Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

PREDBOŽIČNI VATIKAN IN RIM (ogled razstave 100 najlepših jaslic z vsega sveta)

ODHOD: 13. december 2019 | 3 dni | avtobus | šifra: PV1383

1. dan: petek, 13. december 2019: Odhod avtobusa Maribora opolnoči. Pobiranje potnikov v Slov. Bistric, Celju, Ljubljani, Sežani ... Prestop meje na mejnem prehodu Fernetiči in nadaljevanje poti mimo Benetk, Bologne in Firenc z vmesnimi postanki. Opoldanski prihod v RIM. Najprej panoramska avtobusna vožnja po »večnem mestu«, nato peš ogled glavnih znamenitosti, ki imajo v predbožičnem času še poseben čar: zunanji ogled Koloseja in Rimskega foruma, vzpon na Kapitol, Beneški trg … Pavza za okrepčilo in nadaljevanje ogledov s sprehodom do Fontane di Trevi, do znamenitih Španskih stopnic, do Panteona in nazadnje do trga Navona, kjer vsako leto organizirajo enega največjih predbožičnih sejmov v Italiji. Nekaj prostega za obisk stojnic, nakup daril, lonček kuhanega vina ... Nastanitev v hotelu v Rimu ali okolici in nočitev.  

2. dan: sobota, 14. december 2019: Zajtrk in takojšen odhod v VATIKAN. Ogled trga sv. Petra in notranji obisk bazilike sv. Petra. Sledi obisk razstave JASLIC Z VSEGA SVETA (najlepših 100 jaslic) v bližnji sali papeža Pija X. Po ogledu prosto popoldne za samostojno raziskovanje nekaterih znamenitosti Rima, manjše nakupe (po vnaprejšnjem dogovoru in proti doplačilu možen obisk znamenitih vatikanskih muzeja ali pa npr. obisk katakomb). Vrnitev v hotel in nočitev. 

3. dan: nedelja, 15. december 2019: Po zajtrku vožnja skozi predel EUR, nato ogled cerkve sv. Pavla zunaj obzidja, z mozaiki s podobami vseh dosedanjih papežev. Sledi dopoldanski odhod iz Rima po “Sončni avtocesti” proti Toskani. Vožnja mimo Firenc, Bologne, Padove in Benetk. Prihod domov v poznih večernih urah.

 

CENA: 199 EUR pri najmanj 40 potnikih
              219 EUR pri najmanj 30 potnikih 

CENA VKLJUČUJE: 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC v Rimu ali v okolici, vstopno takso za Rim za avtobus za 2 dni, vse cestnine in parkirnine, prevoz z visokopodnim turističnim avtobusom, rezervacijo za ogled jaslic, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 50 EUR, za vatikanske muzeje = cca 21 EUR/osebo, za katakombe = cca. 10 EUR/osebo.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top