Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

PREDBOŽIČNI NÜRNBERG IN ROTHENBURG

ODHOD: 15. december 2018 | 2 dni | avtobus | šifra: PNU054

Vabimo vas v NÜRNBERG na enega najstarejših in največjih božično-novoletnih sejmov Nemčije. Obiskali bomo tudi ROTHENBURG, eno najlepših mestec ob nemški »romantični cesti«.

1. dan: sobota, 15. december 2018

Odhod iz Ljubljane ob 3.15 zjutraj. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru. Prestop meje na Šentilju in vožnja mimo Gradca po Pyhrnski avtocesti proti Welsu in Schärdingu. Prestop v Nemčijo in nadaljevanje mimo Passaua in Regensburga do NÜRNBERGA. Panoramski ogled, nato peš po mestnem jedru: mestna hiša, Marijina cerkev, cerkev sv. Lovrencija, mimo hiše znanega umetnika Albrechta Dürerja do znamenitega grajskega kompleksa in ogled: romanska kapela, vodnjak, cesarska in viteška dvorana ... Sledi obisk predbožičnega sejma (bogate stojnice, okrašeno mesto, nastopi umetnikov ...). Nastanitev v hotelu in nočitev.   

2. dan: nedelja, 16. december 2018

Po zajtrku proti reki Tauber, vzdolž katere se vije »Romantična cesta«. Obisk slikovitega ROTHENBURGA. Srednjeveško mesto skriva slikovita pročelja in kaže številna mestna vrata. Mestno jedro krasijo stolpi in več kot 40 vodnjakov. Ogled mesta: mestna hiša, pivnica iz 15. stoletja z umetniško uro, špitalska cerkev, kjer je služboval Primož Trubar, o čemer priča spominska plošča. Prosti čas za nakupe, kosilo, samostojno odkrivanje mesta. Možnost vzpona na stolp mestne hiše ali obisk Kriminalmuseuma s srednjeveškimi mučilnimi napravami. Ob dogovorjeni uri slovo od mesta in vrnitev proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

 


CENA: 148 EUR
pri najmanj 40 potnikih 

           159 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelu turistične kategorije v Nürnbergu ali okolici, prevoz s  turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, vodenje in organizacijo.

Vključena vstopnina: za ogled gradu v Nürnbergu.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 25 EUR/osebo (ob prijavi), za Kriminalmuseum = cca. 7 EUR, za vzpon na stolp mestne hiše v Rothenburgu = cca. 3 EUR.

POPUSTI: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top