Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

AVSTRALIJA - avtobusno potovanje iz Sydneya do Alice Springsa

ODHOD: 15. februar 2020 | 16 dni | letalo | šifra AVS027

1. dan: Transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do enega bližnjih letališč. Polet preko vmesnega letališča proti proti Avstraliji. Obroki v letalu.

2. dan: Nadaljevanje poleta in pristanek na sydneyskem letališču predvidoma v večernih urah po lokalnem času. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled SYDNEYA: zgodovinski predel Rocks, katedrala svete Marije, opera – notranji ogled, vzpon na AMP stolp, obisk predela Darling Harbour  z marino, znameniti most Harbour Bridge ... Nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogleda Sydneya: predmestje z znamenito plažo Bondy, vožnja skozi Kings Cross, prosto za manjše nakupe v Paddy's Market ... Možnost vožnje z ladjico po sydneyskem zalivu. Nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku vožnja z avtobusom do avstralskega glavnega mesta CANBERRA. Ogled arhitekturno točno načrtovanega mesta: sodišče, stari in novi parlament, vojno obeležje, vzpon na Anzac Hill za razgled po okolici, obisk muzeja Memorial ... Večerja predvidoma pri slovenskem društvu. Nočitev v hotelu.

6. dan: Zajtrk. Sledi vožnja proti zvezni državi Victoria z vmesnimi postanki. Vključeno kosilo na poti. Kasnejši popoldanski prihod v drugo največje avstralsko mesto MELBOURNE. Nastanitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Po zajtrku sledi celodnevni ogled Melbourna: italijanska četrt Carlton, Parlaiment House, katedrala sv. Patricka, James Cook Cottage, botanični vrtovi (Royal Botanic gardens..), postaja Flinders Station, tržnica kraljice Viktorije, trg Federation Square,  ... Nekaj prostega časa v mestnem jedru (na željo možnost obiska slovenskega društva). Nočitev v hotelu.

8. dan: Zgoden zajtrk in odhod z avtobusom proti GREAT OCEAN ROAD - razgibani cesti ob oceanu. Ogled naravnih znamenitosti - Twelve Apostols, London Bridge.... in nadaljevanje poti po tem najbolj slikovitem predelu Viktorije. V večernem času prihod v MOUNT GAMBIER. Večerja in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Panoramska vožnja do Modrega jezera in nato še krajši postanek za ogled znamenite vrtače Umpherstone. Odhod avtobusa iz Mount Gambierja proti zahodu. Kosilo na poti. Popoldanski prihod v prestolnico Južne Avstralije - mesto ADELAIDE, ki dobilo ime po angleški kraljici. Ogled glavnih znamenitosti mesta, postanek v živahnem centru. Nastanitev v hotelu in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Dopoldanska vožnja do znane vinorodne DOLINE BAROSSA, obisk ene izmed tamkajšnjih vinskih kleti in pokušnja vin. Popoldansko nadaljevanje poti do mesteca PORT AUGUSTA, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. dan: Takoj po zajtrku nadaljevanje vožnje proti notranjosti, mimo Woomere in slanega jezera Hart. Popoldanski prihod v COOBER PEDY. Obisk podzemne hiše in podzemne cerkve v tem zanimivem rudniškem mestecu. Še ogled rudnika opalov, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

12. dan: Zajtrk in nadaljevanje potovanja po prostrani ravnini na Zahodno ozemlje. Vožnja skozi večje govedorejsko področje (Erldunda-Ebenezer-Curtin Springs...). Kosilo na poti. Kasnejši popoldanski prihod v AYERS ROCK. Nastanitev v hotelu. Po krajšem počitku odhod do svete gore ULURU in opazovanje sončnega zahoda. Nočitev v hotelu.

13. dan: Zgodnje vstajanje, vožnja pod vznožje svete gore Uluru - največjega monolita na svetu za opazovanje sončnega vzhoda. Verjetno vrhunec potovanja! V nadaljevanju še obisk GORA OLGAS. Odhod iz Ayers Rocka proti Kings Canyonu in v kasnejšem popoldanskem času prihod do hotela. Čas za osvežitev. Večerja in nočitev.

14. dan: Po zajtrku sledi ogled naravne znamenitosti tega dela Avstralije - KINGS CANYON - ogled čudovitega kanjona po eni izmed začrtanih sprehajalnih poti. Po ogledu nadaljevanje vožnje in popoldanski prihod v ALICE SPRINGS... Obisk centra »letečih zdravnikov« in telegrafske postaje. Še vzpon na hrib Anzac, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

15. dan: Po zajtrku dopoldanski odhod na letališče. Polet letala predvidoma nazaj v Sydney in po krajši pavzi na letališču, prestop na drugo letalo in polet proti Evropi. Obroki na letalu.

16. dan: Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča in pristanek na enem bližnjih letališč. Sledi še organiziran transfer v Slovenijo in zaključek potovanja.

 

CENA: 4.690 4.362 EUR pri najmanj 25 potnikih 
             4.890 EUR pri najmanj 20 potnikih
             5.250 EUR pri najmanj 15 potnikih

7% GOTOVINSKI POPUST ZA HITRE PRIJAVE IN PLAČILO V CELOTI!

Popust velja do 30.10. oz. do preklica!

 

CENA VKLJUČUJE: vse medkontinentalne polete, kot je navedeno v programu vključno z enim notranjim poletom iz Alice Springsa v Sydney, vse letališke takse, 13 x nočitev v hotelih standardne kategorije v 1/2 sobah TWC, 12 x zajtrk kot v programu, 6 x večerja kot v programu, 3 x kosilo kot v programu, najem avstralskega turističnega klimatiziranega avtobusa za celotno pot v Avstraliji po programu, pridobitev turističnega vizuma, odlično slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za opero in AMP stolp v Sydneyu, za ogled kleti in degustacijo v dolini Barossa, za oglede v Coober Pedyju, za NP Ayers Rock, za center »letečih zdravnikov« in za telegrafsko postajo v Alice Springsu (vse vstopnine skupaj cca. 200 AUD/osebo),

MOŽNO DOPLAČILO: za enoposteljno sobo 590 EUR/osebo, za vožnjo z ladjico po sydneyskem zalivu.

NASTANITEV v hotelih/motelih (kategorije približno***) je preverjena, dokaj kakovostna in čista (ni pa luksuzna).

OPOMBE:

- pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in zamenjave  obrokov (kosilo namesto večerje ali obratno). Vsak potnik ob prijavi odda kopijo svojega potnega lista (z veljavnostjo 6 mesecev od dneva zaključka potovanja), navesti pa mora tudi svoj poklic in mesto zaposlitve zaradi urejanja turističnega vizuma za Avstralijo.

- v času objave vsi letalski poleti še niso bili potrjeni. V tej zvezi se lahko datum odhoda še spremeni za dan ali dva,

- v primeru poleta iz Ljubljana, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceno (doplačilo po želji v tem primeru 35 EUR/osebo).

Možno je tudi nadaljevanje potovanja na NOVO ZELANDIJO IN FIJI (cene in več informacij v naših poslovalnicah).

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top