Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

KRAKOV (AUSCHWITZ, WIELICZKA in ZAKOPANE)

ODHOD: 1. maj 2020 | 3 dni | avtobus | šifra: KRA143

1. dan: Odhod iz Ljubljane okoli opolnoči (v noči iz 30.4./1.5.). Pobiranje v Celju in Mariboru. Vožnja preko Avstrije proti Češki, prestop meje in vožnja mimo Brna in Olomouca … Dopoldanski prihod na Poljsko v pokrajino Malopolska. Najprej vožnja do AUSCHWITZA in obisk zloglasnega koncentracijskega taborišča iz druge svetovne vojne. Sledi vožnja v KRAKOV, eno najlepših poljskih mest. Po popoldanskem prihodu še krajši panoramski krog okoli jedra in gradu ter nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Nato peš ogled mesta: pročelje mogočne zgradbe gledališča Slowackega, sprehod skozi zanimivi stari del mesta na osrednji trg – RYNEK GLOWNY, ki ga krasijo številne mogočne zgradbe in znamenita Marijina cerkev. Nadaljevanje peš do grajskega kompleksa WAWEL na grajskem griču nad Vislo. Obisk kraljevih apartmajev in katedrale. Čas za kosilo, nato ogled znamenitega rudnika soli WIELICZKA, enega največjih na svetu. Vrnitev v Krakov in večerna možnost odhoda na židovsko večerjo z živo glasbo (klezmer) v krakovsko židovsko četrt. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Odhod iz Krakova v ZAKOPANE. Postanek ob smučarskih skakalnicah in sprehod po prikupnem turističnem središču pod Tatrami. Še vožnja skozi zanimivo vasico CHOCHOLOW z ohranjenimi starimi lesenimi hišami, prestop meje na Slovaško in vračanje mimo Trenčina in Bratislave. Vrnitev mimo Dunaja in Gradca. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.


CENA: 260 EUR
pri najmanj 40 potnikih 

            280 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, 1 x večerja kot v programu, prevoz s turističnim avtobusom, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: vstopnina in lokalno vodenje v Auschwitzu, kraljevski apartmaji na Wawelu in rudnik soli Wieliczka.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 50 EUR, za židovsko večerjo z glasbo =  cca. 35 EUR.

POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Vrstni red ogledov se lahko še spremeni.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top