Prijavite se na e-novice!

 

PREDBOŽIČNI BRIXEN

ODHOD: 16. december | 1 dan | avtobus | šifra: PBB435

Vabimo vas v slikovito južno tirolsko mestece, nekoč rezidenco Brixenških škofov kjer začutite praznično pričakovanje, ki veje skozi srednjeveške ulice in trge.   

Odhod iz Maribora (pred TC City) ob 4.00 uri. Pobiranje potnikov: ob 4.30 uri v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti), ob 5.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca 06.10 še v Ljubljani (Dolgi most). Sledi vožnja preko Gorenjske proti Karavankam, mimo Beljaka in Spittala  naprej po Dravski dolini, mimo Lienza do mejnega prehoda Sillian. In naprej po slikovitem področju Pustertal, mimo Brunecka do južnotirolskega mesta BRIXNA. Ogled starega jedra, kjer je bila nekoč škofovska rezidenca. Peš se bomo podali po ozkih srednjeveških uličicah s številnimi meščanskimi hišami. Ogledali si bomo stolnico, gotski križni hodnik, farno cerkev sv. Mihaela z belim stolpom, mestno hišo, meščansko Pfaundlerjevo hišo z renesančno fasado, nekdanjo škofovsko rezidenco Hofburg ... Po želji obisk muzeja jaslic v Hofburgu (doplačilo). Prosto za obisk stojnic na prizoriščih božično-novoletnega sejma na mestnih trgih in ulicah ...  Na poti domov se ustavimo še v avstrijskem LIENZU. Sprehod v praznično okrašeno mestno jedro. Nekaj časa se bomo zadržali še pri stojnicah, popili lonček kuhanega vina, kupili še zadnje spominke. Povratek v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

 

CENA: 46 EUR iz Celja, Sl. Bistrice, Maribora, 

             39 EUR iz Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo. 

POPUSTI: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

MOŽNO DOPLAČILO:  za ogled muzeja jaslic v Hofburgu = cca 6 EUR.

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna številka na dan odhoda je 02 80 51 807.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top