Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

NORMANDIJA in BRETANIJA (otok JERSEY)               

ODHOD: 31. maj 2019 | 9 dni | avtobus | šifra: NB1343

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane proti Karavankam. Vožnja preko Avstrije mimo Salzburga proti Nemčiji. Popoldanski prihod v Francijo in naprej mimo Strassbourga proti Metzu. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja po Franciji preko pokrajine Champagne in naprej mimo Pariza. Prihod v NORMANDIJO in prvi postanek v GIVERNYJU, kjer si bomo ogledali hišo in vrtove slikarja Clauda Moneta. Popoldanski prihod v ROUEN–prestonico Normandije. Obisk znamenite katedrale Notre Dame, sprehod skozi slikovito staro mestno jedro z značilno arhitekturo in postanek na trgu Vieux Marche, kjer so sežgali Ivano Orleansko. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja proti atlantski obali in mestecu Etretat. Postanek za sprehod do znamenitih pečin FALAISE D’AVAL. Nato vožnja mimo pristanišča Le Havre preko Pont de Normandie – mostu, ki sodi med izjemne dosežke sodobne arhitekture. Krajši ogled slikovitega ribiškega in letoviškega mesteca HONFLEUR, kjer so se radi zbirali umetniki. Nadaljujemo mimo mesta Lisieux v osrčje proizvodnje znamenitega sira. Prihod v vasico CAMEMBERT in obisk ene izmed sirarn. Proti večeru prihod v CAEN in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku najprej ogled slovitih tapiserij iz 11. stoletja v BAYEUXU. Sledi ogled znamenitosti in krajev, ki so igrali glavno vlogo pri izkrcanju zaveznikov leta 1944 (dan D). Vožnja ob obali zavezniškega izkrcanja, COTE D’NACRE skozi Longues-sur-Mer (ohranjeni nemški bunkerji), Arromanches … Obisk okroglega kina »Arromanches 360« in ogled krajšega filma »100 dni Normandije«, ki povzema dogajanje v času izkrcanja zaveznikov. Vrnitev v Caen in še krajši ogled starega jedra mesta z gradom in katedalo. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Vožnja do enega izmed pristanišč v zahodni Normandiji (predvidoma Barneville ali Granville) in po želji celodnevni izlet na otok Jersey (vkrcanje na ladjo in plovba na Kanalske otoke na OTOK JERSEY. Pristanek v mestecu ST HELIER–otoški prestolnici. Najprej krajši peš ogled glavnih mestnih znamenitosti. Kosilo v lokalni restavraciji. Nato krožni izlet z lokalnim avtobusom po otoku. Na severu otoka so veličastnimi klifi in majhni zalivi, na vzhodnem delu otoka pa ležijo očarljive pristaniške vasice kot so St. Catherine, Archirondel oz. Gorey ... Vrnitev v St. Helier in prosto do kasnejšega popoldanskega vkrcanja na ladjo. Plovba nazaj na celino v Francijo na izhodišče, kjer skupino čaka naš avtobus). Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku vožnja do ene največjih znamenitosti Francije, mogočnega samostana MONT ST. MICHEL. Obisk granitnega otočka, ki se dviga iz morja. Sledi pot v BRETANIJO do pristaniškega in ribiškega mesta ST. MALO. Panoramski ogled in krajši postanek. Ob bretanski CÔTE D’EMERAUDE (smaragdni obali), mimo plaž in visokih pečin Fort la Latte, Cap Frehel … do hotela v okolici. Večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku vožnja preko St. Brieuca do Morlaixa. V okolici obisk ene izmed cerkva z za Bretanijo značilno »Kalvarijo«. Sledi vožnja do mesta BREST in krajša panorama tega najbolj zahodno ležečega francoskega pristaniškega mesta. Naslednji postanek bo v mestu QUIMPER, ki je znano tudi kot kulturna prestolnica Bretanije.  V popoldanskem času nadaljevanje poti v CARNAC. Postanek pri enem najpomembnejših nahajališč megalitskih kamnov. Vožnja proti Nantesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk in panoramska vožnja skozi mesto NANTES: grad bretanskih vojvod, katedrala … Sledi vožnja po dolini Loire na relaciji Tours–Clermont Ferrand z vmesnimi postanki. Potovanje mimo Lyona proti francoskim Alpam in nastanitev v hotelu na tem območju.

9. dan: Zajtrk in krajši dopoldanski postanek v mestu GRENOBLE, nato nadaljevanje in vstop v Italijo skozi predor Frejus. Vožnja na relaciji Torino–Milano–Benetke ter pozna vrnitev v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.CENA: 930 EUR pri najmanj 40 potnikih 

            990 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 8 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 6 x večerja kot po programu, prevoz s turističnim avtobusom na celotni trasi, cestnine, cestne pristojbine in parkirnine, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNI DOPLAČILI:
- za sobo 1/1 =230 EUR,
- za celodnevni izlet na otok Jersey (Kanalski otoki) = 110 EUR/osebo pri najmanj 20 udeležencih (vključen prevoz do pristanišča, povratna plovba z ladjo iz Francije v St. Helier in nazaj, kosilo, krožni ogled otoka z lokalnim avtobusom, spremstvo slovenskega vodnika ...) 

OPOMBA: potniki, ki ne bodo želeli na celodnevni izlet na otok Jersey bodo cel dan prosti v enem izmed obmorskih pristanišče v Franciji

 

 POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 
 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top