Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

PECS, MADŽARSKA IN HRVAŠKA BARANJA    

ODHOD: 1. maj 2020 | 3 dni | avtobus | šifra: PMH704

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 5. uri, pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici, Mariboru ... Vožnja po pomurski avtocesti, prestop meje na Madžarsko in nadaljevanje poti preko Nagykanizse in Kaposvarja do PECSA, mesta pod zaščito UNESCA, ki je bilo leto 2010 kulturna prestolnica Evrope, in ogled: ena največjih katedral v Evropi, turška mošeja paše Gasi Kaszima, razvaline kopališča Memi paše, narodno gledališče, glavni trg Szechenyi, fontana Zsolnay, obzidje in stolp Barbakane. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v Mariagyüd in ogled romarske cerkve. Postanek v zdraviliškem mestecu Harkany, nato ogled mogočnega gradu Siklos s konca 13. stol., ki ga krasijo številni arhitekturni slogi. Še obisk vasi Villany, središča vinorodne regije, kjer je preko sto kleti. Obisk ene izmed njih in pokušnja vin. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja v hrvaški del Baranje in področje naravnega parka med Donavo in Dravo KOPAČKI RIT. Ogled lepot neokrnjene narave, bogastva vode, rastlinskega in živalskega sveta: kopnega, barja, mlak, kanalov ter jezer. Del parka je razglašen za zoološki rezervat. Predstavitev parka v sprejemnem centru, plovba z ladjo po kanalih in opazovanje ptic ter drugih živali. Sledi vožnja mimo farme govedi in sprehod do dvorca Tikveš. Nadaljevanje poti do Kneževih vinogradov in ogled ene najlepših kleti v Evropi, zgrajene l. 1526. Pokušnja vin. Sledi še obisk »etno sela Karanac«, vasice sredi baranjske ravnice z bogato gastronomsko in turistično ponudbo. Čas za kosilo, obisk »Baranjske etno kuće« ali »ulice zaboravljenog vremena« z lončarsko delavnico, »korparjem«, ledarno, tkalsko delavnico s starimi baranjskimi nošami, brivnico, kovačnico (doplačilo). Vrnitev mimo Osijeka in Slavonskega Broda. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

CENA: 275 EUR pri najmanj 40 potnikih

            299 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, 2 x pokušnjo vin, cestnine in parkirnine in dajatve, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za katedralo in mošejo Gasi Kassim paše v Pecsu, grad Siklos in za naravni park Kopački rit, vključno z vožnjo z ladjo ter vodenjem.

POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 40 EUR.

Vrstni red ogledov se lahko še spremeni!

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top