Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

TUNIZIJA, krožno potovanje

ODHOD: 1. april 2020 | 8 dni | FIRST CLASS avtobus, ladja | šifra: TUN359

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Vožnja preko Celja in Ljubljane proti mejnemu prehodu Fernetiči. Prestop v Italijo in vožnja na relaciji Benetke–Bologna–Firence. Popoldanski prihod v CIVITAVECCHIO in vkrcanje na ladjo – trajekt. Nastanitev v notranje 4-posteljne kabine, večerja na ladji in nočna  plovba po sredozemskem morju.

 2. dan: Zajtrk in kosilo na ladji. V popoldanskem času prihod ladje v pristanišče LA GOULETTE. Izkrcanje in po opravljenih formalnostih prvi panoramski krog po tunizijski prestolnici TUNIS: obisk mestnega jedra. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

3. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogleda glavnega mesta ter obisk tržnice. Opoldansko nadaljevanje poti proti turističnemu mestu SOUSSE. Nastanitev v hotelu, nato panoramski krog tudi do drugega turističnega središča MONASTIR in osnovni ogled. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.  

4.  dan: Zajtrk. Potovanje v EL DJEM, ogledi ohranjenega amfiteatra iz rimskih časov. Vožnja mimo Gabesa do MATMATE in ogled trogloditskega bivališča (na tem območju so snemali film Vojna zvezd). Vožnja do oaze DOUZ, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev. 

5. dan: Po zajtrku vožnja preko slanega jezera CHOTT EL DERID in preko puščave v TOUZER. Ogled starega mesta in oaze s puščavskim živalskim svetom. Vožnja po obrobju Sahare in nato prihod v sveto muslimansko mesto KAIROUAN. Obisk mesta, ki se šteje za četrto najsvetejše muslimansko mesto. Še vožnja proti obali, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

6. dan: Zajtrk in nato nadaljevanje poti proti severu. Postanek v nekdaj mogočni KARTAGINI in ogled ostankov antične prestolnice. Nato obisk najbolj “tunizijske” od vasic SIDI BOU SAID, kar pomeni “belo mesto”. Večerni prihod v TUNIS, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

7. dan: Po zajtrku še ogled muzeja Bardo z največjimi rimskimi mozaiki in čas za zadnje nakupe in oglede. Opoldanski odhod v pristanišče in vkrcanje na trajekt. Nastanitev v štiriposteljne notranje kabine. Plovba po sredozemskem morju, večerja na ladji in nočitev v kabinah. 

8. dan: Zajtrk in kosilo na ladji. Prihod v CIVITAVECCHIO predvidoma ob 19. uri. Vožnja proti Sloveniji. Prihod v jutranjih urah.

 

CENA: 660 EUR pri najmanj 40 potnikih

            730 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 5 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelih**** v Tuniziji, 2 x polni penzion v notranjih kabinah 1/4 TWC na ladji Civitavecchia–Tunizija–Civitavecchia, prevoz s kvalitetnim klimatiziranim avtobusom, cestnine in takse, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: muzej Bardo, amfiteater El Djem, mošeja v Kairouanu, za Kartagino.

MOŽNA DOPLAČILA:
-
za sobo 1/1 v hotelih = 75 EUR,
- za pričakovane napitnine = cca. 30 EUR,
- za notranjo kabino 1/2 TWC na ladji = 60 EUR/osebo,
- za notranjo kabino 1/1 TWC na ladji = 90 EUR,
- za zunanjo kabino na ladji = 30 EUR/osebo za vse tipe kabin.

Vse navedene cene doplačil za kabine veljajo za plovbo v obe smeri.

Vrstni red ogledov se lahko spremeni.  

 

POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top