Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI   

ODHOD: 17. junij 2020 | 12 dni | letalo, FIRST CLASS avtobus | šifra: SKN459

PROGRAM BREZ NOČNIH VOŽENJ!

1. dan: Dopoldanski zbor potnikov na letališču Brnik in polet z družbo Finnair proti Finski ob 11.10. Po pristanku na letališču v Helsinkih, prestop na drugo letalo in takojšen polet na Laponsko v Rovaniemi, kjer bo pristanek letala predvidoma ob 17.35 po lokalnem času. Vkrcanje na slovenski avtobus in nastanitev v hotelu v laponski prestolnici – mestu ROVANIEMI. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Zajtrk. Najprej krajši ogled mesta, katerega prenovo je začrtal znan arhitekt Alvar Aalto, nato dopoldanski prestop SEVERNEGA TEČAJNIKA – vstop v polarni dan. Obisk Božička v njegovi rojstni vasici. Vožnja preko Sodankyle proti Ivalu. Popoldanski prihod do tretjega največjega finskega jezera INARI s približno 3000 otočki, postanek ob jezeru in obisk muzeja o kulutri in življenju Laponcev (Siida). Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja severno in prestop na Norveško v pokrajino Finnmark. Krajši postanek v mestu KARASJOK (parlament norveških Laponcev, mesto je znano po izdelovanju nožev ...),  nato potovanje na relaciji Lakselv–Olderfjord proti najsevernejši točki Evrope. Prihod do Kafjorda in vožnja skozi tunel na otok Mageroya. Nastanitev v HONNINGSVAGU ali okolici. Večerja, nato odhod do NORDKAPA in opazovanje polnočnega sonca. Povratek v hotel po polnoči in nočitev.   

4. dan: Po poznem zajtrku vrnitev do Russenesa, in naprej po razčlenjeni poti ob zahodni norveški obali. Vožnja do mesta ALTA ob istoimenskem fjordu (postanek). Nadaljevanje v pokrajino Tromso do tamkajšnjega najdaljšega fjorda Lyngen, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja ob zalivih in manjših fjordih in prihod v TROMSO, prestolnico severne Norveške, ki mu zaradi živahnega nočnega življenja pravijo tudi severni Pariz. Krožni ogled: most, arktična katedrala, muzej ... Popoldansko nadaljevanje poti ob razgibani obali preko otočja Vesteralov (vmes postanki). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku celodnevni izlet na vulkanske LOFOTSKE OTOKE, enega naravno najatraktivnejših predelov Skandinavije.  Atraktivna vožnja po Lofotskem otočju preko mostov in celo pod morjem. Postanki na zanimivejših točkah: pokrajina zasneženih vrhov in globokih fjordov, ribiških vasi, ptičjih kolonij ... Postanek v idilični ribiški vasici na otoku Moskenes, obisk kraja z najkrajšim imenom ... Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk v hotelu, nato vožnja do pristanišča Lodingen, vkrcanje na trajekt in plovba v Bognes. Od tam avtobusno nadaljevanje poti proti jugu po razgibani cesti Nadaljevanje vožnje preko planote Saltfjell in prečkanje Severnega polarnega kroga. Večerni prihod v mesto MO I RANA ob fjordu Nordrana. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Vožnja mimo Mosjoena in sprostitveni postanek pri brzicah oz. slapu LAKSFORSEN. Vožnja ob jezeru Snasa in Trondheimskem fjordu ter pozen popoldanski prihod v TRONDHEIM, tretje največje norveško mesto in srednjeveško prestolnico Norveške. Ogled katedrale Nidaros, lesene kraljeve rezidence, starega dela mesta ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

9. dan: Po zajtrku nadaljevanje potovanja mimo Oppdala do turističnega zimskega središča LILLEHAMMER. Postanek za krajši panoramski ogled olimpijskega mesta. Vožnja mimo Hamarja proti prestolnici OSLO. Prvi panoramski ogled mesta, nato nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Ogled znamenitosti: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača ... Še vzpon do znamenite skakalnice HOLMENKOLLEN in zunanji ogled. Popoldansko nadaljevanje vožnje proti jugu, prestop meje na Švedsko in prihod v GÖTEBORG. Krajši ogled glavnih mestnih znamenitosti. Sledi nočitev v hotelu na poti nekje v okolici. 

11. dan: Zajtrk. Potovanje južno in prestop na Dansko. Opoldanski prihod v KOPENHAGEN in ogled zanimivosti: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, morska deklica ...  Še nekaj prostega časa v mestu, nato vožnja proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in vožnja v nemški Puttgarden. Pozna nastanitev v hotelu nekje v bližini Hamburga. Nočitev v hotelu.    

12. dan: Po zajtrku vožnja na relaciji Hamburg–Kassel–Würzburg–Regensburg–Passau. Nadaljevanje čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. Povratek v Maribor, Celje in Ljubljano.  

 

CENA: 1.790 EUR pri najmanj 40 potnikih

             1.890 EUR pri najmanj 30 potnikih

             1.990 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet Ljubljana–Helsinki-Rovaniemi, letališke takse v višini cca. 80 EUR, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 9 x večerja po programu, vse navedene oglede, vse ostale vožnje s trajekti na Norveškem, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in predor do Nordkapa, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: laponski muzej Siida, ploščad Nordkap, muzej Kontiki Oslo, okrogli stolp v Copenhagnu.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 360 EUR, za transfer iz Maribora do Brnika = 18 EUR.

OPOMBA: Vrstni red ogledov po dnevih se lahko še spremeni oz. prerazporedi, glede na potrjeno lokacijo hotelske nastanitve.

 

 POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.
 

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje 

 

 

2017: SKRITA PONUDBA

top