Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

TERRA MYSTICA, PRAZNIČNI BELJAK IN VRBSKO JEZERO

ODHOD: 7. december 2019 | 1 dan | avtobus | šifra: TM1382

Vabimo vas na raziskovanje mističnega podzemlja. Čaka vas atraktiven spust po najdaljši rudarski drči v Evropi. Obiskali boste živahni Beljak. Pred kuliso znamenitega »gradu ob Vrbskem jezeru« plava edinstven adventni venec in na tisoče lučk, ki razsvetljujejo gladino Vrbskega jezera.  

Odhod iz Maribora (pred TC City) ob 06.00 zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 06.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti), ob 07.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 8.15 še v Ljubljani (Dolgi most). Vožnja proti Gorenjski, skozi predor Karavanke do BAD BLEIBERGA, in obisk nekdanjega rudnika svinca in cinka. Spust v čudoviti podzemni svet »TERRA MISTYCA« po 68 m dolgi rudarski drči, najdaljši v Evropi. Niz multimedijskih predstavitev o nastanku zemlje, kraljestvu podzemlja,  zdravilcu Paracelziusu, vodnem kolesu iz l. 1831 ... Vrnitev na površje s poševno vzpenjačo in še obisk RUDARSKEGA MUZEJA. Vožnja v BELJAK, drugo največje koroško mesto. Krajši ogled jedra okoli glavnega trga, mestne hiše in cerkve sv. Jakoba z najvišjim zvonikom na Koroškem. Nato pa čas za okrepčilo in nakupe na prazničnih stojnicah. Prilegel se bo vrček kuhanega vina ali punča.  Nazadnje še do VRBSKEGA JEZERA do kraja VRBA (Velden), kjer so posneli znano televizijsko nadaljevanko. Praznično razpoloženje ob stojnicah bo polepšalo na tisoče lučk na gladini jezera. Večerni povratek v Slovenijo.

 

CENA: 53 EUR iz Maribora, Sl. Bistrice in Celja
             46 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključena vstopnina: za rudnik z ogledom Terra mystice in rudarskega muzeja (16 EUR).

Za obisk rudnik priporočamo dobre pohodne čevlje. Stalna temperatura v rudniku je 8 stopinj C.

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807. 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top