Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

PREDBOŽIČNI NÜRNBERG IN PASSAU

ODHOD: 14. december 2019 | 2 dni | avtobus | šifra: PNU054

Obiščimo skupaj enega najstarejših in največji božično-novoletnih sejmov v Nemčiji. V predprazničnem času v mestu okrasijo zgradbe in pripravijo izjemno pestra predbožična dogajanja. NÜRNBERG je lepo mesto z bogato zgodovino.

1. dan: sobota, 14. december: Odhod iz Ljubljane ob 3.15 zjutraj. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru. Prestop meje na Šentilju in nadaljevanje vožnje mimo Gradca in Liezna po Pyhrnski avtocesti proti Welsu in Schärdingu. Vmes postanki. V dopoldanskem času prestop v Nemčijo in prihod v PASSAU, “mesto treh rek”. Krajša panoramska vožnja in nato peš ogled starega jedra: pristanišče na Donavi, mestna hiša, katedrala sv. Štefana (cerkev z največjimi orglami), škofovska palača ... V opoldanskem času sledi nadaljevanje poti mimo Regensburga in v popoldanskih urah prihod v NÜRNBERG. Panoramska vožnja po mestu, nato sprehod v staro mestno jedro in ogled predbožičnega sejma (bogate stojnice, lepo okrašeno mesto, nastopi umetnikov ...). Nastanitev v hotel in nočitev.  

2. dan: nedelja, 15. december: Najprej zajtrk, nato vrnitev v center mesta za ogled mestnega jedra: mestna hiša, Marijina cerkev, cerkev sv. Lovrencija ... Nadaljevanje peš ogledov mimo hiše znanega nemškega umetnika Albrechta Dürerja do znamenitega gradu. Ogled grajskega kompleksa: romanska kapela, vodnjak, cesarska in viteška dvorana ... Še nekaj prostega časa v centru mesta na prizorišču predbožičnega sejma (čas za kosilo in manjše nakupe). Povratek proti domu v zgodnjih popoldanskih urah. Vračanje po isti poti mimo Regensburga v Avstrijo, preko Welsa in mimo Gradca proti Šentilju. Prihod v Slovenijo v poznejših večernih urah.

 

CENA: 149 EUR pri najmanj 40 potnikih
             159 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v 1/2 sobah TWC v hotelu turistične kategorije v Nürnbergu ali okolici, vstopnino za grad v Nürnbergu, prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, slovensko vodenje in organizacijo. 

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 25 EUR/osebo.

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top