Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

GORIŠKO - CERJE, MIREN IN GORICA

ODHOD: 5. oktober 2019 | 1 dan | avtobus | šifra: GO1353

Odhod iz Maribora ob 5.00 (TPC City). Pobiranje potnikov ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Potovanje z vmesnim postankom preko Razdrtega, skozi Vipavsko dolino do italijanske GORICE. Ogled zanimivega srednjeveškega mestnega jedra, ki je umeščeno pod grajsko naselje: Trg Cavour, palača deželnih stanov, mestna hiša, palača Lantieri, stolna cerkev sv. Ignacija … Po želji še vzpon grajski grič do starega gradu z lepim razgledom na okolico. Prosto za manjše nakupe, samostojno odkrivanje mesta, kavico. Nato še postanek na Trgu Europa za kratek ogled obeležja na mestu nekdanjega mejnega kamna. Povratek v Slovenijo in vožnja na CERJE. Vzpon na 25 m visok »pomnik braniteljem slovenske zemlje«, nepozabni razgledi na naravno pokrajino, ki se z višine razpne kot na dlani, od Alp prek Brd do Padske nižine ter čez Kras do morja. Ogled muzejskih zbirk o slovenski zgodovini od 1. svetovne do osamosvojitvene vojne, ogled »slovenske Guernice« – Španzljevega olja na platnu »Ples življenja in smrti« v velikosti 4,9 x 2,9 m ... Obisk kraške jame Pečinka v spremstvu »pravih« vojakov ter fotografiranje na Borojevićevem stolu. Zaključek potepanja po goriškem s toplo malico na vinogradniški turistični kmetiji. Sledil bo še obisk kleti in mini degustacija s prigrizkom. Povratek v večernih urah.

 

CENA: 58 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja 

            53 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, toplo malico in mini degustacijo s prigrizkom, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.

Vključeni vstopnini: za muzej na Cerju in jamo Pečinka.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka (za nujne primere) v času odhoda: 02 80 51 807.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top