Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

LIBANON         

ODHOD: 25. marec 2020 | 5 dni | letalo | šifra: LI1395

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ali Zagreb (možnost organiziranega prevoza). Polet proti Libanonu. Večerni pristanek v glavnem mestu  BEJRUT. Transfer do hotela in nočitev.

2. dan: Po zajtrku ogled BEJRUTA ali »Švice bližnjega vzhoda«, mesta z izjemnim kozmopolitskim vzdušjem in bogatim kulturnim življenjem, mešanico vzhoda in zahoda, krščanstva in islama. Ogled znamenitosti v starem in novem delu mesta: promenada Corniche ob Sredozemskem morju,  Golobova skala, predel Saifi, trg Martyr, mošeja Al Amin, katedrala Sv. Jurija Maronita, ortodoksna katedrala. Ogled Narodnega muzeja. Popoldan izlet južno od Bejruta v hribovje Chouf. Vožnja  ob obali mimo krščanskega mesta Damour in srednjeveškega mesta Deir Al Qamar z rezidenco nekdanjega emirja, impozantna palača Beitedinne z mozaiki, fontanami, okrašenimi stropovi, arkadami. Palača predstavlja vrhunec libanonske arhitekture. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja na sever in ogled ene največjih naravnih čudes v državi – jame JEITA, ki je dolga pribl. devet kilometrov in je sestavljena iz dveh delov: ogled spodnjega dela z ladjo, zgornjega pa peš.  Nadaljevanje do romarskega mesta HARISSE z 8,5 m visokim kipom Device Marije, odkoder je lep razgled na mesto Jounieh. Vrnitev na izhodišče z gondolo. Nadaljevanje ob obali proti severu do slavnega 7000-letnega mesta BYBLOS, ki velja za eno najstarejših naseljenih mest. UNESCO je mesto uvrstil na svoj seznam zaradi bogate kulturne in zgodovinske dediščine. Ogled arheološkega najdišča. Vrnitev v Bejrut. Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja v slikovito dolino BEKAA do mesta Chtaura. Postanek in pokušina tipičnega prigrizka »Labneh«. Nadaljevanje v BAALBEK s čudovitimi ostanki templjev nekoč mogočnega Heliopolisa, enega najbolje ohranjenih  rimskih templjev na svetu. Ogled templjev Venus, Bakhus in Jupiter. Popoldan nadaljevanje v KSARO, ki je znana po vinogradništvu. Obisk ene od kleti in degustacija. Kosilo na poti. Sledi  ogled omajadske citadele v ANJARU. Nato vrnitev v Bejrut. Možnost tipične »orientalske« večerje s plesnim programom v eni od restavracij.

5. dan: Predvidoma zgoden transfer na letališče in polet s prestopanjem v Zagreb ali Ljubljano. Po želji transfer v Ljubljano, Celje in Maribor.

 

CENA: 975 EUR pri najmanj 20 potnikih

         1.050 EUR pri najmanj 15 potnikih

          1.160 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: povratni polet iz Ljubljane ali Zagreba v Bejrut, vse letališke takse, 4 x nočitev v sobi 1/2 TWC v hotelu***/****, 3 x zajtrk, 1 kosilo in 2 večerji kot v programu, vse oglede in prevoze v Libanonu, lokalnega vodnika, slovenskega vodnika in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:

- za sobo 1/1 = 150 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora na letališče Ljubljana (ali Zagreb) in nazaj = 35 EUR/osebo,
- za pričakovane napitnine.

VIZUM se pridobi ob vstopu v državo. V potnem listu ne sme biti izraelskega žiga. Ženske, mlajše od 35 let, si morajo vizum pridobiti na ambasadi na Dunaju oz. jim ga lahko uredimo v agenciji proti doplačilu.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top