Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

 

ZLATIBOR, TARA IN ŠARGANSKA OSMICA

ODHOD: 22. junij 2019 - dopolnjujemo skupino | 3 dni | avtobus | šifra: ZS1069

Odhod iz Slovenije 21.6.2019 v poznih večernih urah. Nočna vožnja preko Hrvaške do Srbije in Bajine Bašte.

1. dan: v jutranjih urah prispemo v Bajino Bašto, slikovito mesto pod planino Taro. Postanek za ogled »Hišice na Drini«-  simbola mesta. Sledi ogled najstarejše srbske destilarne in degustacija tipičnih žganj iz območja NP Tare in Podrinja. Možnost nakupa. Nadaljujemo do bližnjega samostana Rača, središču duhovnosti v srednjeveški Srbiji. Nakar se bomo zapeljali do jezu Peručac na reki Drini in si ogledali 365 m dolgo reko, ki je simbolično poimenovana tudi »Godina«. Vkrcali se bomo na ladjico in se podali še na približno 1-urno plovbo po jezeru Perućac in kanjonu Drine. Raziskovanje NP Tare bomo nadaljevali z vožnjo na »Vidikovac« od koder se ponuja čudoviti razgledi na dolino reke Drine. Vožnja skozi osrčje Narodnega parka Tara, mimo jezera Zaovine, kjer raste tudi Pančićeva omorika – endemična vrsta iglastega drevesa, značilna samo za območje Drine. Pozno popoldan sledi namestitev na območju Zlatibora ali v okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili proti Mokri Gori, kjer bomo vstopili na vlak. Vožnja po ozkotirni muzejski železnici, Šarganski osmici. Na 15 km dolgi progi nas čaka kar 22 predorov in več kot 5 mostov, ter čudovita pokrajina. Po želji ogled etno vasice Drvengrad, ki jo je za snemanje filmov zgradil režiser Emir Kusturica (doplačilo). Popoldne še do planine Zlatibor, enega najbolj priljubljenih letovišč v Srbiji. Prosto  za ogled letovišča in nakupe lokalnih produktov na tržnici. Povratek v hotel. Po osvežitvi bo sledila večerja ob živi glasbi. Nočitev.

3. dan: Slovo od hotela. Vožnja proti bosanskemu mestecu Bijeljina v bližini katerega se nahaja Etno vasica Stanišići. V njej so predstavljene tipične kmečke hiše s tega področja. Sprehodili se bomo po vasi, nato pa imeli še nekaj prostega časa za kosilo. Sledi vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli pozno zvečer.

 

CENA: 200 EUR pri najmanj 40 potnikih,

            235 EUR pri najmanj 30 potnikih.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2x polpenzion v hotelu 3*, 1x živo glasbo ob večerji v hotelu, vožnjo s Šargansko osmico, degustacijo »rakije«, plovbo z ladjico po jezeru Perućac, vse zunanje oglede po programu, cestnine, pristojbine in dajatve, vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
-          za odhod iz Kopra = 20 EUR, za odhod iz Postojne = 10 EUR.
-          za 1/1 sobo = 45 EUR (ob prijavi),
-          vstopnina v Drvengrad = 2,20€ (300 RSD),
-          ostale morebitne vstopnine, po želji.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top