Prijavite se na e-novice!

 

ZLATA PRAGA V PRAZNIČNI PODOBI

ODHOD: 9. december | 2 dni | avtobus | šifra: ZP1280

1.dan, sobota, 9.12.2017:
Odhod iz Ljubljane ob 04.00. Pobiranje potnikov v smeri Maribora.  Vožnja preko Šentilja v smeri Gornje Avstrije in Linza. V dopoldanskem času prestop meje na Češko. Opoldanski prihod v ČEŠKE BUDOJEVICE, središča južne Češke. Ogled znamenitosti okoli osrednjega trga Otokarja II. Premysla: mestno hišo, katedralo, črni stolp, samsonovo fontano. Nekaj prostega ob prazničnih stojnicah na trgu. Nato nadaljevanje vožnje proti češki prestolnici. Popoldanski prihod v PRAGO. Prvi panoramski ogled mesta: Višegrad, Vaclavske namesti, žel. postaja, opera ... Peš sprehod do STAROMESTSKIH NAMESTI in do znamenite Orlojske ure. Doživetje prazničnega utripu na trgu in čas za individualne oglede ali nakupe, okrepčilo na stojnicah ali kateri izmed bližnjih pivnic. Večerna namestitev v hotelu Best Western Amedia*** in nočitev.

2.dan, nedelja, 10.12.2017:
Po zajtrku nadaljevanje ogledov v češki prestolnici. Praga je vedno veljala za »zlato mesto«. Najbolj veličasten del češke prestolnice pa so gotovo Hradčani, ki s svojo kraljevskostjo zaznamujejo oko še tako izbirčnega in skeptičnega turista. Sprehod mimo kompleksa samostana Strahov in Loretske cerkve v kateri hranijo znano »praško zlato« in naprej skozi grajski kompleks: skozi dvorišča Praškega gradu do čudovite stolnice Sv. Vida, do Kraljeve palače, kjer so nekoč vladali češki kralji. Po 1. svetovni vojni je zadnji pomemben pečat stavbam in parkom Hradčanov vtisnil naš arhitekt Jože Plečnik. V opoldanskem času tudi možnost prisostvovanja pri menjavi straže. Z gradu sledi sestop proti staremu mestnemu središču. Sprehod preko Karlovega mostu, pod katerim teče Vltava, ki je pred več kot 100 leti navdihovala velikega češkega skladatelja Smetano. Zraven Karlovega mostu se nahaja tudi stari mestni stolp, najlepši v mestu. Zaključek ogledov na trgu »Staromestske namesti« in na Vaclavovem trgu, ki sta tudi osrednji prizorišči predbožičnega sejma. Čas za obisk stojnic, nakup daril, kosilo ali prigrizek. Ob dogovorjeni uri odhod iz Prage proti domu. Povratek nazaj preko Avstrije, mimo Dunaja in Gradca. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

 

CENA: 114 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             129 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Best Western Amedia*** v dvoposteljnih sobah TWC, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 20 EUR (ob prijavi).

POPUSTI: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top