Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

PREŠANJE V RADGONSKIH GORICAH (z vinskimi kraljicami in Poskočnimi muzikanti)

ODHOD: 3. oktober 2020 | 1 dan | avtobus | šifra: PR1444


PROGRAM:
 

Odhod iz Ljubljane predvidoma ob 08. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici, Mariboru .... Vožnja preko Ptuja do MARKOVCEV. Pri družini Klinc si bomo ogledali „Kurentovo delavnico“ (predstavitev izdelave kurentove oprave). Potovanje mimo Ormoža po znani vinski cesti v osrčje Slovenskih Goric, za ogled romarske cerkve Žalostne matere božje, ki so jo zaznamovali križarji in kraj poimenovali JERUZALEM. Sledi krajša panoramska vožnja skozi Ljutomer, nato pa še sprostitveni postanek v RADENCIH (krajši sprehod po zdraviliškem kompleksu in čas za kavico).

V zgodnjih popoldanskih urah prihod na območje Radgonskih goric do HIŠE PENIN FRANGEŽ. Dobrodošlica gostitelja s kozarcem mošta in kruhom z zaseko. Ob spremljavi harmonikaša in humorista Samota sledi trgatev vinske trte (udeleženci izleta sodelujejo in pomagajo pri trgatvi in pripravi na prešanje). Za nagrado sledi ogled kleti in kozarec njihove penine. Nato pride najpomembnejši del programa in sicer prešanje na tradicionalni način. Prešanje na 209 let stari preši bodo uprizorile Vinska kraljica Slovenije 2019 in njene spletične (vinske kraljice iz prejšnjih let). Program bo vseskozi povezoval humorist Samo.

Po opravljenem delu pa zasluženo kosilo (goveja in gobova juha, svinjska reberca in pečenka iz krušne peči, ocvrt piščanec, krompir, riž, zelenjava, solata …) in začetek zabave s priznanim ansamblom. Za izjemno vzdušje in obilico dobre glasbe bodo poskrbeli člani ansambla POSKOČNI MUZIKANTI. Ob dogovorjeni večerni uri povratek nazaj proti Mariboru, Celju in Ljubljani, kamor bo prihod predvidoma v kasnejših večernih urah.

 

CENA: 55 EUR pri najmanj 120 udeležencih 

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, obisk kurentove delavnice v Markovcih, vse oglede na poti, celoten program trgatve in prešanja na vinogradniški domačiji Frangež (dobrodošlica z moštom in kruhom z zaseko, program trganja grozdja, ogled kleti s kozarcem penine, prešanje z vinskimi kraljicami, harmonikaša in povezovalca humorista Samota …), pozno kosilo, glasba z ansamblom Poskočni muzikanti, slovensko vodenje in organizacijo. 

OPOMBA: v primeru manjšega števila udeležencev, si pridržujemo pravico zamenjati glasbenega izvajalca.

Izlet bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli navodila oz. priporočila v tej zvezi (skupaj z dopisom z vsemi potrebnimi informacijami za na pot, ki ga bodo vsi prijavljeni prejeli pred odhodom).

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top