Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

MAROKO (ŠPANIJA IN GIBRALTAR)

ODHOD: 19. september 2020 | 13 dni | FIRST CLASS avtobus, ladja | šifra: MSG073

 

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 3.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in proti Sežani. Vstop v Italijo in vožnja na relaciji Benetke–Brescia–Genova. Popoldanski vstop v Francijo. Vožnja ob Azurni s krajšim panoramskim postankom v NICI. Potovanje preko Provanse do hotela v okolici Nimesa ali Montpellierja. Nočitev.

2. dan: Zajtrk in nadaljevanje mimo Perpignana proti Španiji. Vožnja skozi Katalonijo, mimo Barcelone in Tarragone ... Popoldanski prihod v VALENCIO in krajši ogled novejšega dela mesta z moderno arhitekturo (tudi del arhitekta Calatrave): znanstveni muzej, palača umetnosti, oceanografski muzej, futuristična promenada ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti ANDALUZIJI. Postanek v PURULLENI za ogled v skalo vklesanih domovanj. Nato pod Sierro Nevado proti GRANADI, postanek za krajši ogled. Nadaljevanje proti Malagi in prihod na znamenito obalo COSTA DEL SOL, nastanitev v enem izmed turističnih krajev ob morju (Torremolinos, Fuengirloa, Estopona …). Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in potovanje ob obali do britanske kolonije GIBRALTAR. Dopoldanski  ogled starega jedra mesta (na željo ogled opic v skalah nad mestom z vzpenjačo ali kombiji ...). Še vožnja proti pristanišču ALGECIRAS. Vkrcanje na ladjo in plovba ob gibraltarski ožini proti Afriki v kraljevino MAROKO. Pristanek v mestu TANGER. Avtobusna vožnja do glavnega mesta RABAT. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku najprej krajši panoramski ogled glavnega mesta: Kraljeva palača, mavzolej Mohameda V., Hasanov stolp … Sledi vožnja do največjega in najbolj evropskega maroškega mesta CASABLANCA. Ogled glavnih znamenitosti: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja (vključen notranji ogled), trg Mohameda V.. V kasnejših popoldanskih urah nadaljevanje vožnje preko Settata do MARRAKESHA – enega najlepših mest Maroka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Sledi poldnevni ogled glavnih znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna …  Nekaj prostega časa in popoldanski odhod proti Visokemu Atlasu čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Na poti postanek pri eni najstarejših kasb v Maroku. Kasnejši prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Ponovno preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek, nato čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE ter proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan: Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. Popoldan še nekaj prostega za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Vožnja v mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab el Mansour in mavzoleja Moulay Ismail. Panoramski postanek v »modrem mestu« CHEFCHAOUEN. Sledi vožnja do pristanišča TANGER. Večerno vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabinah. Začetek plovbe proti sredozemskemu morju.

11. dan: Polni penzion na ladji. Nadaljevanje celodnevne plovbe po sredozemskem morju v bližini španske obale. Nočitev v kabinah.

12. dan: Zajtrk na ladji. Nadaljevanje plovbe in opoldanski pristanek v BARCELONI. Izkrcanje in panoramski ogled glavnih znamenitosti: Ramblas, Španski trg, hrib Montjuich, avenija Diagonal, Sagrada Familia ..., popoldanski odhod proti Franciji in nočitev v hotelu nekje v okolici Nimesa.

13. dan: Zajtrk. Avtobusni povratek skozi Provanso in mimo Azurne obale. Prestop v  Italijo in še vožnja na relaciji Genova–Brescia–Benetke z vmesnimi postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.


CENA: 1.190 EUR
pri najmanj 40 potnikih 

             1.290 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije na poti preko Francije, 2 x polpenzion v hotelu*** v Španiji, 6 x polpenzion v hotelih**** v Maroku (vse sobe so 1/2 TWC), 1 x polni penzion in 1 x nočitev z zajtrkom v 1/4 notranjih kabinah TWC na trajektu Tanger–Barcelona, vse oglede po programu, lokalnega maroškega vodnika v Maroku, trajekt Algeciras–Tanger, avtobusni prevoz z modernim turističnim klimatiziranim avtobusom na celotni relaciji, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:  za sobo 1/1 v hotelih = 215 EUR, za 1/2 notranjo kabino na trajektu Tanger–Barcelona = 75 EUR/osebo, za 1/1 notranjo kabino na trajektu Tanger–Barcelona = 105 EUR.

OPOMBE: Ob prijavi morajo potniki predložiti kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od zaključka dneva potovanja (potovanje z osebno izkaznico ni možno). Vozni redi trajektov v času objave programe še niso bili potrjeni, zato se lahko program še prerazporedi oz. dopolni.

 

POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top