Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

BANGLADEŠ

ODHOD: 16. marec 2020 | 14 dni | letalo | šifra: BA1355

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ali organiziran transfer na bližnje letališče. Polet v Bangladeš z enim prestopanjem.

2. dan: Jutranji prihod v glavno mesto DAKA. Ureditev carinskih formalnosti, nato ogledi v slikovitem starem mestnem jedru ob reki Buriganga z bazarji in mošejami: Sat Gumbad, Sitara, mošeja Khana Mohammada Mirdha, trdnjava Fortlalbagh, parlament, tempelj Dhakeswari. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v mesto Tangail in obisk tradicionalne vasi, kjer tkejo blago. Nadaljevanje proti severozahodu in prečkanje reke Bramaputra (Jamuna). Na poti kosilo v lokalni restavraciji. Prihod v mesto BOGRA. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan:  Zajtrk. V bližnji vasi MAHASTHAN ogled ruševin starodavnega mesta. Sledi obisk nekdanjega budističnega samostana PAHARBUR iz 8. stoletja z 20-metrsko stupo, ki je del Unescove dediščine. Kosilo v lokalni restavraciji. Vožnja v mesto RAJSHANI ob reki Ganges ob indijski meji. Nastanitev in večerja v hotelu.

5.dan: Po zajtrku obisk mesta PUTIA ali »mesta templjev«. Ogled templja Šiva, templja Govinda ter drugih. Kosilo v mestu KUSHTIA. Nadaljevanje poti proti jugu do mesta  KHULNA. Prihod zvečer, nastanitev in večerja v hotelu.

6. dan: Po zajtrku vožnja v mesto BAGERHAT in seznanitev s programom mikrokreditiranja tamkajšnjih revnih kmetov. Sledi ogled mesta mošej, kot pogosto imenujejo mesto. Nadaljevanje do mesta MONGLA. Vkrcanje na ladjo in začetek odkrivanja NP SUNDARBANS. Območje z obsežnimi mangrovami in močvirskimi gozdovi je bogato z rastlinstvom in živalstvom (z nekaj sreče lahko uzremo bengalskega tigra). Gotovo vrhunec potovanja. Kosilo, večerja in nočitev  na ladji.

7. dan: Celodnevno raziskovanje pokrajine SUNDARBANSA, ki je tudi del svetovne dediščine Unesca: nepregleden splet nizkih otokov, rečnih rokavov ter morskih zalivov. Sprehodi v džunglo, odkrivanje plaž … Polni penzion na ladji.

8. dan: Do kosila nadaljevanje ogledov v NP. Nato izkrcanje v MONGLI, transfer na letališče in popoldanski polet nazaj v DAKO. Nastanitev in večerja.

9. dan: Po zajtrku vožnja v smeri severozahod do mesta SRIMONGOL, ki velja za prestolnico čajev. Popoldan ogledi nasadov čaja, seznanitev z njihovo pridelavo, obdelavo … Večerja in nočitev.

10.dan: Po zajtrku vožnja proti jugu. Postanek v mestu COMILLA. Ogled pokopališča iz časa 2. svetovne vojne. Kosilo. Nadaljevanje vožnje proti jugu do drugega največjega mesta in največjega morskega pristanišča v državi – do mesta CHITTAGONG. Nastanitev in večerja v restavraciji.

11. dan: Po zajtrku ogled mesta: svetišče Bayzid Bostami, mošeja Kadam-Mubarak z domnevnim odtisom noge preroka Mohameda … Kosilo. Vožnja proti skrajnemu vzhodu države, v mesto BANDARBAN, ki velja za najbolj oddaljeno in najmanj poseljeno območje. Tukaj se nahajajo trije najvišji vrhovi v državi (najvišji 1230 m). Območje velja za eno najbolj privlačnih destinacij v državi. Preostanek dneva sprostitev ob prelepih razgledih. Večerja in nočitev v hotelu.

12. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov na tem območju: plemenska vas, tržnica, templji … Kosilo. Vožnja proti skrajnemu jugu države, do mesta COX'S BAZAR. Popoldan sprostitev ob neskončno dolgih peščenih plažah … Večerja v hotelu.

13. dan: Po zajtrku obisk tržnice školjk in rakov, obisk templja in zadnji skok na plažo. Kosilo v lokalni restavraciji. Vožnja nazaj v CHITTAGONG in večerni let v DAKO. Večerja in nastanitev v hotelu.

14. dan: Transfer na letališče in jutranji polet preko enega od letališč v Ljubljano ali bližnje letališče.

 

CENA: 2.850 EUR pri najmanj 15 potnikih

             2.990 EUR pri najmanj 10 potnikih

             3.190 EUR pri najmanj 6 potnikih

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski polet Ljubljana-Daka-Ljubljana (z enim vmesnim prestopanjem v vsako smer), vse letališke takse, 2 notranja poleta, 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih 4* (lokalna kategorizacija) v sobah 1/2 TWC, 2 x polni penzion na ladji, vsi ostali obroki po programu (večino dni vključeni 3 obroki dnevno), vse oglede in prevoze po programu, lokalno vodenje, slovensko vodenje in organizacijo

DOPLAČILA NA POTI: vstopna viza cca. 55 USD, za pričakovane napitnine.

MOŽNO DOPLAČILO: transfer do letališča Ljubljana = 35 EUR/osebo, za 1/1 sobo = 590 EUR.

OPOMBE: V času objave programe vsi poleti še niso bili potrjeni. Predviden je polet iz Ljubljane, v kolikor pa to ne bo mogoče, pa tudi iz drugih odhodnih letališč. V kolikor bo polet iz Benetk ali Dunaja bo do tja vključen tudi organiziran transfer iz Slovenije. Vrstni red ogledov se lahko še spremeni, malenkost se lahko spremeni tudi program, v kolikor bi nam to narekovali spremenjeni notranji poleti oz. vozni red ladij. 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top