Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

MARTINOVANJE V SLAVONIJI (KUTJEVO, ĐAKOVO IN OSIJEK)

ODHOD: 9. november 2019 | 2 dni | avtobus | šifra: MS1388

1. dan: Odhod iz Slovenije v jutranjih urah. Prestop meje, vožnja mimo Zagreba proti Slavonskemu Brodu ter po »Via Slavoniki« v osrčje Slavonije do ĐAKOVA, pomembnega verskega in kulturnega središča sredi rodovitne Slavonije. Ogled veličastne KATEDRALE, za gradnjo katere je zaslužen škof in mecen Josip Juraj Strossmayer. Sledi ogled ERGELE ĐAKOVO, edine hrvaške kobilarne, kjer vzrejajo lipicance. Kosilo na žlico (čobanac ali pd). Po okrepčilu nadaljevanje poti v osrčje hrvaškega dela Baranje do Kneževih vinogradov. Organiziran ogled ene najlepših kleti v Evropi, zgrajene l. 1526. Pokušnja vin. Proti večeru namestitev v hotelu v Osijeku. Po krajšem počitku in osvežitvi bo sledila Martinova večerja s krstom mošta. Ples s tamburaškim ansamblom. Nočitev.

2. dan: Po zajtrku ogled znamenitosti OSIJEKA, največjega mesta v Slavoniji in Podravini. Krožni panoramski ogled, obisk kompleksa trdnjave s cerkvijo sv. Mihaela. Postanek v mestnem jedru, ogled osrednjega mestnega trga s cerkvijo sv. Petra in Pavla ter po želji še sprehod po promenadi ob reki Dravi. Sledi vožnja v KUTJEVO, središče »zlate doline vinogradov«. Čas za obisk prireditve na osrednjem »Trgu Graševine«. Prisostvovanje bogatemu kulturno- zabavnemu programu ene najprepoznavnejših etnoloških prireditev v tem delu Slavonije, ki vključuje tudi bogat glasbeni program. Nastopi tamburašev in drugih glasbenih skupin. Uprizorjen bo tudi krst mošta. Na stojnicah se bodo predstavili priznani vinarji. Možnost pokušnje vin, kot sta jih v teh krajih nekdaj pila baron Trenk in cesarica Marija Terezija. Ponudbo bo dopolnjevala bogata gostinska ponudba. Ob dogovorjeni uri sledi povratek proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah. 

 

CENA: 158 EUR pri najmanj 40 potnikih
             177 EUR pri najmanj 30 potnikih 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, martinovo večerjo ob živi glasbi (vključuje 2 dcl vina), kosilo na žlico prvi dan, pokušnjo vin, vse oglede po programu, cestnine, parkirnine in dajatve, vodenje in organizacijo.

Vključena vstopnina: za Ergelo (kobilarno) Đakovo.

* natančen program martinovanja v Kutjevu še ni znan in bo objavljen naknadno.

 


 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top