ribbon

Iskalnik počitnic:

iskalnik
ribbon

 

MALTA - ugodno!

Odhod: 29. april | 4 dni | letalo

Mdina, Rabat, St. Julian's/Sliema, modra jama, Hagar Qim, Mosta, otok Gozo, Fungus, modro okno, La Valetta, Malta Experience...

Več tukaj...

ribbon

Gala večer v Benetkah - NOVO!

17. marec | 1 dan | avtobus

Ekskluzivno! Pridružite se nam v gledališču AVANSPETTACOLO na gala allinclusive večerji in na eni najbolj ekskluzivnih zabav v Benetkah. Namesto ogleda prestave je možen tudi prost večer v Benetkah...

Več tukaj...

ribbon

Križarjenje: Menorca, Sardinija, Malta
SUPER CENA DO 28.2.!

27. oktober 2018 | 8 dni | avtobus, ladja

MSC OPERA: jesensko križarjenje s slovenskim spremljevalcem. V super ceno sta že vključena 2 vodena peš ogleda: Cagliarija in Neaplja! Pohitite!

Več tukaj...

Prijavite se na e-novice!

 

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (ASTANA EXPO 2017) 

ODHOD: 6. september 2017 | 12 dni | letalo | šifra: KZ1183

1. dan: Organiziran transfer iz Slovenije do enega bližnjih letališč. Polet z enim prestopanjem proti Kazahstanu. Nočni let.

2. dan: Zgodnji jutranji pristanek v mestu ASTANA. Po ureditvi carinskih formalnosti vožnja v hotel za krajšo osvežitev. Ogled starega dela mesta na desnem bregu reke Ishim: Trg Ustave, Muzej Prvega predsednika. Nadaljevanje ogledov glavnih zgradb in spomenikov sodobnega mesta: Trg Neodvisnosti, avenija Water-Green, Okrogli trg. Vključeno kosilo. Popoldansko nadaljevanje ogledov: koncertna dvorana, stolp Baiterek, Tempelj miru,mošeja Nur-Astana, stavbe Triumph. Sledi obisk Narodnega muzeja, najnovejšega in največjega muzeja v Srednji Aziji, znanega po svoji zbirki zlata. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Celodnevni obisk svetovne razstave EXPO 2017. Rdeča nit razstave je energija. Obisk različnih paviljonov ... Dan lahko izkoristite tudi za samostojno odkrivanje mesta in nakupe. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku transfer na letališče. Polet v nekdanjo prestolnico ALMATY. Takojšnja vožnja do soteske MEDEO. Postanek na  jezu, ki varuje mesto pred uničujočimi blatnimi tokovi. Vzpon  v zimsko smučarsko središče na višini preko 2000 m in razgled na bližnje gore. Sledi vzpon z gondolo na najvišjo točko v mestu – Kok-Tube, od koder je lep pogled na mesto.  Kosilo  lokalni restavraciji.  Vrnitev v Almaty in ogled mesta: spominski park 28 Panfilovtzev, lesena katedrala Zenkov, zeleni bazar in osrednja mošeja, futuristična ulica Al Farabey, predsedniška palača. Obisk zgodovinskega muzeja. Nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku celodnevni izlet proti vzhodu države in obisk narodnega parka CHARYN. Ogled kanjona, ki velja za drugi največji kanjon te vrste (za Velikim kanjonom v ZDA). Del kanjona slovi po svojih nenavadnih kamninah in je znan pod imenom »dolina gradov«. Piknik-kosilo na poti. Vrnitev v Almaty. Nočitev.

6: dan: Zajtrk. Najprej obisk kamelje farme v okolici Almatyja, nato vožnja do mesta TAMGALY, kjer hranijo največjo zbirko petroglifov v Kazahstanu, ki sodi pod Unescovo zaščito. Na poti piknik-kosilo. Vrnitev v Almaty. Vkrcanje na vlak in nočna vožnja z vlakom spalnikom (kupeji za 4 osebe) do enega najstarejših mest v Kazahstanu.

7. dan: Zgodnji prihod v TARAZ, starodavno mesto, ki so ga v 13. st. uničili Mongoli. Osvežitev in še krajši počitev v hotelu. Zajtrk, nato začetek ogledov: Pokrajinski muzej, mavzoleji Karakhan, Dauitbek, Shamsura, katakombe Tukturmas. Vključeno kosilo. Popoldne vožnja do ruševin antičnega mesta AKYRTOBE. Vrnitev v Taraz in večerno vkrcanja na vlak spalnik (kupeji za 4 osebe) nočitev na vlaku.

8. dan: Jutranji prihod vlaka v TURKISTAN. Transfer v hotel za osvežitev in zajtrk. Vožnja do starodavnega utrdbe SAURAN za ogled. Vrnitev v Turkisan in kosilo v restavraciji. Sledi ogled mavzoleja H.A.YASSAVI, ki je bil zgrajen v ponos pesniku in verskemu voditelju. Naslednji postanek bo za ogled ruševin srednjeveškega mesta OTRAR, kjer se je rodil znani filozof Abu Nasr al-Farabi. Večerni prihod v mesto SHYMKENT. Nastanitev v hotelu in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Nadaljevanje poti proti jugu, prečkanje meje z Uzbekistanom in kasnejši prihod  v glavno mesto TASHKENT. Če bo čas dopuščal, že tudi prvi ogled mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan: Po zajtrku ogled mesta, ki je po potresu leta 1966 dobilo novo podobo v sovjetskem slogu, a je kljub temu v starem delu mesta mogoče slediti 2000-letni zgodovini. Ogled kompleksa Hasti Imom, Kukeldashovo medreso iz 16. stol., še danes namenjeno islamskim študijem, umetniški muzej in Chorsu bazaar. Popoldanska vožnja proti Samarkandu. Večerja in nočitev v hotelu.

11. dan: Zajtrk. Ogled enega največjih biserov na svilni poti – mesta SAMARKAND, ki je veljalo za središče znanja. Tukaj sta si Vzhod in Zahod izmenjavala znanstvena dognanja in učenost. Središče mesta je trg Registan, verjetno eden najlepših trgov na svetu, s tremi medresami okrašenimi s keramičnimi ploščicami in mošejo Bibi Khanum. Triada verskih šol, medres, segajočih skoraj do neba, pride do izraza ob vsakem času dneva. Ogled Timurlenkove grobnice, mošeja Bibi Hanum, astronomski observatorij Ulug bega, kompleks Shakhi Zinda z nekropolo. Ta dan se bomo verjetno že strinjali z Uzbeki, ki trdijo, da je »Samarkand raj na zemlji«. Pozno poldan vožnja z vlakom v Taškent. Zaključna večerja. 

12. dan: Zgodnji transfer na letališče in polet v Evropo. Z enim prestopanjem pristanek na enem od bližnjih letališč. Organiziran transfer nazaj v Slovenijo proti Mariboru in Ljubljani.

 

CENA: 3.090 EUR pri najmanj 20 potnikih 

             3.290 EUR pri najmanj 15 potnikih

             3.490 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet iz bližnjega letališča do Astane ter nazaj iz Taškenta z enim vmesnim postankom, notranji polet Astana–Almaty v Kazahstanu, vse letališke takse, prevoz iz Slovenije do bližnjega letališča in nazaj, vsi transferji in prevoz po Kazahstanu in Uzbekistanu z lokalnim turističnim avtobusom, 8 nočitev z zajtrki v sobah 1/2 TWC v hotelih***/****, 1 x nočitev na vlaku Almaty–Taraz in 1 x nočitev na vlaku Taraz–Turkistan (kupeji za 4 osebe), 5 x kosilo, 4 x večerja, vlak iz Taškenta v Samarkand in nazaj, vizuma za Kazahstan in Uzbekistan (strošek vizumov in posredovanja cca. 100 EUR/osebo), vse oglede in vstopnine, lokalno vodenje, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: soba 1/1 = 250 EUR, za kupe 1/2 na vlakih Almaty–Taraz = 25 EUR.

OPOMBA: V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato je možen zamik datuma tudi za 1–3 dni oz. manjša prerazporeditev programa, kar ne bo vplivalo na vsebino programa. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista z veljavnostjo še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Cca 14 dni pred potovanjem bo treba oddati potni list in izpolniti formularje potrebne za pridobitev vizumov.

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

SKUPINSKI ODHOD! IZJEMNO UGODNO - FIRST MINUTE DO 28.2.2018!
POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE za bivanje v terminu 16.6.-8.9.2018 -10% ob rezervaciji do 31.3.2018 za BGW 1/2+1 (beli ...
POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE -10% ob rezervaciji do 31.3.2018
SKUPINSKI ODHOD! IZJEMNO UGODNO - FIRST MINUTE DO 28.2.! V CENI ŽE VKLJUČEN POVRATNI TRANSFER DO HAMBURGA!
POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE 15% ob rezervaciji do 31.3.2018 za termin 24.6.-2.9.2018
POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE -10% ob rezervaciji do 31.3.2018 za bivanje do 8.6. in od 8.9. za bivanje min. 3 dni
POPUSTI ZA ZGODNJE REZERVACIJE veljajo za bivanje v terminu 6.5.-31.10.2018 -15% ob rezervaciji do 15.2.2018, -10 ...
POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE -15% ob rezervaciji do 31.3.2018
POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE -10% ob rezervaciji do 31.3.2018
VELIK IN UREJEN PARK, ALLINCLUSIVE ZA OTROKE, POČASI PADAJOČA PEŠČENA PLAŽA.
OB PLAŽI, GOSTJE PRIPOROČAJO
POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE - 10% ob rezervaciji do 15.2.2018
Lepo urejen hotel Limanaki je počitniška oaza, kjer so srce hotela prijazni domačini.
POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE -15% ob rezervaciji do 15.3.2018
SKUPINSKI ODHOD! IZJEMNO UGODNO - FIRST MINUTE DO 28.2.2018!
OTROK DO 12 LET BREZPLAČNO!
top