Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

BELORUSIJA

ODHOD: 25. avgust 2020 | 6 dni | FIRST CLASS avtobus | šifra: BLR897

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 16. uri, pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Vožnja preko Šentilja in naprej na relaciji Gradec–Dunaj. Nočna vožnja. 

2. dan: Potovanje preko Češke na relaciji Brno–Ostrava. Jutranji prestop na Poljsko in vožnja mimo Katovic, Czestochowe in Varšave do meje z Belorusijo. Prestop in popoldanski prihod v mesto BREST, eno izmed »mest herojev« nekdanje Sovjetske zveze. Največja znamenitost mesta je spominski park Brestskaya Krepost s trdnjavo iz 13. stoletja, ki je med drugo svetovno vojno služila kot pomembno oporišče sovjetskih vojakov. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.  

3. dan: Po zajtrku še krajša panorama mesta, nato vožnja v notranjost države. Na poti obisk mesta NESVIZH, enega najstarejših mest v Belorusiji, ki je svoj razcvet doživelo v obdobju vzpona družine Radizvilli. Njihov dvorec je danes pod zaščito UNESCA. Nadaljevanje poti in večerni prihod v glavno mesto MINSK. Večerja in nočitev. 

4. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled beloruske prestolnice: Troitskoye predmestye, nabrežje reke Svislač, Otok solza, gornje mesto z mestno hišo, Trg Neodvisnosti z vladno palačo in Leninovim spomenikom, Rdeča (katoliška) cerkev, zgradba KGB, obelisk zmage, »diamant« – nova narodna knjižnica. Vmes po dogovoru tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Nočitev v hotelu. 

5. dan: Po zajtrku vožnja iz Minska proti zahodu. Najprej postanek v kraju MIR za ogled gradu iz 16. stoletja, ki je danes pod zaščito Unesca. Nato vožnja skozi NAVAHRUDAK, kjer je svoja otroška leta preživel pesnik Mickiewicz; po možnosti obisk rojstne hiše. Popoldanski prihod v GRODNO in ogled glavnih znamenitosti: dramsko gledališče, jezuitska cerkev, stari in novi grad, sovjetski trg … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

6. dan: Zajtrk in prestop meje na Poljsko. Vrnitev na relaciji Bialystock–Varšava–Katovice. Prestop s Poljske na Češko in vožnja s postanki preko Avstrije. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah oz. zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

 

CENA: 525 EUR pri najmanj 40 potnikih

             575 EUR pri najmanj 30 potnikih

             635 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 3 večerje, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in takse, stroški beloruskega vizuma, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 100 EUR.

OPOMBA: Možne so še manjše spremembe oz. prerazporeditve v programu. Vsi potniki morajo za pridobitev beloruskega vizuma najpozneje 14 dni pred odhodom oddati svoje nepoškodovane potne liste, fotografijo in izpolnjen obrazec, ki je na voljo v naših poslovalnicah. 

 

POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top