Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

ROMANJE V LURD s turističnim in duhovnim vodstvom

ODHOD: 21. maj 2019 | 5 dni | avtobus

Duhovno vodstvo g. Janija Družovca, župnika v Slov. Bistrici.

1. dan: torek, 21.05.2019

Odhod iz Slovenske Bistrice opolnoči. Vožnja mimo Ljubljane, prestop meje na Fernetičih in vožnja preko Italije na relaciji Benetke–Verona–Brescia–Cremona–Ventimiglia, Verone, z vmesnimi postanki. V dopoldanskem času prestop v Francijo in potovanje mimo Azurne obale v Provanso. Piknik kosilo na poti. Prihod v turistično in pristaniško mesto MARSEILLES v popoldanskem času. Krajši ogled glavnih znamenitosti mesta (staro mestno jedro s katedralo, starim pristaniščem, mestno hišo ...) in vzpon na hrib do znamenite romarske bazilike – Notre Dame de la Garde. Maša v cerkvi. Sledi še vožnja proti mestu Nimes, piknik večerja na poti, nastanitev v hotelu in nočitev.   

2. dan: sreda, 22.05.2019   

Po zajtrku nadaljujemo potovanje mimo Montpelliera in Narbonna do srednjeveškega mestece CARCASONNE. Krajši ogled utrjenega starega mesta. Piknik kosilo na poti, vožnja mimo Tolousa in prihod v romarsko središče Lurd v kasnejših popoldanskih urah. Nastanitev in prvi ogled mesteca ter sakralnih objektov. Maša v eni izmed cerkva. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: četrtek, 23.05.2019  

Po zajtrku maša v eni izmed cerkva v slovenskem jeziku (z našim duhovnikom). Sledi ogled filma o Lourdesu in Bernardki v slovenskem jeziku. Po ogledu pa sprehod skozi starejši del mesteca z obiski muzeja o Lurdu, Bernardkine rojstne hiše in izbe kjer je živela v času prikazovanj. Popoldan prosto. Po večerji udeležba pri procesiji lučk. Nočitev v hotelu.

4. dan: petek, 24.05.2019  

Zajtrk. Jutranja maša in tudi že odhod iz Lurda. Vožnja po isti poti nazaj mimo Toulousa proti sredozemskemu morju. V popoldanskem času postanek v papeškem mestu AVIGNON, ogled starega jedra in papeške palače, nato nadaljevanje vožnje proti Azurni obali. Nočitev v hotelu nekje na poti.

5. dan: sobota, 25.05.2019  

Zajtrk. V dopoldanskem času krajši postanki ob znameniti AZURNI OBALI: vožnja skozi mesto filmskih festivalov CANNES, krajši panoramski ogled mesta NICA (angleška promenada, trg Massena, ...) in še vožnja po panoramski cesti nad kneževino Monaco. Prestop nazaj v Italijo in povratek po avtocesti na relaciji Genova - Piacenza - Brescia - Verona.... Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

 

CENA: 379 EUR pri najmanj 40 udeležencih

CENA VKLJUČUJE: 4 x prenočišče z zajtrkom v hotelih**/*** v dvoposteljnih sobah TWC, 2 x večerja v Lurdu, piknik malica na poti prvega in drugega dne (3 obroki), vse oglede po programu, vstopnino za papeško palačo v Avignonu, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine na poti, turistično vodenje in duhovno vodstvo, celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: - za enoposteljno sobo = 95 EUR, za paket počitniškega zavarovanja (vključuje riziko odpovedi, zavarovanje prtljage in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini) = 20 EUR/osebo.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top