Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

HOLCERIJA NA KOPAH: Slovenj Gradec, Legen 

ODHOD: 25. julij 2020 | 1 dan | avtobus

Odhod iz Maribora ob 7.00 (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 7.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 8.00 v Celju (dvorana Zlatorog). Odhod iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most) ob 7.00. Vožnja mimo Velenja, po Mislinjski dolini do SLOVENJ GRADCA. Krajši ogled mestnega središča: grad Rotenturn, Glavni trg, Koroški muzej ... Sledi ogled spominskega muzeja in mednarodnega dokumentacijsko informacijskega centra v ROJSTNI HIŠI HUGA WOLFA. Nato obisk HIŠE MOJSTROVIN PERGER 1757, medičarja in svečarja s tradicijo že od sredine 18. stoletja. Ogled izdelave lectovih src in drugih izdelkov iz lecta, pravih voščenih sveč, pokušina domačih bonbonov brez konzervansov in umetnih barvil. Možnost nakupa. Še ogled poznoromanske CERKVE SV. JURIJA iz 13. stoletja v bližnjem Legnu. Cerkev s steklenim dnom razkriva zgodnjesrednjeveške ostanke iz 9. stoletja. Nato avtobusni vzpon na KOPE, kjer se bo odvijal program HOLCERIJE. Sprejem v Grmovškovem domu, predstavitev zgodovine holcerije na Pohorju na šaljiv način, ogled razstave »Pohorje – človek v naravi, narava v človeku« in Centra zeliščarstva. Možnost preizkusa starih holcerskih opravil. Prisoten bo humorist HOLCER VRLIČ. Pogostitev s holcersko malico – pohorskim loncem. Sprejem enega od udeležencev med holcerje. Po želji še sprehod v bližnjo oklico, vzpon na bližnjo Veliko Kopo (cca. 20 min. hoda). Pozno popoldne povratek v dolino. Prihod domov v večernih urah        

 

CENA: 46 EUR

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim klimatiziranim avtobusom, program holcerije vključno s toplo malico (kot v programu), vse oglede po programu, cestnine, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključeni vstopnini: za rojstno hišo Huga Wolfa in cerkev na Legnu.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama)

OPOMBA: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.

Izlet bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo ob prijavi prejeli navodila oz. priporočila v tej zvezi. 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top