Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

AVSTRALIJA - avtobusno potovanje iz Sydneya do Alice Springsa

ODHOD: 15. februar 2020 | 16 dni | letalo | šifra AVS027

DODATNO VKLJUČEN ŠE OGLED MESTA PERTH!

1. dan: Transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do letališča Benetke. Ob 15.25 polet letala družbe Emirates proti Dubaju. Obroki v letalu.

2. dan: Prestop v Dubaju in nadaljevanje poleta proti Avstraliji. Pristanek na sydneyskem letališču predvidoma ob 22.30 po lokalnem času. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled SYDNEYA: zgodovinski predel Rocks, katedrala svete Marije, opera – notranji ogled, vzpon na AMP stolp, obisk predela Darling Harbour  z marino, znameniti most Harbour Bridge ... Nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogleda Sydneya: predmestje z znamenito plažo Bondy, vožnja skozi Kings Cross, prosto za manjše nakupe v Paddy's Market ... Možnost vožnje z ladjico po sydneyskem zalivu. Nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku vožnja z avtobusom do avstralskega glavnega mesta CANBERRA. Ogled arhitekturno točno načrtovanega mesta: sodišče, stari in novi parlament, vojno obeležje, vzpon na Anzac Hill za razgled po okolici, obisk muzeja Memorial ... Večerja predvidoma pri slovenskem društvu. Nočitev v hotelu.

6. dan: Zajtrk. Sledi vožnja proti zvezni državi Victoria z vmesnimi postanki. Vključeno kosilo na poti. Kasnejši popoldanski prihod v drugo največje avstralsko mesto MELBOURNE. Nastanitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Po zajtrku sledi celodnevni ogled Melbourna: italijanska četrt Carlton, Parlaiment House, katedrala sv. Patricka, James Cook Cottage, botanični vrtovi (Royal Botanic gardens..), postaja Flinders Station, tržnica kraljice Viktorije, trg Federation Square,  ... Nekaj prostega časa v mestnem jedru (na željo možnost obiska slovenskega društva). Nočitev v hotelu.

8. dan: Zgoden zajtrk in odhod z avtobusom proti GREAT OCEAN ROAD - razgibani cesti ob oceanu. Ogled naravnih znamenitosti - Twelve Apostols, London Bridge.... in nadaljevanje poti po tem najbolj slikovitem predelu Viktorije. V večernem času prihod v MOUNT GAMBIER. Večerja in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Panoramska vožnja do Modrega jezera in nato še krajši postanek za ogled znamenite vrtače Umpherstone. Odhod avtobusa iz Mount Gambierja proti zahodu. Kosilo na poti. Popoldanski prihod v prestolnico Južne Avstralije - mesto ADELAIDE, ki dobilo ime po angleški kraljici. Ogled glavnih znamenitosti mesta, postanek v živahnem centru. Nastanitev v hotelu in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Dopoldanska vožnja do znane vinorodne DOLINE BAROSSA, obisk ene izmed tamkajšnjih vinskih kleti in pokušnja vin. Popoldansko nadaljevanje poti do mesteca PORT AUGUSTA, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. dan: Takoj po zajtrku nadaljevanje vožnje proti notranjosti, mimo Woomere in slanega jezera Hart. Popoldanski prihod v COOBER PEDY. Obisk podzemne hiše in podzemne cerkve v tem zanimivem rudniškem mestecu. Še ogled rudnika opalov, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

12. dan: Zajtrk in nadaljevanje potovanja po prostrani ravnini na Zahodno ozemlje. Vožnja skozi večje govedorejsko področje (Erldunda-Ebenezer-Curtin Springs...). Kosilo na poti. Kasnejši popoldanski prihod v AYERS ROCK. Nastanitev v hotelu. Po krajšem počitku odhod do svete gore ULURU in opazovanje sončnega zahoda. Nočitev v hotelu.

13. dan: Zgodnje vstajanje, vožnja pod vznožje svete gore Uluru - največjega monolita na svetu za opazovanje sončnega vzhoda. Verjetno vrhunec potovanja! V nadaljevanju še obisk GORA OLGAS. Odhod iz Ayers Rocka proti Kings Canyonu in v kasnejšem popoldanskem času prihod do hotela. Čas za osvežitev. Večerja in nočitev.

14. dan: Po zajtrku sledi ogled naravne znamenitosti tega dela Avstralije - KINGS CANYON - ogled čudovitega kanjona po eni izmed začrtanih sprehajalnih poti. Po ogledu nadaljevanje vožnje in popoldanski prihod v ALICE SPRINGS... Obisk centra »letečih zdravnikov« in telegrafske postaje. Še vzpon na hrib Anzac, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

15. dan: Po zajtrku transfer na letališče in polet ob 10.50 iz Alice Springsa na zahodno obalo do letališča v Perthu (pristanek predvidoma ob 12.25 po lokalnem času). Sledi vožnja v mesto PERTH, ki slovi kot eno najlepših v Avstraliji. Ogled glavnih znamenitosti: Kings Park z botaničnim vrtom, parlament, katedrala, vladna palače, mestna hiša, kovnica denarja ... Sprehod ob reki Swan do modernega zvonika-mestne simbolike ... Še nekaj prostega časa v mestnem jedru nato večerni transfer nazaj na letališče in polet iz Pertha z družbo Emirates ob 22.20 proti Dubaju. Obroki na letalu.

16. dan: Jutranji pristanek v Dubaju in nato po krajši pavzi nadaljevanje poleta nazaj do letališča v Benetkah (predviden pristanek letala ob 13.15 po lokalnem času. Sledi še organiziran transfer v Slovenijo in zaključek potovanja.

DODATNO VKLJUČEN ŠE OGLED MESTA PERTH!

CENA: 4.690 EUR pri najmanj 25 potnikih 
             4.890 EUR pri najmanj 20 potnikih
             5.250 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: vse medkontinentalne polete, kot je navedeno v programu vključno z enim notranjim poletom iz Alice Springsa v Perth, vse letališke takse, 13 x nočitev v hotelih standardne kategorije v 1/2 sobah TWC, 12 x zajtrk kot v programu, 6 x večerja kot v programu, 3 x kosilo kot v programu, najem avstralskega turističnega klimatiziranega avtobusa za celotno pot v Avstraliji po programu, vključen krožni ogled mesta Perth, pridobitev turističnega vizuma, odlično slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za opero in AMP stolp v Sydneyu, za ogled kleti in degustacijo v dolini Barossa, za oglede v Coober Pedyju, za NP Ayers Rock, za center »letečih zdravnikov« in za telegrafsko postajo v Alice Springsu (vse vstopnine skupaj cca. 200 AUD/osebo),

MOŽNO DOPLAČILO: za enoposteljno sobo 590 EUR/osebo, za vožnjo z ladjico po sydneyskem zalivu.

NASTANITEV v hotelih/motelih (kategorije približno***) je preverjena, dokaj kakovostna in čista (ni pa luksuzna).

OPOMBE: pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in zamenjave  obrokov (kosilo namesto večerje ali obratno). Vsak potnik ob prijavi odda kopijo svojega potnega lista (z veljavnostjo 6 mesecev od dneva zaključka potovanja), navesti pa mora tudi svoj poklic in mesto zaposlitve zaradi urejanja turističnega vizuma za Avstralijo.

Možno je tudi nadaljevanje potovanja na NOVO ZELANDIJO IN FIJI (cene in več informacij v naših poslovalnicah).

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top