Prijavite se na e-novice!

 

NOVO LETO V STRASBOURGU (Alzaška vinska cesta)

ODHOD: 30. december 2017 | 4 dni | avtobus | šifra: NS1278

1. dan, sobota, 30.12.2017
Odhod iz Maribora predvidoma ob 05. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slovenski Bistrici, Celju in Ljubljani. Vožnja na relaciji Karavanke – Salzburg – München. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v nemško mesto ULM, rojstni kraj Alfreda Einsteina. Zunanji ogled: glavni trg s stolnico z najvišjim zvonikom na svetu,  mestna hiša, knjižnica; ribiška četrt… Nadaljevanje vožnje in večerni prihod v STRASBOURG, v glavno mesto francoske Alzacije. Nastanitev v hotelu Holiday Inn Express*** blizu centra mesta. Tipična alzaška večerja v eni bližnjih restavracij.

2. dan, nedelja, 31.12.2017
Po zajtrku izlet po znameniti ALZAŠKI VINSKI CESTI, eni najstarejših turističnih poti v Franciji. Postanki v vasicah in mestecih s tipično arhitekturo (Hunawihr, Riquewihr, ipd), ki jih štejejo med najlepše v Franciji. Pokušnja vin pri enem izmed vinogradnikov. Sledi vožnja v bližnje mesto COLMAR, središče alzaškega vina. Ogled slikovitega mestnega jedra. Vrnitev v hotel in priprava na najdaljšo noč. Možnost silvestrske večerje v eni izmed restavraciji (doplačilo) ali silvestrovanje na ulicah Strasbourga. Srečno 2018!

3. dan, ponedeljek, 01.01.2018
Po kasnejšem zajtrku sledi ogled STRASBOURGA: Evropski parlament, znamenita katedrala z astronomsko uro, ki je s svojim zvonikom postala simbol mesta, zunanji ogled palače Rohan, nekoč sedež nadškofov in eno najlepših baročnih zgradb v Franciji. Še sprehod po predelu La Petite France (možnost vožnje z ladjico po reki Ill). V kasnejših popoldanskih urah priporočamo obisk novoletnega koncerta v filharmoniji. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

4. dan, torek, 02.01.2018
Po zajtrku odhod iz Strasbourga nazaj v Nemčijo. Potovanje mimo Karlsruhe-ja in Stuttgarta do MÜNCHNA - bavarske prestolnice. Ogled starega jedra: Marijin trg z mestno hišo, ribji vodnjak, pivnica Hofbräuhaus, tržnica… Nekaj prostega za manjše nakupe, nato nadaljevanje vožnje proti Avstriji in naprej skozi tunel Karavanke v Slovenijo. Povratek domov v kasnejših večernih urah.

 

Holiday Inn Express Strasbourg centre*** je moderen 3* hotel s 148 sobami. Od centra mesta je  oddaljen cca. 1,2 km oz. cca. 15 minut peš. Sobe so opremljene s telefonom, grelnikom vode, sefom, brezplačnim internetom, kopalnica je s tušem in sušilnikom za lase. Gostom je na voljo hotelski bar.

 

CENA: 395 EUR pri najmanj 45 potnikih 

             425 EUR pri najmanj 35 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu Holiday Inn Express*** v sobah 1/2 TWC, 2 večerji v lokalnih restavracijah, prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, pokušnjo vina na vinski cesti, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA (v agenciji ob prijavi):  za 1/1 sobo = 150 EUR, za silvestrsko večerjo z glasbo v lokalni restavraciji (5-delni menu, kozarec penine) = 60 EUR/osebo, za Novoletni koncert v Filharmoniji = od 40-70 EUR (odvisno od kategorije vstopnice).


 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top