Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

 

GORIŠKA BRDA (GORIŠKO IN VIPAVSKA DOLINA)

ODHOD: 10. oktober 2020 | 2 dni | avtobus | šifra: GB1445

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 07. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne proti Vipavski dolini (vmes postanek za kavico). Dopoldanski postanek v VIPAVSKEM KRIŽU. Majhno, slikovito, z obzidjem obdano naselje je eden najlepših kulturno zgodovinskih spomenikov v Sloveniji. Vožnja mimo Nove Gorice in vzpon na SVETO GORO, najbolj znano romarsko svetišče v zahodni Sloveniji. Ob veličastni baziliki, najdemo tam še frančiškanski samostan, romarski dom, duhovno-izobraževalno središče … Ogled cerkve, razgled na okolico ter čas za kosilo (ali malico iz nahrbtnika), nakup spominka. .. V popoldanskih urah prihod v GORIŠKA BRDA in po krajši panoramski vožnji skozi nekatere kraje prihod v vasico Vedrijan. Tam obiščemo ekološko kmetijo Marinič-»Vonj poletja«, kjer se ukvarjajo tudi z gojenjem sivke. Pokušnja njihovih produktov in možnost nakupa izdelkov iz sivke. Še obisk pri enem izmed znanih lokalnih vinogradnikov za ogled kleti in pokušnjo lokalnih vin. Nastanitev v kraju Neblo v hotelu Venko***, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v DOBROVO in obisk renesančnega gradu. Po želji sledi pohod po delu znane pohodne poti »Drugmbernca« (skupno cca. 2 uri). Peš pot začnemo pred gradom na Dobrovem. Sledi spust mimo vasi Snežeče in vzpon skozi vas Imenje v GONJAČE do tamkajšnjega razglednega stolpa. Pohod se zaključi v srednjeveški vasici ŠMARTNO, ki je znana po cerkvici Sv. Martina in petimi obrambnimi stolpi. Ogled glavnih znamenitosti zanimivega kraja in prosto za kosilo. Odhod iz Goriških brd v zgodnjih popoldanskih urah. Vožnja skozi Solkan in prihod v NOVO GORICO. Krajši panoramski ogled (center mesta, trg Evropa …), nato pa obisk frančiškanskega samostana Kostanjevica (grobnica Burbonov in Škrabčeva knjižnica). Na povratku še postanek v VIPAVI v centru mesta za sprehod do tamkajšnjega gradu in izvira reke Vipave. Vožnja nazaj do Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora, kamor je prihod predviden enkrat v večernih urah.

 

CENA:   

159 EUR (ali bon v višini 50 EUR + 109 EUR) /osebo pri najmanj 20 potnikih,

185 EUR (ali bon v višini 50 EUR + 135 EUR) /osebo pri najmanj 15 potnikih,

 

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom (minibusom) po programu, vse cestnine in davke, 1 x polpenzion v hotelu Venko*** v sobah 1/2 ali 1/3 TWC, obisk kmetije Martinič ("Vonj poletja" -gojenje sivke),obisk vinogradnika z degustacijo lokalnih vin v Goriških Brdih, ogled gradu Dobrovo, obisk samostana Kostanjevica, vsi ostali ogledi po programu, kompetentnega slovenskega vodnika in celotno organizacijo.

OPOMBE:

- pridržujemo si pravico do prerazporeditve vrstnega reda ogledov.

- za pohod se priporoča osnovna pohodna obutev. Dolžina poti je nekje 5-6 km, glede na težavnost je pot je srednje lahka. Udeležba na pohodu ni obvezna, kdor ne bo želel na pohod, bo imel cca 2 uri prosto v kraju Šmartno.

- celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli navodila oz. priporočila v tej zvezi.

Splošni pogoji TA SAJKO so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.
 

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

 

 

 

top