Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

 

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA    

ODHOD: 23. junij 2019 | 3 dni | avtobus | šifra: NR1346

Na znani turistični poti v Nemčiji, ki povezuje Würzburg in Augsburg, je 26 mest, mestec in trgov, vasi in gradov, ki so obnovljeni in tako vzorno urejeni, da dobi obiskovalec nehote občutek, da se je tukaj čas že zdavnaj ustavil. Idilična pokrajina s slikovitimi dolinami, številnimi vinogradi ter z neskončnimi travniki in polji, ki jih dopolnjujejo skrivnostni gradovi, je dajala navdih številnim umetnikom romantike, zato so to pot upravičeno poimenovali ROMANTIČNA CESTA.

1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 04.00. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru. Prestop meje na Šentilju in vožnja mimo Gradca po Pyhrnski avtocesti proti Welsu in Schärdingu. Vstop v Nemčijo in nadaljevanje mimo Passaua in Regensburga do WÜRZBURGA ob reki Maini. Univerzitetno mesto, obdano z vinogradi, je znano predvsem po baročni palači Residenz in mogočni trdnjavi Marienberg. Ogled mestnega jedra in notranji ogled palače Residenz. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja do slikovitega ROTHENBURGA. Srednjeveško mesto skriva slikovita pročelja in kaže številna mestna vrata. Mestno jedro krasijo stolpi in več kot 40 vodnjakov. Ogled mesta: mestna hiša, pivnica iz 15. stoletja z umetniško uro, špitalska cerkev, kjer je služboval Primož Trubar, o čemer priča spominska plošča. Vožnja do mesta DINKELSBÜHL, ki je ohranil podobo izpred 300 let: mestno obzidje, znotraj njega pa stare, tesno skupaj stisnjene hišice. Še ogled NÖRDLINGENA, mesta z mogočnim obzidjem. Poleg značilne srednjeveške strukture se nahaja na območju, kamor je pred več milijoni let padel meteorit. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v AUGSBURG, eno najbogatejših mest v renesančni Evropi. Ogled mestnega jedra: mestna hiša, Avgustov vodnjak, Maksimilijanova cesta s številnimi lepimi stavbami, stolnico, palača Schätzler, obisk Fuggerei (prvo socialno naselje v Nemčiji) … Sledi vrnitev mimo Münchna, Salzburga in Beljaka in preko tunela Karavanke v Slovenijo. Pozen večerni prihod v Ljubljano, Celje, Slov. Bistrico in Maribor.

 

CENA: 255 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             285 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: palača Residenz v Wurzburgu, Fuggerei v Augsburgu.

MOŽNA DOPLAČILA: soba 1/1 = 50 EUR, po želji za nekatere muzeje in dodatne znamenitosti na poti.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima osebama).

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top