Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

MADAGASKAR

ODHOD: 9. november 2019 | 13 dni | letalo | šifra: MAD540

1. dan: Prevoz do enega od bližnjih letališč in polet s prestopanjem proti Madagaskarju.

2. dan: Pozno popoldan pristanek v prestolnici Madagaskarja ANTANANARIVO. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku potovanje južno po notranjosti otoka, ki velja za najlepši del države. Postanek v mestecu AMBATOLAMPY. Sledi vožnja med riževimi terasami in prostranimi polji pšenice ter mimo več slikovitih vasi in mest. Prihod v ANTSIRABE, nekdaj zdraviliško mesto, danes središče trgovine s poldragimi kamni in minerali. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku potovanje proti zahodnemu delu otoka. Celodnevna vožnja proti MORONDAVI, ki slovi po AVENIJI KRUHOVCEV, ki je leta 2007 pridobila status spomenika nacionalnega pomena. Drevesa segajo tudi do 30 m visoko. Nastanitev in večerja v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Dopoldanski polet v živahno pristaniško mestece TULEAR. Ogled tržnice in botaničnega vrta. Nadaljevanje v mesto RANOHIRA. Nastanitev in večerja.

6. dan: Po zajtrku celodnevni ogledi najlepšega in največjega malgaškega NARODNEGA PARKA ISALO. Ta slikoviti »kamniti gozd« je poln zanimivih kotičkov s slapovi in brzicami, mostovi,  brezni, jezeri in tolmuni (kjer se bo možno tudi kopati) ter jamami in mogočnimi kanjoni, med katerimi je gotovo najlepši  »kanjon makijev«. Pozno popoldne vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku postanek v narodnem parku Anja, kjer živijo lemurji vrste Maki catta. Naslednji postanek v drugem največjem mestu na otoku FIANARANTSOA, centru ljudstva Batsileo. Postanek za ogled tradicionalne izdelave antaimoro, posebne vrste papirja. Zvečer prihod v RANOMAFANO, ki slovi kot ena najlepših vasi na otoku. Nastanitev in večerja.

8. dan: Zajtrk. Nekdanje termalno letovišče danes slovi po zanimivem Narodnem parku na območju deževnega pragozda, z redkimi vrstami lemurjev, veliko sesalci, številnimi vrstami ptic in nekaterimi drugimi živalmi, ki so endemične za otok. Nadaljevanje do mesteca AMBOSITRA, ki v malgaščini pomeni »mesto rož«. Kraj slovi po mojstrskih lesenih rezbarijah. Zvečer prihod v ANTSIRABE. Nastanitev in večerja v hotelu.

9. dan: Po zajtrku nekaj prostega časa ali sprehod okoli bližnjega jezera. Sledi vožnja do ANTANANARIVA. Večerja in nočitev.

10. dan: Po zajtrku nadaljevanje proti vzhodu med riževimi in drugimi nasadi. Prihod v mesto ANDASIBE. Večerja in nočitev.

11. dan: Po zajtrku obisk narodnega parka PERINET, ponovno srečanje z lemurji, značilnimi prebivalci Madagaskarja. Samo tu najdemo vrsto Indri, ki je prepoznavna po svojem petju in vpitju. Vrnitev v prestolnico, večerja in nočitev.

12. dan: Za konec še utrip prestolnice, ki raste med mnogimi griči in mu domačini rečejo kar Tana. Mesto je razdeljeno na spodnji in zgornji del in predstavlja pravo nasprotje mirnega podeželja. Vožnja do vasi Akamasoa, kjer deluje Pedro Opeka. Ogled vasi in okolice ter tako spoznavanje zgodbe, ki jo že vrsto let tukaj vodi slovenski misijonar. Sledi vožnja na letališče in polet proti Evropi.

13. dan: Polet s prestopanjem proti Benetkam in  še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.

 

CENA: 2.990 EUR pri 15 potnikih
             3.190 EUR pri 12 potnikih
           3.290 EUR
pri 8 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na Madagaskar (s prestopanjem), vse letališke takse, nočitve v hotelih 3 ali 4*, polpenzione, obisk pri slovenskih misijonarjih, vse lokalne prevoze na Madagaskarju, vse oglede po programu, lokalne vodnike na poti, prevoz iz Maribora, Celja, Slov. Bistrice in Ljubljane do odhodnega letališča in nazaj, odlično slovensko vodenje, celotno organizacijo potovanja. 

Vključene vstopnine za vse Narodne parke.

DOPLAČILA NA POTI: izhodna taksa (na letališču ob odhodu), pričakovana napitnina 50 USD (lokalnemu vodniku), vizum ob vstopu cca. 30 USD.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 450 EUR.

VIZUM: dobimo ob prihodu na Madagaskar.

CEPLJENJA: za vstop na Madagaskar cepljenja niso obvezna, vseeno pa priporočamo cepljenje proti hepatitisu A in B, o jemanju antimalarikov se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom oz. se pozanimajte na najbližjem Zavodu za zdravstveno varstvo.

 

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top