Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

AKTIVNE POČITNICE NA SLOVENSKI OBALI (Notranjska in Kras)  

ODHOD: 24. september 2020 | 4 dni | avtobus 

1. dan: Odhod iz Maribora ob 06.00 uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Vožnja do Unca in ogled naravnega parka Rakov Škocjan z velikim in malim naravnim mostom. Nadaljevanje preko Postojne do Pivke in na območju Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera ogled čistilne naprave Živa, nepogrešljive infrastrukture za ohranjanje čiste vode, še posebej na občutljivem kraškem terenu s slabimi samočistilnimi sposobnostmi. Voden ogled in obisk interpretacijske sobe s krajšim filmom o čistilni napravi. Sledil bo krajši ogled ILIRSKE BISTRICE: izvir potokov Bistrica in Sušec, občinska stavba, hortikulturni park, hrib svobode z Lenassijevim spomenikov ... Nadaljevanje poti v osrčje Brkinov, po dolino reke Reke nad katero kraljuje grad Prem. Popoldanska namestitev v hotelskem naselju Simonov zaliv, čas za prvo kopanje. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja do PIRANA in peš ogled starega mestnega jedra (Tartinijev trg in spomenik, Benečanka, mestna hiša, akvarij ...). Vzpon do cerkve Sv. Jurija. Prosto za nakup spominka, napitek, samostojno odkrivanje mesta ... V nadaljevanju kratka panoramska vožnja najprej skozi Portorož, nato vzdolž Krajinskega parka Sečovlje. V vasici Sv. Peter nad Dragonjo sledi obisk TONINE HIŠE s prikazom tradicionalnega stiskanja oljčnega olja. Domače istrsko kosilo s kozarcem vina bo organizirano na bližnji turistični kmetiji. Vrnitev v hotel in prosto popoldne za kopanje in druge aktivnosti. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku sledi odkrivanje šavrinskih vasic in zaselkov v osrčju Istre. V LOPARJU, eni najstarejših istrskih vasi, obisk »Hiše od Bardinca« in ogled etnološke zbirke, istrske črne kuhinje in pristne »preše« iz 19. stoletja. Nadaljevanje poti skozi MAREZIGE, znane po prazniku Refoška (možnost obiska vinske fontane s pokušnjo). Sledi obisk vasi KRKAVČE, znane predvsem po »krkavškem kamnu«. Sprehod do župnijske cerkve nadangela Mihaela. Obisk HIŠE VREŠJE – živega muzeja družine Reja: sprejem gospodinje v istrski noši, dobrodošlica z »istrsko supo« (vino z oljčnim oljem). Ogled kamnite hiše in eksponatov ob kozarcu Malvazije. Vrnitev v Simonov zaliv. Prosto popoldne za kopanje in druge aktivnosti. Možnost najema koles, pedalinov, izleta z ladjo (doplačila). Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Prosto dopoldne za kopanje ali sprehod po okolici, nato slovo od obale ter vožnja na Kras do vasice LOKEV. V taborskem stolpu ogled Vojaškega muzeja. Lastnik muzejske zbirke in upravitelj muzeja Srečko Rože bo na zanimiv način predstavil zbirko vojaških predmetov iz prve in druge svetovne vojne. V vasi je tudi neprecenljiv zaklad nostalgije - prava muzejska trgovina. Za javnost so muzej odprli septembra 2007 in ga poimenovali  Fabianova muzejska trgovina. V trgovini se nahajajo predmeti iz začetnega obdobja delovanja pa tja do 50. let 20. stoletja. Na ogled je približno 7000 izvirnih predmetov. Sledi obisk bližnje pršutarne LOKEV (oz. ene izmed pršutarn). Krajši ogled pršutarne in malica (pokušnjapršuta in terana). Vožnja skozi slikovite kraške vasice, Šmarje, Tomaj in Dutovlje, kjer je središče pridelave terana. Postanek v ŠTANJELU za ogled srednjeveškega utrjenega naselja: grad v katerem je galerija Lojzeta Spacala, cerkev sv. Danijela, Kraška hiša,  Ferarijev vrt (zunanji ogledi). Povratek skozi Vipavsko dolino in vrnitev v Ljubljano in naprej proti Štajerski v večernih urah.  <

 

Hotelsko naselje San Simon resort se nahaja ob obali in 900 m od Izole v neokrnjeni naravi. Sestavlja ga osrednji hotel Haliaetum, hotel Mirta in več depandans, osrednja restavracija, wellness in Spa center … Sobe: klima, telefon, trezor, prha, wc, sušilnik za lase in sat tv. Gostje imajo prost vstop v prenovljen bazen z ogrevano morsko vodo v hotelu Haliaetum.

 

Možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA (za nočitev z zajtrkom)!

CENA: 319 EUR (ali bon v višini 90 EUR + 229 EUR) pri najmanj 30 udeležencih       

             359 EUR (ali bon v višini 90 EUR + 269 EUR) pri najmanj 20 udeležencih      


CENA VKLJUČUJE:
prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine,  3 x polpenzion v HN San Simon resort*** v sobah 1/2 TWC, 1 x istrsko kosilo s kozarcem vina, pokušnjo pršuta s teranom, vse oglede po programu, slovensko vodenje/spremstvo in organizacijo.

Vključene vstopnine: za čistilno napravo Živa, Tonino hišo, hišo od Bardinca, hišo Vrešje, vojaški muzej in Fabianovo muzejsko trgovino (vstopnine skupaj = cca. 20 EUR).

MOŽNA DOPLAČILA:
-          za 1/1 sobo = 65 EUR
-          za obisk vinske fontane s pokušnjo = cca. 9 EUR
-          za prevoz iz Murske Sobote = 15 EUR/osebo (min. 4 potniki),

Celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top