Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

ZLATA PRAGA V PRAZNIČNI PODOBI

ODHOD: 7. december 2019 | 2 dni | avtobus | šifra: ZP1280

1. dan: sobota, 7. december 2019: Odhod iz Ljubljane ob 04.00. Pobiranje potnikov v smeri Maribora. Vožnja preko Šentilja v smeri Gornje Avstrije in Linza. V dopoldanskem času prestop meje na Češko. Opoldanski prihod v ČEŠKE BUDOJEVICE, središče južne Češke. Ogled znamenitosti okoli osrednjega trga Otokarja II. Premysla: mestna hiša, katedrala, črni stolp, Samsonova fontana. Postanek ob prazničnih stojnicah na trgu. Nato nadaljevanje vožnje proti češki prestolnici. Popoldanski prihod v PRAGO. Prvi panoramski ogled mesta: Višegrad, Vaclavske namesti, žel. postaja, opera ... Peš sprehod do STAROMESTKIH NAMESTI in do znamenite Orlojske ure. Čas za uživanje v prazničnemu utripu na trgu, za individualne oglede ali nakupe, okrepčilo na stojnicah ali kateri izmed bližnjih pivnic. Večerna namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan: nedelja, 8. december 2019: Po zajtrku nadaljevanji z ogledi v češki prestolnici. Praga je vedno veljala za zlato mesto. Najbolj veličasten del češke prestolnice pa so gotovo Hradčani, ki s svojo kraljevskostjo zaznamujejo oko še tako izbirčnega in skeptičnega turista. Sprehod mimo kompleksa samostana Strahov in Loretske cerkve, v kateri hranijo znano »praško zlato«. Nadaljevanje peš ogledov skozi grajski kompleks in skozi dvorišča Praškega gradu do čudovite stolnice Sv. Vida, do Kraljeve palače, kjer so nekoč vladali češki kralji. Po 1. svetovni vojni je zadnji pomemben pečat stavbam in parkom Hradčanov vtisnil naš arhitekt Jože Plečnik. Spust z gradu do Karlovega mostu, pod katerim teče Vltava, ki je pred več kot 100 leti navdihovala velikega češkega skladatelja Smetano do starega mestnega središča. Poleg Karlovega mostu se nahaja tudi stari mestni stolp, najlepši v mestu. Sledi nekaj prostega časa za obisk stojnic in nakup daril na trgu »Stramestke namesti« in na Vaclavovem trgu, osrednjih prizoriščih predbožičnega sejma. Čas tudi za kosilo ali prigrizek. Ob dogovorjeni uri odhod iz Prage proti domu. Vračanje preko Avstrije, mimo Dunaja in Gradca. Prihod v Slovenijo pozno zvečer.

 

CENA: 117 EUR pri najmanj 40 potnikih

             133 EUR pri najmanj 30 potnikih 

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v dvoposteljnih sobah TWC, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 22 EUR (ob prijavi).

POPUST: za otroka do 12 let 25% (z 2 odraslima).

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top