Prijavite se na e-novice!

 

PREDPRAZNIČNA VERONA - mesto Romea in Julije

ODHOD: 9. december | 1 dan | avtobus | šifra: PB1281

Spoznajte kraj, kjer se je rodila zgodba o romantični ljubezni Romea in Julije. Čudovito mesto ob reki Adiži vas bo očaralo z enim najlepše ohranjenih rimskih amfiteatrov na svetu.

Odhod iz Maribora (pred TC City) ob 4.00 uri. Pobiranje potnikov: ob 4.30 uri v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti), ob 5.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca 06.10 še v Ljubljani (Dolgi most). Potovanje na relaciji Razdrto, Sežana, preko Fernetičev v Italijo. Vožnja s postanki ob tržaškem zalivu, mimo Trsta, Benetk, Padove in Vicenze do VERONE - mesta Romea in Julije. Prihod v mestno jedro mimo veronskega sejmišča skozi „nova mestna vrata“. Prvi postanek za zunanji ogled „bazilike San Zeno“, nato pa nadaljevanje peš z ogledi v mestnem jedru. Tu je osrednji trg Piaza Bra s slovitim rimskim amfiteatrom. Nato po Via Mazzini do trga Piazza erbe, julijinega balkona, spomenika Danteju, grobnice Scalighierijev. Sprehod do starega gradu "palazzo Vechio"… Nato vrnitev do osrednjega trga Bra in vstop v notranjost arene, znane predvsem številnim ljubiteljem opere. Ogled razstave več kot 400 različnih postavitev jaslic s celega sveta, ki je na ogled vsako leto v času adventa. Gigantska skulptura kometa, ki se razteza preko arene je postala simbol adventa v Veroni. Sledil bo čas za obisk prazničnih stojnic, samostojno odkrivanje mesta, manjše nakupe…. Ob dogovorjeni uri zbor potnikov in slovo od Verone. Povratek domov po isti poti mimo Vicenze, Padove in Benetk. Prihod  v Slovenijo v poznih večernih urah.

 

CENA: 49 EUR iz Celja, Sl. Bistrice, Maribora, 

             43 EUR iz Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, vstopne takse in parkirnino, cestnine, vodenje in organizacijo. 

Vključena vstopnina: za razstavo jaslic v areni.

POPUSTI: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna številka na dan odhoda je 02 80 51 807.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top