Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

KORZIKA EKSPRES

ODHOD: 6. marec 2020 | 4 dni | avtobus, ladja | šifra: KEX206

1. dan: Odhod iz Maribora ob 19. uri zvečer. Vožnja mimo Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane. Prestop meje na Fernetičih in vožnja mimo Benetk in Padove ... Nočna vožnja.

2. dan: Nadaljevanje poti mimo Firenc in Pise ter prihod v pristanišče LIVORNO in vkrcanje na ladjo za Korziko. Po cca. 4-urni plovbi opoldanski pristanek v mestu BASTIA. Vožnja v notranjost otoka skozi znamenito sotesko SCALA DI SANTA REGINA in preko prelaza Vergio do gorske letoviške vasice EVISA. Spust ob soteski SPELUNCA do romantičnega obmorskega letovišča PORTO za krajši postanek.  Sledi vožnja mimo zanimivih skalnatih tvorb, imenovanih CALANCHE proti Sagonskemu zalivu. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk in zgodnejši dopoldanski ogled glavnega mesta AJACCIO. Postanek pri velikem Napoleonovem spomeniku in sprehod skozi mesto mimo Napoleonove rojstne hiše. Po krajši pavzi nadaljevanje poti skozi Petreto-Bicchisano (postanek pri obeležju letalske nesreče), nato vožnja mimo letoviškega Propriana in vzpon do bližnjih SARTEN, »najbolj korziškega od vseh mest«. Po krajšem ogledu vožnja do mesta BONIFACIO, za mnoge najlepšega kraja na Korziki, zgrajenega na skalnatih pečinah 50 metrov nad morjem. Ogled, nato avtobusna vožnja ob vzhodni obali otoka mimo Porto Vecchia nazaj proti Bastii. Kasnejši večerni prihod v pristanišče in vkrcanje na trajekt. Nastanitev v notranje štiriposteljne kabine. Nočna plovba proti Italiji.

4. dan: Okoli 7. ure zjutraj pristanek v pristanišču SAVONA. Izkrcanje in krajša vožnja ob obali v GENOVO. Panoramski ogled mesta in sprehod skozi staro mestno jedro: trg Ferarri, Kolumbova hiša, katedrala S. Lorenza, doževa palača ... Odhod iz mesta in vožnja po avtocesti preko severne Italije na relaciji Piacenza–Cremona–Brescia–Verona z vmesnimi postanki. Vožnja mimo Benetk in Trsta ter vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.

 

CENA: 295 EUR pri najmanj 40 potnikih

            325 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu **/*** v sobah 1/2 TWC, 1 x trajekt na relaciji Livorno–Bastia, 1 x nočitev v notranjih kabinah 1/4 TWC na ladji s plovbo na relaciji Bastia–Savona, vstopna in izstopna taksa za Korziko, vsi ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom, slovensko vodenje in organizacijo.


MOŽNO DOPLAČILO:
- za kabino 1/3 = 15 EUR/osebo,
- za kabino 1/2 = 30 EUR/osebo,
- za sobo 1/1 v hotelu = 25 EUR.

Program se lahko izvede tudi v drugačnem vrstnem redu!

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top