Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

 

NORVEŠKA (OSLO IN FJORDI)       

ODHOD: 31. julij 2019 | 5 dni | letalo | šifra: NF1300

1. dan: Zgodnji jutranji avtobusni transfer iz Ljubljane, Celja in Maribora preko mejnega prehoda Šentilj in mimo Gradca do letališča Schwehat na Dunaju. Direkten polet letala Norwegian Air  proti Norveški ob 10.30 s pristankom v Oslu ob 12.45. Po krajših carinskih formalnostih vkrcanje na norveški turistični avtobus in vožnja proti severu mimo mesta Hamar. Popoldanski prihod v turistično zimsko središče LILLEHAMER za krajši ogled olimpijskega mesta. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljevanje poti zahodno preko slikovite pokrajine Opplanda skozi Fagerness. Nato obisk enega najdaljših in najbolj znanih fjordov SOGNEFJORDA. Panoramska vožnja ob obali fjorda na relaciji Ardal–Naddvik–Laerdal. Postanek v katerem izmed teh zanimivih mestec s tipičnimi lesenimi hiškami. Še vožnja v BORGUND za ogled ene najstarejših lesenih cerkva na Norveškem. Nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v mesto Aurland ali Flam in v primeru lepega vremena možnost plovbe vseh potnikov z ladjo po najožjem in naravno neokrnjenem NAEROYFJORDU do mesta Gudvangen (v nasprotnem primeru vožnja skozi tunel z avtobusom). Nadaljevanje vožnje v BERGEN, enega najlepših norveških mest. Popoldanski ogled: predel Bryggen, vožnja s tirno železnico na razgledno točko Floien. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Jutranji obisk tržnice in še nekaj prostega v mestnem jedru. Še v dopoldanskem času odhod iz Bergna in potovanje ob HARDANGERFJORDU, Eidfjordu in preko nacionalnega parka HARDANGERVIDDA. Vmesni panoramski postanki. Nadaljevanje poti preko planote Buskerud mimo mest Geilo in Gol proti Oslu. Nastanitev v hotelu v Oslu ali okolici, večerja in nočitev.  

5. dan: Zajtrk, vožnja v OSLO in takojšnji ogled glavnih znamenitosti norveške prestolnice: muzej Kontiki (notranji ogled), Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača, utrdba Akershus ... Še vzpon na bližnji Holmenkollen in postanek pri znameniti smučarski skakalnici. Transfer na letališče in polet letala (direkten polet) ob 19.20 uri. Pristanek na dunajskem letališču predvidoma okoli 21.25 zvečer. Sledi še avtobusni transfer nazaj v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane. Zaključek potovanja.

 

CENA: 1.090 EUR pri najmanj 30 potnikih 

             1.170 EUR pri najmanj 25 potnikih

             1.260 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalsko vozovnico v ekonomskem razredu na relaciji Dunaj–Oslo–Dunaj (vključene letališke takse v višini cca 140 EUR), 4 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vsi ogledi in vstopnine po programu, prevoz z najetim turističnim avtobusom na Norveškem, vse cestnine in parkirnine, avtobusni transfer iz Ljubljane do letališča na Dunaju in nazaj, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: za leseno cerkev v Borgundu, za tirno železnico nad Bergnom, za Kontiki muzej v Oslu.

POPUSTI: 10% popusta za otroka do 12. let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima. Troposteljne sobe proti potrditvi!

MOŽNA DOPLAČILA:
-
za sobo 1/1 v vseh hotelih = 150 EUR/osebo,
- za vožnjo z ladjico po Naeroyfjordu = 40 EUR/osebo (smiselno v lepem vremenu).

 


 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top