnja ob obali, imenovani »obala okostij« po ostankih ladij, ki so tu nasedle v megli. Postanek na enem najbolj znanih delov obale Cape Cross, ki je poznan po kolonijah tjulnjev. Prihod v priljubljeno namibijsko letoviško mesto SWAKOPMUND. Namestitev v hotelu.  

8. dan: Po zajtrku še nekaj prostega časa, nato potovanje proti jugu, po raznolikem parku NAMIB-NAUKLUFT. Pot vodi mimo kanjona Cuiseb, kjer rase nenavaden endemit – velbičevka, prilagojena na življenje brez vode, ki lahko dočaka do dva tisoč let. Preko enega od prelazov prihod v SESRIEM. Večerja in nočitev.

9. dan: Po zajtrku dan preživet na območju PUŠČAVE NAMIB z največjimi sipinami na svetu. Sipine SOSSUSVLEI, za mnoge najlepši del Namibije, so eden od zaščitnih znakov dežele. Sprehod po kanjonu SESRIEM. Večerja in nočitev.

10. dan: Po zajtrku  potovanje proti prestolnici. Nekaj prostega čas za zadnje nakupe. Nočitev v hotelu.

11. dan: Transfer na letališče in polet z enim vmesnim postankom proti Evropi.

12. dan: Pristanek v Benetkah. Transfer proti Ljubljani in Mariboru. 

 

CENA: 2.990 EUR pri najmanj 20 potnikih 

           3.190 EUR pri najmanj 15 potnikih

             3.390 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet, vse letališke in varnostne takse, 7 x polpenzion ter 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih ali lodgih 3*/4* v sobah 1/2 TWC,  vse oglede in vstopnine, vse lokalne prevoze, stroške namibijske vize, transfer na odhodno letališče, lokalnega vodnika, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine in izleti po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 290 EUR, pričakovane napitnine 50 EUR (vodniku na poti).

VIZUM: ob prijavi mora vsak potnik oddati kopijo potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od datuma odhoda, cca. 14 dni pred odhodom  se odda potni list in 2 fotografiji.

OPOMBA: V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato je možna sprememba odhodnega letališča, zamik datuma za dan ali dva oz. manjša prerazporeditev programa, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top