Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

PREDBOŽIČNI LINZ IN SALZBURG (CHRISTKINDL IN OBERNDORF)

ODHOD: 14. december 2019 | 2 dni | avtobus | šifra: LS1357


Pojdite z nami v Linz, prestolnico gornje Avstrije ter kulturno prestolnico Evrope 2009. V predbožičnem času mesto krasi na stotine jaslic z vsega sveta. Obiskali bomo Christkindl, od koder boste odposlali voščila z Božičkove pošte. V Oberndorfu so lansko leto praznovali 200-letnico prve izvedbe praznične pesmi Sveta noč. Vrhunec potovanja pa bo gotovo obisk  Mozartovega mesta – Salzburga.

1. dan: sobota, 14. december: Odhod iz Ljubjane ob 04.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v smeri Maribora. Prestop meje v Avstrijo. Vožnja z vmesnimi postanki mimo Gradca in naprej po Pyhrnski avtocesti v Gornjo Avstrijo. Obisk kraja CHRISTKINDL in ogled romarske cerkve, nato pošiljanje božičnih voščil svojim najdražjim z »božičkove pošte«. Ogled mehanskih in Pöttmesserjevih jaslic, največjih na svetu. Opoldanski prihod v gornjeavstrijsko prestolnico LINZ. Krajša panoramska vožnja proti mestnemu jedru, donavska promenada, Brucknerhaus, Galerija Lentos ... Nato ogled starega jedra: Glavni trg, Deželna cesta, kužno znamenje, stara in nova stolnica, stara mestna hiša, Mozartova hiša, grad, deželno gledališče …  Prosto za obisk stojnic predbožičnega sejma v mestnem jedru, kosilo, nakupe … Po želji vožnja z nostalgičnim tramvajem »Pöstlingbergbahnom« na razgledni Pöstlingberg do romarske bazilike (doplačilo). Večerna namestitev v hotelu v smeri Salzburga. Nočitev.

2. dan: nedelja, 15. december: Po zajtrku vožnja na Solnograško v vasico OBERNDORF severno od Salzburga in obisk spominske kapelice, ki stoji na mestu nekdanje cerkve, v kateri je bila prvič zaigrana pesem Sveta noč. Opoldanski prihod v SALZBURG. Krajša vožnja do jedra mesta in ogled glavnih znamenitosti: Mozartov spomenik, Kapiteljski trg, nekdanja rezidenca Salzburških nadškofov, obisk znamenite stolnice, sprehod po ulici Getreidegasse, mimo Rotovža in  rojstne hiše skladatelja W. A. Mozarta. Čas za obisk številnih stojnic prazničnega sejma s katerih bo omamno dišalo po kuhanem vinu in slaščicah. Priložnost bo tudi za nakup originalnih mozartovih kroglic ali vzpon s poševno vzpenjačo na trdnjavo Hohensalzburg. Slovo od solnograške prestolnice in povratek proti Sloveniji. Prihod domov v večernih urah.


CENA: 125 EUR
pri najmanj 40 potnikih

             145 EUR pri najmanj 30 potnikih 

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, cestnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.

Vključena vstopnina: za mehanske in Pöttmesserjeve jaslice ter muzej Sveta noč.

MOŽNA DOPLAČILA:       
- za sobo 1/1 TWC = 25 EUR (ob prijavi),
- za vožnjo s tramvajem na Pöstlingberg = cca. 7 EUR,
- za vzpon z železnico na Hohensalzburg = od 9 -15 EUR (brez ali z vstopnicami na gradu),
- za Mozartovo rojstno hišo = 11 EUR.

POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top