Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

KULINARIČNO POPOTOVANJE Z MUZEJSKIM VLAKOM (GORIŠKA BRDA)

ODHOD: 19. oktober 2019 | 1 dan | avtobus | šifra: MUV604

Ideja, ki  je leta 2017 prejela nagrado Snovalec, je zaživela v letu 2018. Eden od vagonov bo postal majhna, preprosta potujoča restavracija. Med vožnjo vam bodo postregli z odličnimi kulinaričnimi dobrotami iz krajev ob bohinjski progi. 

Odhod iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlato rog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja mimo Kranja in Radovljice do BLEDA. Čas za osvežitev, kavo ali krajši sprehod ob jezeru. Sledi vožnja do železniške postaje, vkrcanje na MUZEJSKI VLAK ter enkratno doživetje vožnje po slikoviti BOHINJSKI PROGI s pogledi na okoliške planine, soteske in grape. Vožnja skozi enega najdaljših slovenskih predorov (6327 m). Proga vodi po dolini Save Bohinjke, skozi Baško grapo in Most na Soči v dolino Soče do Kanala. Med vožnjo spoznavanje tipičnih lokalnih jedi. Prestop na avtobus in vožnja ob Soči mimo Anhovega in Plav v GORIŠKA BRDA. Prvi postanek v Gonjačah, vzpon na 23 m visok razgledni stolp, pogled na slikovite briške vasice, vinograde in sadovnjake, ob jasnem vremenu pa tudi na vrhove Julijcev in Dolomitov. Popotovanje bomo nadaljevali v eni od primorskih vasic. Za vas smo izbrali lokacije, kjer bomo z vsemi čuti doživljali tradicijo, okušali hrano in pijačo, občudovali lokalno arhitekturo, spoznali zgodovino in običaje v krajih ter poklepetali z domačini. Seveda tudi obisk vinske kleti in pokušnja vin. Popoldansko slovo od Brd, vožnja mimo Solkana v Novo Gorico. Ob 16.35 ponovno vkrcanje na muzejski vlak in potovanje proti Bledu. Kulinaričnih presenečenj tudi ob vrnitvi ne bo manjkalo. Nato z avtobusom proti domu, večerni prihod v Ljubljano, Celje in Maribor.  

 

CENA: 125 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja 

            119 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze po programu, povratno vožnjo z muzejskim vlakom iz Bleda do Kanala in iz Nove Gorice do Bleda, kulinarično doživetje, oglede po programu, kosilo, ogled vinske kleti s kozarcem vina, vodenje, animacijo in organizacijo.

V primeru razglašene požarne nevarnosti ali okvare parne lokomotive, jo bo nadomestila dizelska. Program je pripravljen v sodelovanju s TA ABC rent a car turizem d.o.o.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Opomba: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Na dan odhoda vam je (v nujnih primerih) na voljo dežurna tel. številka 02 80 51 807.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top