Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

MAROKO (ŠPANIJA IN GIBRALTAR)

ODHOD: 21. september 2019 | 13 dni | FIRST CLASS avtobus, ladja | šifra: MSG073

 

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 03.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in proti Sežani. Vstop v Italijo in vožnja na relaciji Benetke–Brescia–Genova. Popoldanski vstop v Francijo. Vožnja ob Azurni obali mimo Monaca, Nice in Cannesa. Prihod v PROVANSO. Panoramski postanek v AIX EN PROVENCE, kraju kjer je prebival slikar Cezanne in ki je znan po fontanah in drevoredih platan. Vožnja do hotela v okolici Nimesa ali Montpellierja. Nočitev.

2. dan: Zajtrk in nadaljevanje mimo Perpignana proti Španiji. Vožnja skozi Katalonijo, mimo Barcelone in Tarragone ... Popoldanski prihod v VALENCIO in krajši ogled novejšega dela mesta z moderno arhitekturo (tudi del arhitekta Calatrave): znanstveni muzej, palača umetnosti, oceanografski muzej, futuristična promenada ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti ANDALUZIJI. Postanek v PURULLENI za ogled v skalo vklesanih domovanj. Nato pod Sierro Nevado proti GRANADI, postanek za krajši ogled. Nadaljevanje proti Malagi in prihod na znamenito obalo COSTA DEL SOL, nastanitev v enem izmed turističnih krajev ob morju (Torremolinos, Fuengirloa, Estopona …). Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in potovanje ob obali do britanske kolonije GIBRALTAR. Dopoldanski  ogled starega jedra mesta (na željo ogled opic v skalah nad mestom z vzpenjačo ali kombiji ...). Še vožnja proti pristanišču ALGECIRAS. Vkrcanje na ladjo in plovba ob gibraltarski ožini proti Afriki v kraljevino MAROKO. Pristanek v mestu TANGER. Avtobusna vožnja do glavnega mesta RABAT. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku najprej krajši panoramski ogled glavnega mesta: Kraljeva palača, mavzolej Mohameda V., Hasanov stolp … Sledi vožnja do največjega in najbolj evropskega maroškega mesta CASABLANCA. Ogled glavnih znamenitosti: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja (vključen notranji ogled), trg Mohameda V.: V kasnejših popoldanskih urah nadaljevanje vožnje preko Settata do MARRAKESHA – enega najlepših mest Maroka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Sledi poldnevni ogled glavnih znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna …  Nekaj prostega časa in popoldanski odhod proti Visokemu Atlasu čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Na poti postanek pri eni najstarejših kasb v Maroku. Kasnejši prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Ponovno preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek, nato čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE ter proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan: Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. V popoldanskih urah še nekaj prostega za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Vožnja v mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab el Mansour in mavzoleja Moulay Ismail. Sledi vožnja do pristanišča TANGER. Večerno vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabinah. Začetek plovbe proti sredozemskemu morju.

11. dan: Polni penzion na ladji. Nadaljevanje celodnevne plovbe po sredozemskem morju v bližini španske obale. Možnost zabave na ladji. Nočitev ponovno v kabinah.

12. dan: Polni penzion na ladji. Plovba in vmesni pristanek v Barceloni. Nadaljevanje plovbe proti Italijia.

13. dan: Jutranji pristanek v italijanskem pristanišču GENOVA. Izkrcanje, krajši ogled centra mesta, nato  avtobusni povratek po avtocesti na relaciji Piacenza–Cremona–Verona–Benetke. Vrnitev v Slovenijo in zaključek potovanja v Ljubljani, Celju oz. Mariboru v večernih urah.  

 

CENA: 1.150 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             1.250 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije na poti v Franciji, 2 x polpenzion v hotelu*** v Španiji, 6 x polpenzion v hotelih**** v Maroku (vse sobe so 1/2 TWC), 2 x polni penzion v štiriposteljnih notranjih kabinah TWC na trajektu Tanger–Genova, vse oglede po programu, lokalnega maroškega vodnika v Maroku, trajekt Algeciras–Tanger, avtobusni prevoz z modernim turističnim klimatiziranim avtobusom na celotni relaciji, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 v hotelih = 195 EUR,
- za 1/2 notranjo kabino na trajektu Tanger–Genova = 75 EUR/osebo,
- za 1/1 notranjo kabino na trajektu Tanger–Genova = 115 EUR/osebo.

OPOMBE: Ob prijavi morajo potniki predložiti kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od zaključka dneva potovanja (potovanje z osebno izkaznico ni možno). Vozni redi trajektov v času objave programe še niso bili potrjeni, zato se lahko program še prerazporedi oz. dopolni.

 

POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top