Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

BALTSKE DRŽAVE  

ODHOD: 7. avgust 2020 | 9 dni | avtobus | šifra: BTL835

Spremenjen program (brez nočnih voženj)

1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 03. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja, Slov. Bistrice in Maribora. Prestop v Avstrijo na Šentilju in nadaljevanje mimo Gradca in Dunaja z vmesnimi postanki. Prestop na Češko in opoldanski prihod v OLOMOUC, nekdanjo prestolnico Moravske. Krajši ogled starega jedra z glavnim trgom, ki je na seznamu Unescove dediščine. Sledi vožnja mimo Ostrave na Poljsko. V kasnejših popoldanskih urah prihod v največje poljsko romarsko središče CZESTOCHOWO. Postanek na Jasni Gori za obisk Marijinega svetišča z znamenito ikono Črne Marije. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk in nadaljevanje potovanja mimo Lodža. Opoldanski prihod v MAZURIJO, deželo stoterih jezer. Postanek v mestu OLSZTYN in sprehod skozi zanimivo staro jedro z bogato zgodovino in impresivno arhitekturo. Sledi vožnja skozi slikovito pokrajino mimo številnih jezer proti mestu Suwalki. Nastanitev nekje na tem območju, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v Litvo, največjo izmed baltskih držav. Potovanje proti zahodu države do obalnega mesta KLAIPEDA. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito KURSKO KOSO, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu NIDA z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja proti mestu ŠIAULIAI. V bližini obisk znamenitega hriba križev, KRYŽIU KALNIS, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v Latvijo in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico RIGA. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja proti nacionalnemu parku Gaujas in nato ogled škofovskega gradu TURAIDA. Sledi prestop meje v Estonijo in prihod v letoviško in zdraviliško mesto PÄRNU, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev … Nadaljevanje vožnje in kasnejši popoldanskih prihod v TALLIN. Ogled estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku še nekaj prostega v zanimivem starem jedru Tallina, nato dopoldanski odhod z avtobusom proti jugovzhodu Estonije. Prihod v TARTU, drugo največje in najstarejše estonsko mesto, ki se zaradi znane univerze smatra tudi za intelektualno središče države. Ogled glavnih znamenitosti: živahno nabrežje reke Emajogi, mestna hiša, razvaline stare katedrale in mestnega obzidja, univerza, observatorij, zanimive fontane in skulpture …  Sledi še popoldanska vožnja južno nazaj v Latvijo in nastanitev v hotelu nekje na poti proti mestu Rezekne. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Sledi vožnja preko latvijskega mesta Daugavpils, prestop meje v Litvo in popoldanski prihod v litovsko prestolnico VILNO. Panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Po zajtrku krajša vožnja v staro prestolnico TRAKAI. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Sledi vrnitev na Poljsko in večerni prihod v Varšavo. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Sledi krajši ogled VARŠAVE: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Avtobusni povratek iz Varšave mimo Katovic na Češko in potovanje na relaciji Ostrava–Brno-Dunaj-Gradec z vmesnimi postanki ... Vrnitev v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane v kasnejših večernih oz. poznih nočnih urah. 

 

CENA: 950 EUR pri najmanj 20 potnikih

         1.070 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 8 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, vse cestnine, vinjete, davki in parkirnine po programu, vsi ogledi po programu, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 190 EUR.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top