Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

EGIPT - potovanje in križarjenje po Nilu

ODHOD: 15. in 22. februar 2020 | 8 dni | letalo, ladja | šifra: EGI204

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana  predvidoma v kasnejših popoldanskiih urah. Večerni polet v Hurgado, prevoz do hotela, kasnejša nastanitev in nočitev.

2. dan: Po zajtrku zanimiva vožnja čez puščavo do ASUANA, znanega po prijaznih Nubijcih, tradicionalnih plovilih felukah in po visokem jezu. Ogled Nedokončanega obeliska in Asuanskega visokega jezu, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero. Vkrcanje na ladjo, večerja in nočitev.

3. dan:  Zajtrk. Zelo zgodaj možnost dodatnega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st. pr. n. št. zgraditi faraon Ramzes II. Druga možnost je izlet v Nubijsko vasico, kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldne vožnja s feluko mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Kosilo na ladji in pričetek plovbe proti KOM OMBU, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Večerja in nočitev na ladji.

4. dan: Zajtrk na ladji. V EDFUJU ogled templja boga Horusa iz 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horusa, eno najstarejših božanstev in sina boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa, so upodabljali s sokolovo glavo. Vrnitev na ladjo in kosilo. Nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkanje zapornice na Nilu – Esno. Večerni prihod v LUXOR. Večerja in nočitev na ladji.

5. dan: Po zajtrku začetek spoznavanja Luxorja, nekdanje prestolnice Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Ogled največjega svetišča Karnak. Postanek v tovarni papirusa, vrnitev na ladjo in kosilo. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Večerja in nočitev na ladji.

6. dan: Po zajtrku vožnja na levi breg Nila, kjer so faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. Ogled templja kraljice Hačepsut (Sijaj vseh sijajev). Postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato obisk ene izmed tovarn alabastra. Kosilo na ladji. Zvečer vkrcanje na vlak, nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Kairo. Večerja na vlaku.

7. dan: Zajtrk na vlaku. Prihod v KAIRO. Zunanji ogled velike Keopsove piramide v GIZI, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Sledi ogled ostalih piramid in sfinge, varuhinje, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino. Kosilo. Nadaljevanje do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami; informativen sprehod po muzeju. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija, po želji ogled dvorane mumij (doplačilo). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Zgoden zajtrk. Avtobusni povratek na letališče v Hurgado. Polet iz Hurgade v popoldanskih urah in pristanek v Ljubljani proti večeru. Zaključek potovanja.

 

CENA: 1.129 EUR pri najmanj 20 potnikih   

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji Ljubljana–Hurgada–Ljubljana, 1 x polpenzion v  sobi 1/2 TWC v hotelu***** v Hurgadi, 4 x polni penzion na ladji***** s križarjenjem med Asuanom in Luksorjem in nastanitvijo v kabinah 1/2 TWC, 1 x polpenzion v kupejih 1/2 na vlaku spalniku,  1 x polpenzion v hotelu***** v Kairu, vsi transferji v Egiptu, stroške lokalnega vodenja, egiptovski vizum z asistenco lokalnega partnerja, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 (v hotelih in na ladji) = 199 EUR,
- za kupe 1/1 na vlaku = 98 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora do letališča Brnik = 35 EUR/osebo

MOŽNA DOPLAČILA NA LICU MESTA:
- za izlet v Abu Simbel = 125 EUR,
- za obisk nubijske vasice = 38 EUR,
- za pričakovane napitnine.

POPUSTI: otroci do 12. leta 20% popusta (na dodatnem ležišču v sobi z 2 odraslima).

DOBRO JE VEDETI: Kategorija hotelov po egiptovskih standardih navadno ustreza našim standardom, zmanjšanim za eno zvezdico. Program se lahko (tudi glede na potrjene ure čarterskih poletov) še prerazporedi po dnevih.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top