ribbon

Iskalnik počitnic:

iskalnik
ribbon

Veselo MARTINOVANJE v Posavju

11. november | 1 dan | avtobus

Sevnica, topla malica, Kostanjek - izletniška turistična kmetija Dular, VESELO MARTINOVANJE - večerja, krst mošta, živa glasba in zabava

Več tukaj...

ribbon

Benetke

28. oktober | 1 dan | avtobus

Plovba z ladjico po beneški laguni v Benetke: Trg Sv. Marka, Bazilika, Doževa Palača, Most Vzdihljajev, Most Rialto, Kanal Grande…

Več tukaj...

ribbon

Silvestrovanje v Dalmaciji - NOVO!

30. december | 3 dni | avtobus

FIRST MINUTE DO 30.10.: Trogir, Split, otok Čiovo: hotel Sveti Križ****, 2x POL; svečana silvestrska večerja s polnočim šampanjcem, živa glasba na Silvestrovo...

Več tukaj...

Prijavite se na e-novice!

 

ZDA - NARODNI PARKI IN VELEMESTA ZAHODA 

ODHOD: 20. september 2017 | 17 dni | letalo | šifra: NZ12489

Poudarek potovanja je na naravnih znamenitostih in narodnih parkih v zahodnem delu ZDA, vključeni pa so tudi ogledi San Francisca, Las Vegasa in Los Angelesa.

1. dan: Organiziran transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane na letališče v Benetkah. Polet v ZDA z enim prestopanjem, obroki na letalu. Pristanek v SAN FRANCISCU. Vožnja v mesto za prvi krožni ogled in sprehod ob obali po znanem turističnem pomolu Fisherman's Wharf. Nočitev v hotelu.

2. dan: Po zajtrku  vzpon na razgledno točko Twin Peaks z razgledom na zaliv San Francisca z mostom Golden Gate. Nadaljevanje ogledov v mestu: trg Alamo, vožnja do obale Tihega oceana, kitajska četrt, vožnja z znamenitimi »cable cars« po strmih ulicah, nekdanji hipijevski Haight Ashbury, prečkanje mostu Golden Gate. Zvečer po želji obisk katerega od klubov bluesa. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Vožnja do NARODNEGA PARKA YOSEMITE z znamenito steno El Capitan, ki pritegne tudi mnoge slovenske alpiniste. Postanek pri jezeru Mirror. Po ozki in slikoviti poti še do slapov Vernall nad osrednjo dolino Yosemite. Večerna nastanitev v bližini.

4. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v parku. Območje Mariposa Grove je znano po sekvojah, ki spadajo med najstarejša bitja na svetu. Sprehod do ene največjih na svetu – Velikega grizlija. Popoldne do točke Glacier Point s čudovitim razgledom. Nočitev.

5. dan: Po zajtrku vožnja preko prelaza Tioga do BELIH PLANIN (White Mountains) s 4000-letnimi borovci. Vzpon nad 3000 m nadmorske višine ter razgled na dolino Owens in gorovje Sierra Nevada. Vrnitev proti krajema Bishop in Lone Pine. Nočitev.

6. dan: Zajtrk in zgodnji odhod proti DEATH VALLEY (Dolini smrti), enemu najbolj vročih in suhih krajev na zahodni polobli. Postanek pri peščeni sipini, v centru za obiskovalce, vožnja vzdolž slane planote do kraja Badwater, ki leži 85 m pod morsko gladino. Nadaljevanje proti Nevadi in popoldanski prihod v LAS VEGAS. Panoramska vožnja po Stripu, glavnem bulevarju z razkošnimi igralniškimi hoteli. Nastanitev in prosto za sprostitev in zabavo.

7. dan: Po zajtrku vožnja v državo Utah, ki slovi po najlepših narodnih parkih ZDA. Z lokalnimi avtobusi vožnja v osrčje NP ZION, nekaj krajših pohodov do Smaragdnih tolmunov, Jokajoče stene in ob reki Virgin, ki je oblikovala sotesko parka. Možnost daljšega pohoda. Nočitev.

8. dan: Po zajtrku vožnja do slikovitega kanjona BRYCE. Ogled s postanki na razglednih točkah ob naravnem amfiteatru v rdeči glini. Nastanitev v bližini.

9. dan:  Zajtrk in nadaljevanje mimo parka CAPITOL REEF. Postanek ob starodavnih indijanskih risbah na ogromnih stenah iz rdečega peščenjaka. V DOLINI ŠKRATOV ogled nenavadnih stvaritev narave. Večerni prihod v mestece MOAB, izhodišče za okoliške kanjone in parke. Nastanitev v mestu ali okolici.

10. dan: Po zajtrku najprej ogled NP ARCHES in nato NP CANYONLAND ob rekah Green in Kolorado, ki sta te kanjone oblikovali. Še ogled parka DEAD HORSE, znanega po snemanju filma Thelma & Louise. Večerna sprostitev in zabava v mestecu.

11. dan: Zajtrk in odhod do slikovite DOLINE SPOMENIKOV (Monument Valley) v bližini rezervata plemena Navajo med Utahom in Arizono. Tu je John Ford snemal vesterne in ponesel ime doline v svet. Če bo možno, obisk naselja, kjer Navaji še živijo na tradicionalen način. Nočitev.

12. dan: Po zajtrku vožnja v mestece PAGE. Postanek ob mogočnem jezu Glen Canyon na reki Colorado, nato do PODKVASTEGA OKLJUKA (Horseshoe Bend), še ene naravne znamenitoste reke Kolorado. Popoldanska vožnja proti Cameronu. Nočitev. 

13. dan: Po zajtrku vstop v narodni park GRAND CANYON (Veliki kanjon). Postanki na razglednih točkah vse do zadnje Hermit’s Rest. Možnost poleta s helikopterjem za enkratno doživetje kanjona iz zraka. Popoldanski odhod iz parka in v bližini Flagstaffa obisk območja METEOR CRATER, ki ga je pred 50 tisoč leti povzročil padec asteroida na Zemljo. Krater velja za najbolje ohranjenega na svetu. Nočitev v Flagstaffu.

14. dan: Zajtrk. Dopoldanska vožnja po znameniti cesti ROUTE 66. Vrnitev v Kalifornijo in obisk NP JOSHUA TREE na stičišču dveh puščavskih ekosistemov, Mojave in Colorado. Vožnja do Keys View, razgled na dolino Coachella in znamenito prelomnico San Andreas. Nastanitev predvidoma v mestu PALM SPRINGS.

15. dan: Zajtrk. Dopoldanski prihod v LOS ANGELES in ogled: stari mehiški del z Olvera Street, center z nebotičniki, HOLLYWOOD s Kitajskim in Kodakovim gledališčem ter Promenado slavnih z zvezdami in odtisi rok filmskih igralcev. Vožnja po bulevarju Sunset do Beverly Hillsa in ulice Rodeo Drive. Še vožnja skozi Westwod, mimo Century City, do Santa Monice. Nastanitev v hotelu.

16. dan: Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče za zadnje oglede ali nakupe. Transfer na letališče ter polet letala proti Evropi. Obroki na letalu.

17. dan: Polet v Benetke z enim prestopanjem. Sledi organiziran prevoz v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.   

 

CENA: 3.190 EUR pri najmanj 12 potnikih 

             3.490 EUR pri najmanj 7 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske polete Benetke–San Francisco in Los Angeles–Benetke (z vmesnimi postanki oz. prestopanjem), vse letališke takse v višini cca 420 EUR, vse transferje in prevoze z najetim kombijem po ZDA (naš vodnik je tudi šofer), vse oglede po programu, 15 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 v hotelih oz. motelih turistične kategorije, povratni  transfer iz Maribora do letališča Benetke, strošek registracije/avtorizacije vstopa v ZDA (ESTA), slovenskega vodnika, celotno organizacijo.

Vključene vstopnine za parke: Yosemite, White Mountains, Death Valley, Zion, Bryce, Goblin Valley, Arches, Canyonlands, Death Horse, Grand Canyon, Meteor Crater, Joshua Tree.

MOŽNA DOPLAČILA v agenciji: za sobo 1/1 = 660 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA na potovanju: za vožnjo s helikopterjem nad Grand Canyonom = od 150 USD/osebo, za obisk naselja Indijancev Navajo, za ogled kanjona Antelope, itd. (doplačilu vodniku na poti v skladu z razpoložljivostjo).

MOŽNI POPUSTI: pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC = –150 EUR/osebo, pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = –220 EUR/osebo. Večina sob v hotelih v ZDA ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata.

OPOMBI: V ZDA zajtrk ne sodi nujno k uslugam hotela. Zajtrki bodo prilagojeni možnostim. Če hotel ne nudi zajtrka, bo ta organiziran v bližini.

 

Vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Turistična agencija na podlagi podatkov iz potnega lista uredi obvezno predhodno registracijo za vstop v ZDA.

POMEMBNO: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Somalijo, Libijo ali Jemen oz. imajo zraven slovenskega tude državljansto katere izmed teh držav, morajo za vstop v ZDA pridobiti vizum.

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

OBJEKT OB VLEČNICI - POLNI PENZION, MOŽNI TUDI PAKETI Z VKLJUČENO SMUČARSKO VOZOVNICO 2017-2018
OTROK DO 12 LET BREZPLAČNO!
Osrednja atrakcija je veliko termalno jezero, ki je s površino cca. 44.000 m2 največje termalno kopališče na svetu.
top