Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

JUŽNA TIROLSKA IN DOLOMITI - krajše počitnice

ODHOD: 8. avgust 2019 | 5 dni (4 nočitve) | avtobus

Južna Tirolska z večinsko nemškim govorečim prebivalstvom je turistično zelo priljubljena severno italijanska pokrajina, ki danes ponuja obiskovalcem veliko različnih možnosti preživljanja krajšega ali daljšega aktivnega dopusta. Od zanimivih srednjeveških mestnih jeder, do številnih gradov, slikovitih dolin, panoramskih cest in gorskih prelazov, ki so poleti še posebej oblegani v Dolomitih. Poleti so množično obiskana tudi nekatera jezera, obkrožena s številnimi sadovnjaki in vinogradi. Obilico priložnosti torej za pohodništvo, kolesarjenje, kopanje, spoznavanje kulturno-zgodovinskih znamenitosti. Prepričajte se tudi vi.

1. dan: Odhod iz Maribora ob 05.00 zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane in vožnja čez Gorenjsko do Rateč. Prestop v Italijo in dopoldanski prihod v PIEVE DI CADORE. Postanek pri rojstni hiši slikarja Tiziana. Nadaljujemo v osrčje Dolomitov do znanega zimskega športnega središča CORTINA. Od tam pa naprej po zaviti gorski cesti z vmesnimi panoramskimi postanki do prelaza PASSO PORDOI (2200 m). Vožnja mimo Predazza in Cavaleseja in še spust v dolino v predel, imenovan “vrt Evrope”, s preko 17.000 hektari sadovnjakov. Nastanitev v hotelu Goldenhof*** v mestu Auer (Ora). Večerja in nočitev.   

2. dan: Po zajtrku dan za različne aktivnosti v kraju oz. okolici. Organiziran bo avtobusni prevoz v Tramin (možnost pokušnje vina) in do turističnega jezera Kaltern, kjer bo možnost kopanja, vožnje s čolni po jezeru, itd. Možna bo tudi izposoja koles in kolesarjenje med sadovnjaki in vinogradi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk v hotelu. Avtobusna vzpon v osrčje Dolomitov in organizirana peš planinska tura po eni izmed tamkajšnjih planinskih poti po hribih (pot bo izbrana glede na želje in strukturo potnikov in fizično pripravljenost). Kdor ne bo želel na pohod, bo lahko čas preživel v središču enega izmed gorskih turističnih krajev oz. ostal v hotelu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrk prosto za različne aktivnosti (kolesarjenje, jahanje, pohodništvo ..) Po želji tudi organiziran avtobusni izlet v dolino Vinschgau in v mesto Merano z obiskom znamenitega botaničnega vrtu v gradu Trauttmansdorff. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Odhod iz hotela in vožnja v prestolnico južne Tirolske BOLZANO. Krajši ogled mestnega jedra: katedrala, Walterjev trg, sadna tržnica, nekaj prostega oz. možnost obiska arheološkega muzeja z znamenitim »ledenim človekom« Oetzijem. Opoldanski odhod iz mesta in vožnja mimo Brixna v dolino Pustertal. Ustavili se bomo v Toblachu in po želji odšli peš do izvira reke Drave. Povratek preko Avstrije skozi Lienz,  mimo Spittala in Beljaka. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

Wellness Hotel Goldenhof*** se nahaja v južnotirolskem mestecu Auer (Ora), in je samo 300 m oddaljen od centra kraja s svojimi romantičnimi ozkimi uličicami. Hotel leži ob vinski cesti in v bližini kolesarskih poti. Do mesta Bolzano je oddaljeno 20km. Sobe so opremljene s kopalnico, sušilcem za lase, sat-TV, telefonom, internetom. Zraven restavracije in bara ponuja hotel za boljše počutje svojim gostom še Wellness s savno, whirlpoolom, manjšim notranjim bazenom in fitnesom. Na voljo je tudi brezplačna izposoja koles.

 

CENA:  345 EUR pri najmanj 40 potnikih

              375 EUR pri najmanj 30 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
4 x polpenzion v hotelu Goldenhof*** v sobah 1/2 TWC (samopostrežni zajtrki, strežene večerje s solatnim bifejem, pijača dobrodošlice prvi dan), vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom po programu, slovenskega predstavnika in organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 75 EUR.

OPOMBA: Vrstni red storitev in aktivnosti se lahko tudi prerazporedi.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

 

 

top